Bilim-Teknoloji

Savunma sanayide önemli yol kat ettik

Savunma sanayide önemli yol kat ettikİSTANBUL (İGFA) – SAHA İstanbul'un kamu üniversite ve sanayi iş birliğinin en güzel örneklerinden bir tanesi olduğuna işaret eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, milli savunma, havacılık ve uzay sanayi için adeta işin mutfağında bizzat çalışıldığını ifade etti.
Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu ürün ve sistemlerin yerli ve milli imkanlarla geliştirilmesi için paydaşlar arasında adeta katalizör görevi gördüğünü belirten Varank, “Biz de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak Saha İstanbul ile yakın diyalog içindeyiz” dedi. Söz konusu bu alanların ülkeler için artık ulusal güvenliğin teminatı konumuna geldiğini vurgulayan Bakan Varank, dünyanın en güçlü ülkeleri dahi, tereddütsüz şekilde milli gelirlerinin büyük bölümünü savunma sanayisine ayırmaya devam ettiğini söyledi.
Biz başkalarının ne yaptığına bakmaksızın son 19 yılda sanayi ve teknoloji alanlarında çok önemli mesafeler kat ettiklerini belirten Varank, dünya çapında firmalara ve yetkin insan kaynağına sahip bir Türkiye olduğunu ifade ederek, “Türkiye  genelindeki teknoloji geliştirme bölgelerinin sayısının 89'u buldu. Özel sektör bünyesinde destekledikleri Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri'nin sayısı ise bin 596'ya ulaştı” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica