Siyaset

Türkiye İran ve Irak hükümetlerine üçlü zirve çağrısı

Türkiye İran ve Irak hükümetlerine üçlü zirve çağrısı Kılıçdaroğlu’ndan referandum için üçlü zirve çağrısı. Kılıçdaroğlu; “Süratle Irak merkezi yönetimi ile Türkiye ve İran’ın bir araya gelerek soruna ortak çözüm üretmeleri gerekir. Eğer ortak çözüm üretilebilirse Türkiye bu konuda önemli mesafe alabilir” dedi. Türkiye İran ve Irak hükümetlerine üçlü zirve çağrısı detaylar haberimizin içinde yer almaktadır…

Türkiye İran ve Irak hükümetlerine üçlü zirve çağrısı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kuzey Irak’taki referanduma ilişkin, “Süratle Irak merkezi yönetimi ile Türkiye ve İran’ın bir araya gelmesi ve bu soruna ortak çözüm üretmeleri gerekir. Eğer ortak çözüm üretilebilirse Türkiye bu konuda önemli mesafe alabilir” dedi.

Türkiye’de hükümetin ortak ses çıkarması…

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Kuzey Irak’taki referandumla ilgili, “Önümüzdeki günlerde yapılması gereken iki önemli şey var. Bunlardan birincisi Türkiye’de hükümetin ortak ses çıkarmasıdır. Üzülerek ifade edeyim farklı sesler çıkıyor ve bu Türkiye’nin itibarına zarar veriyor. İkinci önemli atılması gereken adım, süratle Irak merkezi yönetimi ile Türkiye ve İran’ın bir araya gelmesi ve bu soruna ortak çözüm üretmeleri gerekir. Eğer ortak çözüm üretilebilirse Türkiye bu konuda önemli mesafe alabilir” değerlendirmesinde bulundu.

Ayrıca, CHP’den ‘Kürdistan referandumu’ açıklaması yapıldı: İşin bu noktaya gelmesinin baş sebebi AKP’dir

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde bu sabah başlayan referanduma ilişkin “Bölgemizde savaş olmasını istemeyiz ama Barzani’nin bu sorumsuz adımına karşı da sessiz kalınmaması gerekir. Irak merkezi hükumetiyle, İran ile daha yakın bir işbirliği içinde bundan sonra ortak adımlar atılması gerektiğini düşünüyoruz. ” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica