Ekonomi

Tarım Kredi Kooperatifleri Önce Çiftçileri Batırdı Şimdi de Türkiye’yi Batıracak

Tarım Kredi Kooperatifleri Önce Çiftçileri Batırdı Şimdi de Türkiye’yi Batıracak … Odabaş, “BİM ve A 101’leri tekelleştirirken uyarmıştık, bunları vergi muafiyeti ve teşviklerle tekelleştirip yerel bakkal ve marketleri yok ederseniz sosyal patlamaya sebep olursunuz, rekabet ortamını oluşturmadan fiyat istikrarını sağlayamazsınız dedik, duyan olmadı” dedi. detaylar haberimizde…

Tarım Kredi Kooperatifleri Önce Çiftçileri Batırdı Şimdi de Türkiye’yi Batıracak

MARSİAD Genel Başkanı Bahri Odabaş ülkemizde ekonomik olarak yaşanan yanlış politikaların sonuçlarını değerlenderdi:

Yaklaşık 19 yıldan beri uyarmaya ve cumhurbaşkanına ulaşmaya çalışıyoruz fakat maalesef ne uyarılarımızı ve ne de ulaşma taleplerimizi dikkate almadığı için ülke olarak uçurumun tam kıyısına geldik.

BİM ve A 101’leri tekelleştirirken uyarmıştık, bunları vergi muafiyeti ve teşviklerle tekelleştirip yerel bakkal ve marketleri yok ederseniz sosyal patlamaya sebep olursunuz, rekabet ortamını oluşturmadan fiyat istikrarını sağlayamazsınız dedik, duyan olmadı.

Bunlar vergi ödemeden, her sokak başını işgal ettiler, binlerce bakkal, market ve yüzbinlerce insan işini kaybetti. Tekelleşince ülkenin ve iktidarın en zor günlerinde fırsatçılık yaptılar…

İktidar şimdi ikinci büyük yanlışı yapıyor, kredi borçlarıyla çiftçileri batıran tarım kredi kooperatiflerine binlerce market açtırarak seçim öncesi ucuz ürün sattırıp zararını tüm Türkiye’ye ödettirerek ülkeyi batıracak!

Tüm siyasi partileri, bakkal, market ve yerel esnafı ve sivil toplum kuruluşlarını bu konuda duyarlı olmaya, cumhurbaşkanını da bu yanlıştan vaz geçmeye davet ediyorum.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica