Genel

Trakyadan giriş yapan kar anadoluya geçecek

Trakyadan giriş yapan kar anadoluya geçecek Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul için kar yağışı uyarısında bulundu. Prof. Şen, “Bugün Trakya’dan kar giriş yapar. Yarın Trakya açar, gece ısı adası etkisinden dolayı İstanbul’da KKY (karla karışık yağmur) ve yükseklerde kar yapar” ifadelerini kullandı. Trakyadan giriş yapan kar anadoluya geçecek detaylar haberimizin içinde yer almaktadır…

Trakyadan giriş yapan kar anadoluya geçecek

Ülke geneli ve İstanbul için kar tahmini

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul için kar tahmininde bulundu.

“İstanbul’da KKY (karla karışık yağmur) ve yükseklerde kar yapar”

Prof. Şen, Twitter adresinden yaptığı açıklamada, “Bugün Trakya’dan kar giriş yapar. Yarın Trakya açar, gece ısı adası (şehirleşme, betonlaşma) etkisinden dolayı İstanbul’da KKY (karla karışık yağmur) ve yükseklerde kar yapar.

“Diğer bölgelere kar yağar Doğu Anadolu’da perşembe de devam eder”

Güney, doğu yağmur ve Ege ve Akdeniz kıyısı hariç Karadeniz sahil KKY, diğer bölgelere kar yağar Doğu Anadolu’da perşembe de devam eder. İstanbul’da boğaz çevresi ve Anadolu Yakası’nda yağış daha çok görülür.

Sıcaklık -4 dereceye kadar düşecek

Sıcaklık bu gece 3, yarın gündüz 3, yarın gece 2, çarşamba 3, çarşamba gecesi don olur – 4 dereceye kadar düşer” mesajını paylaştı.

Aniden 6 derece düşecek

Bugün İstanbul’da 10 derece civarında seyredecek olan sıcaklıklarla beraber yağmur yağışı görülecek. Gece saatlerinden itibaren hızla düşecek olan sıcaklıklarla birlikte yarın ve çarşamba günü karla karışık yağmur bekleniyor. İstanbul’un yüksek kesimlerinde ise kar yağışı bekleniyor.

Hafta sonu gelmeden yurdu terk edecek…

Gelen soğuk ve yağışlı hava dalgası uzun süreli etkili olmayacak. Perşembe gününe kadar kar haberleri sozcu.com.tr’de olacak, hafta sonuna ise yurt geneli parçalı bulutlu bir havayla girecek ve hava sıcaklıkları yükselmeye başlayacak.

Mehmetçiklerimizin bulunduğu bölgede yoğun yağmur var

Mehmetçik dün Suriye sınırını geçerek Afrin’e kara harekatı başlattı. Zeytin Dalı harekatının gerçekleştiği bölgeyle ilgili yeni haberler geliyor, bölgeyi yoğun yağmur yağışı da etkileyecek. Meteorolog Prof.Dr.Orhan Şen, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımla Kilis ve Hatay çevresinde kuvvetli yağmur olacağını duyurdu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica