Genel

Tamzara Dokuması Kumaşlar Yeniden Hayatımızda

Unutulmaya yüz tutmuş, Tamzara Dokuması Kumaşlar Yeniden Hayatımızda.Tamzara dokuması Ivana Sert’in sunumuyla sokak defilesinde tanıtılacak Giresun’un Şebinkarahisar ilçesindeki 200 yıllık tarihi Tamzara kumaşı sokak defilesiyle tanıtılacak. Yapılacak tanıtımdan sonra, Tamzara Dokuması Kumaşlar Yeniden Hayatımızda.

Tamzara Dokuması Kumaşlar Yeniden Hayatımızda

Giresun’un Şebinkarahisar ilçesinde yöre ekonomisine kazandırılmaya çalışılan Tamzara dokuması Ivana Sert’in sunumuyla sokak defilesinde tanıtılacak Giresun’un Şebinkarahisar ilçesindeki 200 yıllık tarihi Tamzara kumaşı sokak defilesiyle tanıtılacak.

Tarihi Tamzara mahallesi

Şebinkarahisar ilçesinin tarihi Tamzara mahallesinde 1800’lü yılların başından beri dokunan ve unutulmaya yüz tutan Tamzara dokuması, sokak defilesi ile tanıtılacak ve dokumanın yeniden ilçe ekonomisine kazandırılması sağlanacak. İlçenin yüzyıllardır dokumacılık yapılan bir yerleşim yeri olarak bilinen Tamzara mahallesinde bu yıl ikincisi düzenlenecek olan sokak defilesi habere göre ünlü modacı ve mankenleri katılımı ile 1 Temmuz 2017 tarihinde gerçekleşecek.

Tamzara Dokuması, kıyafetler, çantalar ve ayakkabılar

Ticari anlamda eski günlerini özleyen Tamzara dokuması yeniden tekstil sanayindeki önemine kavuşması için Tamzara Mahallesi Güzelleştirme Derneği ile Şebinkarahisar Kaymakamlığı ve Şebinkarahisar Belediyesi tarafından organize edilen tanıtım defilesi ile gün yüzüne çıkacak. Defilede Tamzara Dokuması kumaşları ile hazırlanan kıyafetler, çantalar ve ayakkabılar ünlü mankenlerin katılımı ile tanıtılacak.

Defile İkinci kez düzenleniyor

İlçede ikincisi düzenlenecek olan Tamzara Defilesi ile Tamzara dokumasının hak ettiği o eski dönemdeki ününe kavuşması, tekstil ve moda sektöründe yerini alması amaçlanıyor. Defilenin koreografisini Uğurkan Erez üstlenirken, baş mankenliğini de Ivana Sert yapacak.

Ermenilerden miras, Tamzara dokuması

Şebinkarahisar’a ilk girişimizde dağın tepesine kurulu kaleyi gösterip, “Oradan aşağı atmışlardı Ermenileri” diye başlayan anlatı çağrışım yapıyor aklımızda. İşte “Yaslı gittim” derken anılan yastan bir enstantane. Ne tuhaf, yıllar önce anneannem de anlatmıştı aynısını. “14 günlük direniş kırılıp kale düştüğünde sağ kalan erkekleri kale duvarlarından aşağı attılar. Sonra da bizi sürgün ettiler”… böyle anlatırdı anneannem. Aynı hafıza burada hiç tanımadığım insanların anlatımında tekrarlanıyor. Ama duygularımızın kırılma noktası için biraz daha beklemeliydik.

Tamzara dokumasının bu bölgenin Ermenileri tarafından kültürümüze kazandırılan bir değer olduğunu belirten Kaymakam Erdinç; tüm eski Tamzaralı ve Şebinkarahisarlı Ermenilerin ve Rumların yeniden buralarda bulunabilmesi dileğini ifade ederken; bizler artık duygularımıza hâkim olamaz hale gelmiştik. Göz pınarlarımız iyi ki kurumamış. Utanmadan ağlamak ne güzel. Sevinçle ağlamak ne büyük mutluluk.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica