Genel

TBMM başkanı Şentop’u TOBB başkanı Hisarcıklıoğlu karşılamadı

TBMM başkanı Şentop’u TOBB başkanı Hisarcıklıoğlu karşılamadı TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) Ankara’da yapılan 75’inci Genel Kurulu‘nda kendisini karşılayan heyette TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu yer almayınca, toplantıya katılmadan ayrıldı. detaylar haberimizde…

TBMM başkanı Şentop’u TOBB başkanı Hisarcıklıoğlu karşılamadı

Şentop, yaptığı açıklamada, durumu ‘protokol ayıbı’ olarak değerlendirdi.

TBMM Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre; Meclis Başkanı Mustafa Şentop, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından davet edildiği 75’inci Genel Kurulu’na katılmak üzere programın düzenlendiği TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’ne gitti. Ancak Şentop, kendisini karşılayan heyet arasında TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu yer almayınca, toplantıya katılmadan ayrıldı.

“Protokol ayıbı”

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, ‘protokol ayıbı’ olarak değerlendirdiği konuya ilişkin, “TBMM Başkanı olarak davet edildiğim bir yerde, davet sahibi tarafından karşılanmam gerekir. Milleti temsil eden bir makamın devlet geleneklerine de yakışmayan bir şekilde görmezden gelinmesi kabul edilemez, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu‘nun bunu öğrenmesi gerekiyor. Burada söz konusu olan şahsım değil, TBMM‘nin temsil ettiği millî iradedir” diye açıklama yaptı.

Mustafa Şentop yer almadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen TOBB 75. Genel Kurulu’na katıldı. Programa Eski TBMM Başkanı ve AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım Eski TBMM Başkanları Bülent Arınç ve Cemil Çiçek de katıldı. Yaşadığı olumsuzluklara haklı tepki veren TBMM Başkanı Mustafa Şentop, bu karede yer almadı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica