Genel

Türk halkı izlediği dinlediği ve okuduğu haberlere inanmıyor

Türk halkı izlediği dinlediği ve okuduğu haberlere inanmıyor Sosyal medya paylaşımlarında ilk sıralardayız. Avrupa’da beşinciyiz. RISJ’ın yayınladığı rapora göre Türkiye’de haberler ekrandan izleniyor. Yüzde 77’si izlediğine inanmıyor. Türk halkı izlediği dinlediği ve okuduğu haberlere inanmıyor detaylar haberimizin içinde yer almaktadır…

Türk halkı izlediği dinlediği ve okuduğu haberlere inanmıyor

Reuters Institute for the Study of Journalism (RISJ) kuruluşu Türkiye dahil, 32 ülkede haberlerin nasıl tüketildiği üzerine bir rapor yayınladı. Rapora göre, Türkiye’de insanlar haberleri ekranda izliyor (yüzde 77), ardından yazılı basın ve geliyor. ‘Haberlerle çok fazla ilgileniyorum’ diyenler arasında, Türkiye 32 ülke arasında dördüncü sırada. ‘Haberlere güvenmiyoruz’ diyenler sıralamasında ise, 32 ülke arasında Yunanistan’la ilk sırayı paylaşıyor.

Milliyet’ten Sina Koloğlu

Milliyet Gazetesinden Sina Koloğlu köşesinde konuyla ilgili olarak; “Türkiye’de insanlar haberleri ekranda izliyor (yüzde 77), sonra yazılı basın ve daha sonra radyoda. ‘Haberlerle çok fazla ilgileniyorum’ konusunda, 32 ülke arasında dördüncü sıradayız (Birinci İspanya). ‘Haberlere güvenmiyoruz’ sıralamasında ise, 32 ülke arasında Yunanistan’la ilk sırayı paylaşıyoruz (yüzde 57’yle). Yani hem güvenmiyor hem de ilgiyle izliyoruz.”

“Avrupa’da beşinciyiz”

“Sosyal medya paylaşımlarında ilk sıralardayız. Avrupa’da beşinciyiz. Buna göre, Twitter ve Facebook gibi sosyal alanlarda haber paylaşımı yüzde 56, bunlara yorum oranı ise yüzde 40. Yüzde 57 oranında akıllı telefonlarla muhabbet yatakta yapılıyor. Tuvalet ve banyoda da, yüzde 40 oranında bir haşır neşir olma durumumuz var” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica