Genel

Tuğba Dalkılıç hakkında TRT inceleme başlattı

Tuğba Dalkılıç hakkında TRT inceleme başlattı TRT Haber sunucusu Tuğba Dalkılıç, Burseya Dağı’na düzenlenen harekatla ilgili olarak “TSK, sivil halka bombardıman gerçekleştiriyordu, saldırıyordu” ifadelerini kullandı. Dalkılıç yayın heyecanıyla PKK yerine yanlışlıkla TSK dediğini belirtti ve özür diledi. TRT de inceleme başlatıldığını açıkladı. Tuğba Dalkılıç hakkında TRT inceleme başlattı detaylar haberimizde…

Tuğba Dalkılıç hakkında TRT inceleme başlattı

Dalkılıç da yayın heyecanıyla PKK yerine yanlışlıkla TSK dedi

TRT Haber sunucusu Tuğba Dalkılıç, TSK ve ÖSO’nun Burseya Dağı’na düzenlediği harekatla ilgili canlı yayında “Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), özellikle oradan sivil halka bombardıman gerçekleştiriyordu, saldırıyordu” dedi. TRT inceleme başlatıldığını açıklarken, Dalkılıç da yayın heyecanıyla PKK yerine yanlışlıkla TSK dediğini belirtti.

TRT Haber sunucusu Tuğba Dalkılıç, canlı yayın sırasında TSK ve ÖSO’nun Burseya Dağı’na yönelik harekatıyla ilgili olarak, şunları söyledi:

“Çünkü Türk Silahlı Kuvvetleri, özellikle oradan sivil halka bombardıman gerçekleştiriyordu, saldırıyordu”

“Bütün muhabirlerimizden aldığımız bilgileri sizlere aktarmak istiyorum. Çok önemli bilgiler verdi muhabirlerimiz. Mesela az önce Bülent Çulcuoğlu hemen çatışmaların yaşandığı bölgeden dedi ki, ‘Sivillere işte bu noktadan saldırıyordu Türk Silahlı Kuvvetleri. Başından beri diyoruz ya stratejik nokta Burseya Dağı, işte bu yüzden stratejik nokta. Çünkü Türk Silahlı Kuvvetleri, özellikle oradan sivil halka bombardıman gerçekleştiriyordu, saldırıyordu. İşte Türk Silahlı Kuvvetleri ve ÖSO birlikleri yapılan bu operasyonla bunun da önüne geçmeye çalışıyordu.”

Dalkılıç: Yayın heyecanıyla yapılmış bir hataydı

Twitter hesabından açıklama yapan Tuğba Dalkılıç, “Bugün TRT Haber ekranlarında yaptığım canlı yayın sırasında ‘terör örgütü PKK Burseya tepesinden sivilleri vuruyor’ diyecekken sehven TSK dedim. Tamamen yayın heyecanıyla yapılmış bir hataydı. Kamuoyundan çok özür diliyorum” dedi.

TRT Haber: Hata nedeniyle özür dileriz

TRT Haber’den yapılan yazılı açıklamada ise, şu ifadelere yer verildi:

Operasyonun yapıldığı Burseya Dağı’ndan canlı görüntülerle aktarılan yayın sırasında ekranda olan spikerimiz, bağlantı yaptığı muhabirimiz Bülent Çulcuoğlu’nun ifadelerini canlı yayının vermiş olduğu heyecanla yanlış aktarmıştır. Bu istenmeyen bir canlı yayın kazasıdır. Yaşanan bu üzücü hatanın ardından spikerimiz derhal ekrandan çekilmiş, yerine yeni bir arkadaşımız görevlendirilmiştir. Ayrıca söz konusu spikerimiz hakkında gerekli inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurur ve yaşanan bu hata nedeniyle özür dileriz.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica