Raporlar

TGB ve Vatan Partisi’nden İncirlik Üssü Önüne Mehmetçik Yürüyüşü

TGB ve Vatan Partisi’nden İncirlik Üssü Önüne Mehmetçik Yürüyüşü

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ve Vatan Partisi, Adana’da yüzlerce vatandaşın katılımıyla Mehmetçik Yürüyüşü düzenledi- akarhaber

ABD’nin Adana İncirlik Üssü önüne, üslerin ABD’ye kapatılması için yürüyüş yapan Türkiye Gençlik Birliği (TGB), “Şehitlerimizin katili ABD’den hesap sormak için İncirlik buradayız” dedi

Türkiye’nin dört bir yanından yüzlerce yurttaşın katılımıyla Mehmetçiğin katili ABD’nin karşısına dikildi, NATO’nun genişletilmesine karşı tavrını ilan etti.

Basın açıklamalarını Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı Kayahan Çetin ve Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Diyarbakır İl Başkanı Ferdi Tanhan yaptı.

Türkiye Gençlik Birliği (TGB), Pençe-Kilit Harekat Bölgesi’ndeki üs bölgemize sızarak 12 kahraman Mehmetçiğimizin şehit edilmesini protesto etti. ABD’nin kontrolündeki İncirlik Üssü önünde açıklama yapan TGB Genel Başkanı Kayahan Çetin, “Bu ihanet üssünün seceresini döktük ortaya. İncirlik Üssü’nün ABD askerlerine bir kez daha sesleniyoruz: Biletinizi kestik, bavulunuzu topladık; defolun gidin bu topraklardan bir daha da geri dönmeyin!” dedi.

Hükümetin sessizliğini eleştiren Çetin, “Bırakın kürsülerden atılan sert nutukları, bırakın vicdanlara seslenen ağıtları, bırakın uluslararası hukuk çağrılarını; emperyalizm ve siyonizme karşı gerçek bir adım atmak mı istiyorsunuz? Önce oturduğunuz o ABD-NATO’ya taviz masasından kalkın, ekonomimizi küresel tefecilere, faiz baronlarına teslim etmekten vazgeçin, NATO’nun genişlemesine taraftar olmayın, Suriye’ye düşmanlık etmeyin, ABD’nın üs ve silah deposu olmuş Yunanistan’la yumuşama peşinde koşmayın!” diye vurguladı.

“Önce İncirlik ve Kürecik üslerine el koyun! Düşmanın bağrımıza sapladığı hançeri çıkartın! Eğer Mehmetçiğimiz için eğer Filistinliler için eğer mazlumlar için bir şey yapmak istiyorsanız önce bu ihanet üslerinin TSK’nın tam denetimine geçmesini sağlayacaksınız” ifadelerini kullandı.

“Kahrolsun Amerikan emperyalizmi”, “İncirlik’e el konsun, Amerika defolsun” “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” sloganları atan gençler, Türk ordusunun ve Mehmetçiğin yanından olduklarını bildirerek üstün başarı dilediler. Kayahan Çetin’in açıklamasında öne çıkan vurgular şöyle:

‘İNCİRLİK TSK’NIN TAM DENETİMİNE GEÇSİN’

“Bugün ABD emperyalizminin topraklarımızdaki ihanet üssünün, İncirlik Hava Üssü’nün önünde toplandık. İncirlik Üssü’ne el konması için, İncirlik’in Türk Silahlı Kuvvetleri’nin tam denetimine geçmesi için buradayız.

Geçtiğimiz hafta Kuzey Irak’ta Pençe-Kilit Operasyon Bölgesi’nde 12 Mehmetçiğimizi şehit verdik. Bu saldırı basit bir saldırı değildir, terör örgütü PKK’nın kendi inisiyatifiyle kalkıştığı bir olay değildir.

Geçmiş ABD Başkanı Obama’nın tanımıyla “ABD’nin kara gücü PKK” bu hain saldırıyı ABD talimatıyla yaptı. Düğmeye basan, operasyonu planlayan ABD’dir. Mehmetçiğin vurduran talimat da vuran kurşunlar da ABD’nindir! Bütün askeri otoriteler bu durumun farkındadır.”

‘BU OPERASYONLAR HANGİ ORTAMLARDA YAPILMAKTADIR’

“Suriye’nin ve Irak’ın kuzeyinde PKK’yı besleyen, büyüten, silah ve mühimmat veren, eğiten ve yönlendiren ABD, bu operasyonu hangi ortamda yapmaktadır?

İsrail Devleti’nin Filistin’in üzerine bombalar yağdırdığı, işgalini büyüttüğü, soykırım uygulamaları yaptığı bir dönemde. En başından beri söylüyoruz; bu savaş sadece bir Filistin-İsrail Savaşı değildir; ABD-İsrail tehdidi bütün bölge devletlerine ve bütün insanlığa yöneliktir.

Bunu nereden anlıyoruz? Türk Ordusu Ekim ayında Suriye’nin kuzeyinde PKK’yı bombalamaya başladığında ABD’nin Türk SİHA’sını düşürüp, ben düşürdüm diye ilan etmesinden. ABD; Türkiye, Suriye, İran ve Irak topraklarını parçalayarak kurmak istediği İkinci İsrail sözde Kürdistan planından vazgeçmiyor.”

‘DÜŞMAN AÇIKÇA İLAN EDİYOR’

“Yine Beyaz Sarayın 13 Ekim’de bizzat ilan ettiği açıklamada ABD Başkanı Biden imzasıyla şu söylendi: “Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyindeki operasyonlarını ABD güvenliğine tehdit olarak görüyoruz.”

Düşman açıkça ilan ediyor: Eğer benim piyonlarımı, petrol bekçilerimi, paralı askerlerimi vurmaya kalkarsan kendime tehdit sayarım diye.

Şimdi çok daha iyi anlaşılıyor: ABD ve İsrail tehdidine karşı Filistin’de de, Suriye ve Irak’ın kuzeyinde de, Ege ve Doğu Akdeniz’de de tek cephede savaşıyoruz!

Bölünmek, parçalanmak istenen devletler bölmek isteyen emperyalistlere karşı savaşıyor.

Peki bu kanlı planlar sadece sınırlarımızın ötesinde mi tertipleniyor, sahneleniyor?

Hayır! İşte önünde bulunduğumuz ihanet üssü İncirlik. ABD’nin kullanımı ve denetimindeki bu NATO üssü vatanımızın, Mehmetçiğimizin üzerindeki bütün kanlı planlarda başrolde!”

‘ABD ASKERLERİNİ EVLERİNE UĞURLAMAYA GELDİK’

“Bu düşman karargahındaki ABD askerlerini evlerine uğurlamaya geldik! İşte onlar için bir bilet hazırladık: Türk Hava Yolları’na da yakışmıyorlar, Amerikan Hava Yolları’ndan tek yönlü biletlerini kestik. Geri dönüşsüz. Malum önümüz yılbaşı; gidin Noel tatillerinize bir daha da dönmeyin bu topraklara!

Hatta bir yardımımız daha oldu onlara, ülkemizden kovarken bavullarını da hazırladık. İşte bavulunuz hazır; bavulunuza bütün suçlarınızı yükledik, öyle gönderiyoruz sizi bu topraklardan.”

‘YANKİLERİN BAVULUNDA NE VAR?’

“Bakalım ne varmış bu İncirlik üssündeki Yankilerin bavulunda, neler yazıyormuş suç dosyalarında beraber görelim:
1. İşte gözlerimizle de görelim; ABD askeri PKK’lı militana nasıl kalaşnikof kullanacağının eğitimini veriyor. ABD’li komutan YPG’liye talimatlarını sıralıyor. Kime karşı? O silahlar kime sıkılıyor, Türkiye’ye, Suriye’ye, İran’a, Irak’a. Kör göze parmak!

2. Bakın işte 2017 yılından bir haber; Pentagon sözcüsü Jeff Davis diyor ki evet, Suriye’de IŞİD’e karşı Rakka operasyonu kapsamında Suriye PKK’sına silah ve mühimmat sevk ederken İncirlik’i de kullanıyoruz diyor! İtiraf ediyor kendi ağzıyla. İncirlik’ten kalkan uçaklar PKK’yı donatıyor. Bu karanlık üs terör örgütlerinin lojistik karargahına dönmüş vaziyette.

3. 15-16 Temmuz günü FETÖ darbe girişimindeki rolüne bakalım İncirlik’in: İncirlik 15 Temmuz’un merkez üssüydü, karargahıydı! İncirlik’ten kaldırılan tanker uçakları o gece Ankara ve İstanbul’u bombalayan uçaklara 20 kez yakıt ikmalinde bulundular! FETÖ’cü komutanların emriyle gerçekleşti bu ikmal!

4. 15 Temmuz darbe girişiminin başarısız olacağı anlaşıldığında o tanker uçaklarını kaldıran, FETÖ’cülerin sözde sıkıyönetim komutanı olacak olan İncirlik 10. Tanker Üs Komutanı Bekir Ercan Van; İncirlik’te ABD’li generalin odasına sığınıyor! Türk ordusunun pençesinden kaçmaya çalışan FETÖ’cü hain; İncirlik’e yani ABD’ye sığınıyor! Sığınma talep ediyor. Türk ordusu söküp alıyor bu FETÖ’cüyü sahiplerinin elinden.

5. İncirlik’ten kalkan uçaklar GKRY yönetimi üzerinden İsrail’e silah götürüyor! Ekim ayının başından bu yana GKRY’deki Agratur üssü İsrail’e silah sevkiyatının yapıldığı esas merkez. Avrupa’daki NATO üslerinden gelen bütün silahlar buradan alınıp İsrail’e taşınıyor. İncirlik’ten 5 Kasım’da kalkan C-130J Hercules tipi nakliye uçakları önce Agratur’a iniyor oradan İsrail’e silah götürüyor!

6. İşte bu gördüğünüz Türkiye’yi kuşatan tehditler haritası. Ege’de ve Doğu Akdeniz’de, Kafkasya’da, Suriye ve Irak’ın kuzeyinde namlular Türkiye’ye dönmüş! Türkiye kuşatılmış iyi görelim. Yunanistan’ın Ege adalarında, Selanik’te, Larissa’da, Stefanoviç’te, Girit’te ABD için kurduğu askeri üsler Türkiye’ye dönük tehdidin merkezi. Dedeağaç’ta tarihi bir ABD askeri yığınağı bizim için orada.

7. Ve bavuldaki son suçları: İncirlik ABD’nin kanlı Irak, Afganistan ve Suriye işgallerinin merkeziydi. Irak’ı Körfez Savaşı’yla işgalinden sonra Kuzey Irak’ta kukla devletini büyütmek için ABD Çekiç Gücü’nü bölgeye yerleştirdi. Çekiç Güç’ün merkezi de İncirlik’ti! 1993’te şehit edilen Jandarma Genel Komutanımız Orgeneral Eşref Bitlis 7 Şubat 1993’te, şehit edilmeden bir hafta önce diyor ki “İncirlik’ten kalkan ABD uçakları PKK’ya yardım götürüyor!” Bunu söyledikten 1 hafta sonra bir sabotajla şehit edildi komutanımız.”

‘BİLETİNİZİ KESTİK, BAVULUNUZU TOPLADIK’

“İşte bu ihanet üssünün seceresini döktük ortaya. İncirlik üssünün ABD askerlerine bir kez daha sesleniyoruz: Biletinizi kestik, bavulunuzu topladık; defolun gidin bu topraklardan bir daha da geri dönmeyin!

Eğer dönmemekte ısrar edersiniz; hükümetimiz de sizi burada tutmakta ısrar ederse şunu iyi bilin: Piyonlarınız Mehmetçiğin kurşunlarıyla yüzleşecek! Siz de Türk gençliğinin çuvallarıyla yüzleşeceksiniz!

2003’te Süleymaniye’de Mehmetçiğimizin başına çuval geçiren ABD askerlerinden hesabı altı farklı yerde onların başına çuval geçirerek sorduk. Milli onurumuzu bayrak yaptık, düşmanın bağrına vurduk. Bir tanesi de İncirlik’teydi; inlerine girdik başlarına çuval geçirdik!”

‘ABD ASKERLERİNE BU TOPRAKLARDA HUZUR YOK’

“O zaman da söyledik bugün de söylüyoruz: Bu topraklarda Amerikan askerleri ellerini kollarını sallaya sallaya gezemeyecek! Mehmetçiğin katillerine bu topraklarda huzur yok, bilesiniz!

Hükümetimize de sesleniyoruz: Bırakın kürsülerden atılan sert nutukları, bırakın vicdanlara seslenen ağıtları, bırakın uluslararası hukuk çağrılarını; emperyalizm ve siyonizme karşı gerçek bir adım atmak mı istiyorsunuz?”

‘OTURDUĞUNUZ ABD/NATO TAVİZ MASALARINDAN KALKIN’

“Önce oturduğunuz o ABD-NATO’ya taviz masasından kalkın, ekonomimizi küresel tefecilere, faiz baronlarına teslim etmekten vazgeçin, NATO’nun genişlemesine taraftar olmayın, Suriye’ye düşmanlık etmeyin, ABD’nın üs ve silah deposu olmuş Yunanistan’la yumuşama peşinde koşmayın!

Önce İncirlik ve Kürecik üslerine el koyun! Düşmanın bağrımıza sapladığı hançeri çıkartın! Eğer Mehmetçiğimiz için eğer Filistinliler için eğer mazlumlar için bir şey yapmak istiyorsanız önce bu ihanet üslerinin TSK’nın tam denetimine geçmesini sağlayacaksınız.

İncirlik ve Kürecik ve bütün NATO üslerine el konsun! ABD defolsun! İsrail kör olsun!31

Ülkemizde Amerikan askeri istemiyoruz!”

‘ABD ASKERLERİNİ ÜLKEMİZDEN GÖNDERECEĞİZ’

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ferdi Tanhan, “Türk milleti olarak bizi yöneten hükümetlerin utancını daha fazla taşımayacağız. Gazzeli çocuklar için palavra atmak dışında bir şey yapmak isteyen herkese sesleniyorum. Arkamızda bulunan İncirlik Üssü’nden İsrail’e silah ve mühimmat desteği yapılıyor.

ABD Silahlı Kuvvetlerinin uçakları, Türkiye’deki İncirlik Üssü’nden İsrail’e silah taşıyor ve Türkiye yönetimi bu gerçeğin üzerini örtüyor. İncirlik’ten kalkan uçaklar önce Güney Kıbrıs’taki İngiliz üssü Agratur’a iniyor ve yüklendiği kargoyu oradan İsrail’e götürüyor. Filistin’in karşısında, Amerika’nın milyarlarca dolarlık yardımlarla, silahlarla, tanklarla, tüfeklerle donattığı bir terör devleti var. Ve o terör devletine yardım için kalkan uçaklar sizin topraklarınızdan kalkıyor. Türkiye’den kalkıyor” dedi.

İncirlik Üssü, TSK’nin tam denetimine geçtikten sonra isminin “Eşref Bitlis Hava Üssü” olmasını öneren Tanhan, “Size 2024- 2025 yıllarından bir haber veriyorum. Bir gün bu üs Amerikan askerlerinden temizlenecektir ve adı da Org. Eşref Bitlis Hava Üssü olarak değiştirilecektir. Vatan Partisi olarak Amerika’nın kullandığı üsleri Türkiye’nin denetimine alacağız, ABD askerlerini göndereceğiz. Türkiye’nin Asya’daki konumunu güçlendireceğiz” ifadelerini kullandı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica