Genel

Savaş Menteş: “Dünyayı Sallayan Türk”

Savaş Menteş: “Dünyayı Sallayan Türk”

Dünya Starları Ona Emanet!..

Bugüne kadar hiç akla hayale gelmez bir efsane. Savaş Menteş 250’nin üzerinde muhteşem bir portföy ve dünyanın en büyük starlarının kendisini emanet ettiği bir dev…

Onu size nasıl anlatsak ki…Popun kralı Michael Jackson’dan futbolun devi Christiano Ronaldo’ya, Hollywood’ un Temeltaşlarından Jack Nichalson’dan Formüla 1 efsane ustaları Michael & Ralf Schumacher Kardeşlere, Muhammed Ali’yi mağlup eden tek boks ustası Joe Frezier’dan Paris Hilton’a, Kewin Castner’dan Madonna’ya, Mike Tyson’a Magic Johnson’a kadar korumadığı isim yok denecek kadar azdır.

Ronaldo ile 10günlük Türkiye macerasında yakın koruması olarak baş başa kalan tek kişi. Kendisine boşuna efsane Türk denmiyor haliyle.

Tüm bu kariyerlerin yanında Türkiye’den de Tarkan gibi starla da çalışmış bunun yanında efsane kulüp başkanları bir yana tam 10 yıl Milli Takımı 5 yılda Galatasaray takımını koruyan ekibin başında muhteşem işlere imza atmış bir Herkül…

Dopdolu 40 yılı aşmış nice anılarla dolu muhteşem bir hayat. Onu gördüğünüzde asla 60 yaşında demezsiniz. 110 kiloluk dev bir vücuda sahip olmasının yanında sakin usul ve temiz bir yüreğe sahip babacan bir insan.

Sürekli spor yapışından dolayı genç ve dinç görünen 1.90 boyunda ve 110 kiloya sahip bu akıl almaz bir vücut ile karşılaşabilirsiniz. Bu yüzdendir ki ses tonunun kalın hareketlerinin kaba görüneceğini sanmayın, yanılırsınız.

Kendisi sizleri gördüğünde ayağa kalkan bir centilmen. Zarif ve kibar yüreği sizi sıcak bir şekilde ısıtıyor. Tabi hemen altın gibi bir kariyeri ve akıl almaz hayatını soruyorsunuz, doğal olarak.

Profesyonel iyi bir koruma nasıl olmalı? gelin bunu kendisinin deyimi ile duyalım:

Koruma denilince insan karşısında sert kaba bir görüntü çıkacak sanıyor ama ben farklıyım. Güvenlik ve koruma ‘Ben Asarım keserim, yok bir yumrukta yere atarım’ diyerek yapılacak bir şey değil. Koruma dediğinizde insanlar sadece bir kişiyi fiziki anlamda koruyacak sanıyor. Oysa koruma o değil ben tüm ihtiyaçlarından da sorumluyum. Ne yiyecek ne içecek ne tür kıyafetler giyer, bir yere gidecekse alışveriş yemek vs. ne tarz yerleri tercih eder., ilaç kullanıyorsa ne tür ilaçları var hangi saatlerde alıyor asıl bunlar işin profesyonelliği. Kan grubu, boyu kilosu hepsi ayrı ayrı önemli.

Bazıları egosuyla bezdirir, bazıları ise günde milyon dolarlar kazanmasına rağmen sıradan insanların yaşadığı gibi bir zaman ve tatil geçirip kısa bir sürede olsa normal mütevazi bir süre geçirmek ister. Hem de bunlar hiç ummadığınız insanlar olabilir. Benimse işim profesyonelce onlara yakınlığım ile işimin gerektirdiği şekilde en mükemmel hizmeti sunmak. Farkımda buradan geliyor.

Türk ünlüler ile de çalışım Tarkan, Bülent Ersoy, Hülya Avşar, İbrahim Tatlıses, Özcan Deniz, Serdar Ortaç vs. niceleri de oldu portföyümde ama bizim insanımız biraz daha sıcakkanlıdır. Her yabancı sende bi sandalye çek ya da sende masaya otur demez. Bende ona göre şekil alırım.

Savaş Menteş İzmir doğumlu fakat 6 yaşındayken Ailesi ile birlikte Almanya’ ya gitmek zorunda kaldığından dolayı yaşamının çoğu yurtdışında geçmiş. Futbol, Hentbol, Masa Tenisi vs. her spor dalıyla ilgilenmiş. Üniversite okuyamasa da soranlara ‘Hayat Üniversitesinden mezunum’ diyor. Dövüş sanatını öğrenmesi de ilginç… ‘Hocam Abu Yunus. Stuttgart’ ta yaşayan bir dövüş ustası. Ondan sokak dövüşünü öğrendim. Bir sürü gece kulüplerinde korumalık bile yaptım’

Kariyerinin önemli dönüm noktalarından ikisi de Galatasaray ve Milli Takımı 5 ve 10 yıl gibi uzun sürelerde koruması, bunun ardından da ana kadrosunda yer aldığı Van Daimme ve bir sürü dünya yıldızlarının rol aldığı ana kadrosunda yer aldığı İslamo Phobia filmi.

Kewin Kostner’ın ünlü filmi Bodyguard’ın Türkiye versiyonunu çekme projesine de değinen Menteş: ‘Öyle bir proje düşünüyorduk ama olmadı. Bu vazgeçtiğim anlamına gelmiyor uygun bir yapımcı bulursak bu rolü Türkiye’ de oynamak isterim neden olmasın’ açıklamalarında bulunuyor.

Muhteşem bu korumanın ileride başka projeleri de var. Hayatını ve anılarını bir kitapta toplama düşüncesi de mevcut.

Kendisi bundan sonraki dönemde Televizyon programlarına konuk olarak ağırlık vermek ve çeşitli profesyonel yapımlarda oyunculuğu ile de birçok sağlam karakterlere hayat vermek istiyor.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica