Genel

Sarıbay’dan 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü mesajı

Sarıbay’dan 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü mesajı… Sarıbay; “Vatandaşın ve kamunun sesi olması gereken basın maalesef Türkiye’de rant sahiplerinin kişisel çıkarlarına göre dizayn edilmeye çalışılmaktadır” dedi. detaylar haberimizde…

Sarıbay’dan 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü mesajı

Cumhuriyet Halk Parti (CHP) Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

“…ülkemizdeki basın çalışanlarının yaşadığı baskı…”

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verirken; “Dünya üzerinde yürütülen araştırmalardaki basın özgürlüğü verilerine göre en alt sıralarda yer alan ülkemizdeki basın çalışanlarının yaşadığı baskı ve bunalım toplumumuza da en acı şekilde yansımaktadır. Vatandaşın ve kamunun sesi olması gereken basın maalesef Türkiye’de rant sahiplerinin kişisel çıkarlarına göre dizayn edilmeye çalışılmaktadır. Bu tablo uzun yıllardır maalesef değişmemekte ve basın çalışanlarının üzerine daha fazla baskı bindirmektedir.

“her şartta yanlarında olduğumuzu bir kez daha vurgulamak isterim”

Birçok gazetecinin ifade özgürlüğü bir yana sadece iktidar sahiplerinin çıkarları ile ters düşen haberler yapmaları sebebi ile tutuklanması, haklarında davalar açılması, basın çalışanlarının kazanılmış haklarından mahrum edilmesi sadece basın özgürlüğünün değil, demokrasi işleyişinin de bitirilmeye çalışıldığının göstergesidir. Bu zor şartlarda çalışan tüm gazetecilerin özellikle yerelde bizleri takip eden Kocaeli’deki basın çalışanlarının bugüne kadar olduğu gibi her koşulda, her şartta yanlarında olduğumuzu bir kez daha vurgulamak isterim.

“Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır”

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün “Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır” sözü ışığında her şartta halkın müşterek sesi olmaya devam eden, kalemini toplum çıkarları doğrultusunda kullanan tüm basın çalışanlarımız ile 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nün adının hakkını vererek kutlanacağı günlerde de bir araya gelmek için var gücümüz ile çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica