Sağlık

Sigara böreği nasıl yapılır ve ince püf noktalarıyla tarifi

Sigara böreği nasıl yapılır ve ince püf noktalarıyla tarifi Sıcacık bir bardak çayın yanında çıtır çıtır lezzetiyle size eşlik edecek sigara böreği tarifini sizin için mutfak şefi Ümit Yavuz‘un mutfağından alalım istedik. Sigara böreği nasıl yapılır ve ince püf noktalarıyla tarifi detaylar tarif haberimizin içinde yer almaktadır…

Sigara böreği nasıl yapılır ve ince püf noktalarıyla tarifi

Sigara böreğinin püf noktaları ve pişirme önerileri…

Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi ve çat kapı gelen misafirlerinize çabucak hazırlayabileceğiniz sigara böreği tarifi için mutfak şefi Ümit Yavuz’ın mutfağına girdik. Sigara böreğinin püf noktaları ve pişirme önerileri için içeriğimizi okumaya devam edin.

Sigara Böreği Malzemeleri;

3 adet hazır yufka
Sigara Böreği İç Harcı Malzemeleri;
150 gram lor peyniri,
150 gram rendelenmiş kaşar peyniri,
5 dal maydanoz,
1/4 çay kaşığı tuz

Sigara Böreği Hazırlanışı;

Sigara böreği için dikkatli bir şekilde açtığınız yufkaları, mutfak tezgahı üzerinde üst üste açın.
İlk olarak dörde ardından her bir parçayı tekrar iki eşit parçaya kestiğiniz yufkalardan 24 adet üçgen yufka dilimi çıkartın.

İç harcı için; maydanozların yaprak kısımlarını incecik kıyın. Kıyılmış maydanoz, lor peyniri, rendelenmiş kaşar peyniri, ve tuzu bir çatal yardımıyla ezerek karıştırın.

Üçgen yufka parçalarından bir tanesini mutfak tezgahı üzerine alın. Geniş kısmına yayarak bir tatlı kaşığı kadar peynirli iç harçtan yerleştirin. Kenar kısımlarını içeriye doğru katladığınız yufkaları uç kısımlarını suya batırdıktan sonra rulo şeklinde sarın.

Aynı işlemi tüm yufka parçalarına uygulayın.

Ayçiçek yağını derin bir tavada kızdırdıktan sonra hazırladığınız sigara böreklerini kızartın. Fazla yağını bırakmaları için kağıt havlu üzerinde dinlendirdiğiniz sigara böreklerini, ılık olarak afiyetle sevdiklerinizle paylaşın.

Sigara Böreği Püf Noktası:

Sigara böreğinizi saracağınız yufkaların taze olması burada ilk dikkat edilmesi gereken husustur. Böreğinizi sardıktan sonra açılmaması için uç kısmını suya batırmalısınız.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica