Siyaset

TGB Heyeti İran’a Gidiyor

TGB Heyeti İran’a Gidiyor

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) heyeti, General Kasım Süleymani’nin ABD tarafından şehit edilişinin yıl dönümünde düzenlenecek “Direniş Haftası” etkinliklerine katılmak ve siyasi temaslarda bulunmak üzere İran İslam Cumhuriyeti’ne gidiyor- akarhaber

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Genel Başkanı Kayahan Çetin, Genel Başkan Yardımcısı Sueda Babacan ve Ankara İl Başkanı Taha Küçükuygun oluşan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) heyeti İran Devleti’nin davetiyle İran İslam Cumhuriyeti’ne gidiyor.

Ziyaret, 2-6 Ocak 2024 tarihleri arasında olacak. Ziyaret sırasında Türkiye Gençlik Birliği (TGB) heyeti Kasım Süleymani’nin şehit edilişinin yıl dönümünde düzenlenecek olan direniş haftası etkinliklerine katılacak ve siyasi görüşmeler yapılacak.

TGB Genel Başkanı Kayahan Çetin ziyaret öncesi açıklama yaptı. NATO’nun genişlemesi ve Türkiye’nin kuşatılması tehdidiyle yüz yüze olunduğunu ve bu tehditlere karşı ortak düşmana karşı komşularımızla mücadele ettiklerini vurgulayan Çetin aynı zamanda bugün ABD emperyalizmine ve İsrail siyonizmine karşı İran ve Filistin’in büyük bir direniş sergilendiğini vurguladı. Ocak’ın ilk haftası General Kasım Süleymani’nin ABD tarafından şehit edilmesinin yıl dönümü olduğu için düzenlenen Direniş Haftası etkinliklerine katılmak için ziyaretin gerçekleştirildiğini açıkladı.

Açıklamanın tamamı:

“Dost ve kardeş İran İslam Cumhuriyeti’nin davetlisi olarak 2 Ocak tarihinden itibaren İran İslam Cumhuriyeti’nde olacağız. Ocak’ın ilk haftası General Kasım Süleymani’nin ABD tarafından şehit edilmesinin yıl dönümü olduğu için Direniş Haftası etkinlikleri düzenleniyor. Bizleri de İran Devleti bu etkinliklere katılmak üzere Türkiye’den davet ettiler. Bölgemiz ve coğrafyamız büyük bir hesaplaşma içerisinde. Türkiye’miz ABD destekli terörle kıyasıya bir mücadele yapıyor. NATO’nun genişlemesi ve Türkiye’nin kuşatılması tehdidiyle yüz yüzeyiz. Bu tehditleri, ortak düşmanı paylaştığımız komşularımız var. İran ve Filistin büyük bir direniş sergiliyor. Şu anda Filistinliler, İsrail siyonizmine karşı elleriyle ateş toplarını söndürüyorlar İran ambargo ile mücadele ediyor. Ve hepimizin mücadelesi aslında Karadeniz’den Umman Denizi’ne, Akdeniz’e kadar hepimiz ABD ve İsrail tehdidiyle mücadele ediyoruz. Biz emperyalizme karşı mücadele deneyimlerimizi paylaşmak üzere gidiyoruz ve İranlı arkadaşlarımızın, kardeşlerimizin tecrübelerini orada dinleyeceğiz. İki gün önce İncirlik Üssü’nün yani ABD’nin Türkiye’nin bağrına sapladığı hançeri ve Mehmetçiğe karşı sıkılan kurşunların merkezine el konması ve buranın Türk Silahlı Kuvvetlerinin denetimine geçmesi için bir yürüyüşümüz olmuştu. Bu mücadelelerden çıktık ve bu tecrübelerimizi paylaşmak için gidiyoruz. İran ve Türkiye, tarihleri, kültürleri, üzüntüleri, kederleri, mutlulukları, türküleri ortak iki büyük medeniyettir. Emperyalizme karşı Asya’nın ön burçlarını tutan iki kaledir. O yüzden tecrübelerimizi ve dayanışma duygularımızı iletmek için bu ziyareti yapacağız ve Türkiye’ye de oradan çok şey öğrenmiş şekilde döneceğimize inanıyoruz.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica