Ekonomi

TÜSİAD, ABD’nin tehdit mektubunu paylaştı

TÜSİAD, ABD’nin tehdit mektubunu paylaştı

ABD Hazine Bakanlığı, Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’ne (TÜSİAD) bir mektup göndererek yaptırım uygulanan Rus kişi ve kuruluşlar ile ‘ilişki’ kurulması halinde “ABD yaptırımları uygulanabilir” dedi

TÜSİAD mektuba ilişkin açıklama yaptı.

Rusya’nın Ukrayna’ya düzenlediği askeri operasyon sebebiyle başta ABD olmak üzere Batılı devletler Rus kişi ve kuruluşlara ağır ekonomik yaptırımlar uyguladı.

ABD Hazine Bakan Yardımcısı Wally Adeyemo, TÜSİAD’a gözdağı veren bir mektup göndererek yaptırım uygulanan kişi ve kuruluşların Türkiye’de faaliyet gösteren şirketlerle ‘ilişki’ kurarsa “ABD yaptırımların maruz kalacağını” söyledi.

TÜSİAD, ABD’nin mektubuna ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Dernek, mektubun Dışişleri Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı ile paylaşıldığını duyurdu. TÜSİAD’ın açıklaması şöyle:

“24 Şubat’ta Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısını takip eden günlerde ABD ve AB başta olmak üzere 30’dan fazla ülke Rusya’ya yönelik yaptırım kararları almıştır. Bugün çeşitli basın organlarında yer aldığı üzere, ABD Hazine Bakanı Yardımcısı Adewale Adeyemo’nun, Rusya’ya yönelik yaptırımlar kapsamında, yaptırım uygulanan kişi ve kuruluşlar ile kurulabilecek ilişkilerin Türkiye’de faaliyet gösteren şirketlere de yaptırım riski olarak yansıyabileceğine yönelik mektubu TÜSİAD’a da iletilmiştir. İlgili mektup, TÜSİAD tarafından, Dışişleri Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı ile paylaşılmıştır.

Kamuoyunun bilgisine sunarız.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica