Raporlar

Vatan Partisi Emin Çölaşan Hakkında Suç Duyurusunda bulundu

Vatan Partisi, "Ulusal Kanal ve bizzat Görev Vakfı, açtığı bağış kampanyasıyla bunu başarmıştır. En başta vatandaşlarımız, vatansever halkımız, ulusal gönüllüleri ve Türk devrimciliğinin geleneğine yaslanan Vatan Partisi’nin bütün üyeleri de bu kampanyaya maddi ve manevi desteklerini sunmuştur"

Vatan Partisi Emin Çölaşan Hakkında Suç Duyurusunda bulundu … Av. Nusret Senem, “Vatan Partisi 50 yıllık geçmişinde kendi başını kendi omuzları üzerinde taşımış ve başı dik bir mücadele yürüterek bugünlere gelmiştir” dedi. detaylar haberimizde…

Vatan Partisi Emin Çölaşan Hakkında Suç Duyurusunda bulundu

Vatan Partisi Hukuk Bürosu, Sözcü gazetesi yazarı Emin Çölaşan’ın hakkında, 3 Mart 2021 tarihli köşe yazısında yer alan yalan ve iftiralardan dolayısıyla suç duyurusunda bulundu.

Emin Çölaşan, “Vatan Partisi’nin güçlendirmek için Ulusal Kanal’a örtülü ödenekten 500 bin dolar verildi” sözleri ile iftira ve yalana başvurmuştu. Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nusret Senem ve beraberindeki parti avukatları, konuyla ilgili suç duyurusunda bulundu.

İFTİRALARIN HESABINI VERECEKLER

Başvurusu sonrası açıklama yapan Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Hukuk Bürosu Başkanı Av. Nusret Senem “Emin Çölaşan’ın attığı iftiraları kabul etmek mümkün değil. Vatan Partisi 50 yıllık geçmişinde kendi başını kendi omuzları üzerinde taşımış ve başı dik bir mücadele yürüterek bugünlere gelmiştir. Kimseye boyun eğmemiştir. Başvurumuzu yaptık, savcılığın açacağı davayla da Sayın Çölaşan ve Sözcü gazetesi ile yargı önünde hesaplaşacağız. İftiralarının hesaplarını verecekler.” dedi.

CEVABI KÖŞESİNDE YAYINLAMADI

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in yayınlaması için Sözcü gazetesine ve Emin Çölaşan’a gönderdiği cevap metni yayınlamadı. Açıklamasında buna da değinen Nusret Senem “Genel Başkanımız Emin Çölaşan’a bir fırsat tanıdı. Kendisine köşesinde yayınlaması için bir yazı gönderdi fakat o yazıyı yayınlamaya yüreği yetmedi, yayınlamadı. Çünkü iftiralarının farkında. Bilinçli ve kasıtlı olarak yapıldığı anlaşılıyor. Bu kastı nedeniyle yargı önünde hesabını soracağız.” diye konuştu.

Karalama, aşağılama, yalan ve iftira gerekçesiyle hazırlanan şikayet dilekçesinde,
“Sözcü Gazetesi yazarı Emin Çölaşan, 03 Mart 2021 ve 05 Mart 2021 tarihli köşe yazılarında Vatan Partisi’nin manevi kişiliğine, kamuoyundaki saygınlığına ve 40 yıldır yürüttüğü başı dik mücadelesine karalama, aşağılama iftira ve yalanlarla saldırıda bulunmuştur. 03 Mart 2021 tarihli “Vatan Partisi Digitürk’te” başlıklı yazıdaki iddialarını, 05 Mart 2021 tarihli yazısında bir kez daha tekrarlamış ve halk nazarında Vatan Partisi’nin itibarına, saygınlığına, yürüttüğü mücadeleye kara çalmak, iftiralar ve yalanlarla küçük düşürmek yolunda ısrarcı olduğunu ortaya koymuştur” denildi.

TCK’nın 125. maddesi uyarınca “hakaret” ile TCK 267. maddesindeki “iftira” suçunun unsurlarını içermesi gerekçesiyle, Emin Çölaşan hakkında soruşturma açılarak, cezalandırılmasını talep edildi.

Başvuru dilekçesini basın mensupları ile paylaşıyoruz.

Yapılan açıklamanın bağlantısı: https://youtu.be/IOBmIISuOpA

Emin Çölaşan Hakkında Suç Duyurusu…

ANKARA C. BAŞSAVCILIĞI’NA

Suç Duyurusunda
Bulunan : Doğu Perinçek, Vatan Partisi Genel Başkanı

Vekilleri : 1. Av. Nusret Senem
2. Av. Mehmet Cengiz
3. Av. Hasan Fırat Kayaönü

Şikayet Edilen : Emin Çölaşan

Konusu : 03 Mart 2021 ve 05 Mart 2021 tarihli Sözcü gazetesindeki köşe yazılarındaki karalama, aşağılama, yalan ve iftiralar nedeniyle şikayet.

Açıklama:
Sözcü Gazetesi yazarı Emin Çölaşan, 03 Mart 2021 ve 05 Mart 2021 tarihli köşe yazılarında Vatan Partisi’nin manevi kişiliğine, kamuoyundaki saygınlığına ve 40 yıldır yürüttüğü başı dik mücadelesine karalama, aşağılama iftira ve yalanlarla saldırıda bulunmuştur. 03 Mart 2021 tarihli “Vatan Partisi Digitürk’’te” başlıklı yazıdaki iddialarını, 05 Mart 2021 tarihli yazısında bir kez daha tekrarlamış ve halk nazarında Vatan Partisi’nin itibarına, saygınlığına, yürüttüğü mücadeleye kara çalmak, iftiralar ve yalanlarla küçük düşürmek yolunda ısrarcı olduğunu ortaya koymuştur. (Ek: 1-2)
“Vatan Partisi Digitürk’te” başlıklı yazısı, Ulusal Kanal’a “ örtülü ödenekten 500 bin dolar verildiği ve bunun Vatan Partisi’ni güçlendirmek amaçlı olduğu” yalanına dair bölümü hariç şöyledir:

“Vatan Partisi ilginç bir yapı.
Aslında Türk siyasetinde hiçbir ağırlığı ve önemi yok…”
(…)
“Oysa biz geçmiş yıllarda bu Partiyi küçük bile olsa solcu olarak bilirdik!
“Hatta bazıları Komünist bilir çok kızardı.
“Çin’e yakın, Çin’in adeta Türkiye temsilcisi ve sözcüsü olarak görev yapan bir Parti!
“Vatan Partisi son yıllarda ilginç bir çizgi değişikliği yaptı…
“Ve AKP-MHP ortaklığının en büyük yandaşı destekçisi oldu.
“Kendi çapında, aynen MHP gibi, muhalefete karşı muhalefet sergilemeye koyuldu. “Özellikle CHP, İyi Parti ve HDP’ye…
“Partinin iki yayın organı var.”
(…)
“Ne oldu, köprülerin altından hangi sular geçti de bu inanılmaz iktidar yandaşlığı gerçekleşti.
“Doğrusunu isterseniz bilemiyorum.
“Ve çok merak ediyorum!”

Ulusal Kanal ve kampanyayı yöneten Görev Vakfı yetkilileri, kampanya ile Digitürk ve “örtülü ödenek” yalanına dair cevap vermişler ve Çölaşan bu cevabı 05.03.2021 tarihli köşesinde yayınlamıştır. Bu yazısında, Ulusal Kanal ve Görev Vakfı yetkililerinin Vatan Partisi ile ilgili iddialarına cevap vermediklerini söyleyerek eleştirmiştir.
Vatan Partisi hakkında Ulusal Kanal ve Görev Vakfı’ndan beklediği cevabı doğal olarak Vatan Partisi Genel Başkanı Sayın Doğu Perinçek’ten almıştır. Kendisine ulaştırılan fakat yayımlanmayan o cevap eklidir. (Ek-3)
05.03.2021 tarihli ikinci yazıda, 03.03.2021 tarihli yazısında Vatan Partisi’ne attığı “Çin” iftirasını ise gizlemeyi tercih etmiştir!

1. Gizlediği, “Çin’e yakın, Çin’in adeta Türkiye temsilcisi ve sözcüsü olarak görev yapan bir Parti!” ifadeleri tamamen iftiradır. Yalandır.
Vatan Partisi Türkiye’mizin bağımsızlığı, vatan ve millet bütünlüğü için Türkiye’nin dostlarıyla ilişkilerinin geliştirilmesi için kurulduğundan beri büyük bir mücadele yürütüyor.
Türkiye’ye Atlantik sisteminden ve NATO’dan, patronu ABD’den kaynaklanan ve günümüzde tehditlere karşı Rusya, İran, Çin, Türk Cumhuriyetleri ile stratejik ilişkiler geliştirerek tehditlere karşı, ittifak potansiyelini güçlendirilmesini savunuyor. Bunu karalamaya çalışmak, başka bir ülkenin adına “görev yapmak” olarak nitelemek; ancak ajanlık ve beşinci kol faaliyeti yapmayı meşru gören bir zihniyetin ürünü olabilir.
Vatan Partisi 50 yıllık geçmişinde hep “kendi başını kendi omuzları üzerinde taşımak” diye bilinen ve bunu siyasetlerinin temeline koyan bir çizginin sahibidir. “Başka bir ülke adına görev yapmak”, Vatan Partisi’ne karşı atılmış en büyük iftira ve yalandır.

2. Yazının bütününde gerçek dışı iddialar ardı ardına pisikolojik savaş amaçlı olarak, bir görevlinin yöntemleriyle sıralanmıştır:
“Vatan Partisi Digitürk’te”
“Vatan Partisi’nin iki yayın organı var”
“Demek ki Vatan Partisi bu parayı bulmuş”
“Örtülü ödenekten Vatan Partisi’ni güçlendirmek için 500 bin dolar, Ulusal Kanal’a verildi.”
Bu sözlerin tamamı yalan ve yanlıştır. Vatan Partisi, Digitürk’te değil. Parayı bulan da Vatan Partisi değil. Digitürk’e girmek için uzun yıllardır mücadele eden ve asla alınmayan Ulusal Kanal, Digitürk’ün direncini, bileğinin hakkıyla kırmıştır. Ulusal Kanal ve bizzat Görev Vakfı, açtığı bağış kampanyasıyla bunu başarmıştır. En başta vatandaşlarımız, vatansever halkımız, ulusal gönüllüleri ve Türk devrimciliğinin geleneğine yaslanan Vatan Partisi’nin bütün üyeleri de bu kampanyaya maddi ve manevi desteklerini sunmuştur. Bütün maddi bağışlar, açılan hesaplara yatırılan ve bağışlanan gayrimenkuller sahiplerinin açıklamalarıyla bellidir. Bütün bunlar bilinmektedir ve kamuoyumuza açıktır. Bağış yapanlar, “örtülü ödenek benim” demişlerdir. Görüntülü açıklamalar en açık delildir. Bu delilleri de bir CD içinde ekli olarak sunuyoruz” (Ek- 4).
Emin Çölaşan ve onun gibileri, psikolojik harekat görevi üstlenmişlerdir. Vatan Partisi’nin 2. İstiklal Mücadelesi olarak nitelediği günümüz şartlardan dolayı yürüttüğü mücadeleyi, “Çin devleti için görev yapan”, “örtülü ödenekten beslenen”, “iktidar yandaşı ve destekçisi” gibi yalanlarla karalamaya, küçük düşürmeye çalışılıyorlar. ABD’nin, NATO’nun ve AB’nin; PKK, FETÖ, DAEŞ vb. terör örgütlerine açıktan yaptığı desteği görmezden geliyorlar.

3. Şikayet edilenin bu eylemi, TCK’nun 125. maddesi uyarınca “hakaret” ile TCK 267. maddesindeki “iftira” suçunun unsurlarını içermektedir.

Sonuç ve İstek : Belirtilen nedenlerle, şikayet edilen Emin Çölaşan hakkında soruşturma açılarak, cezalandırılmasını talep ediyoruz. Salgılarımızla. 15/03/2021

Av. Nusret Senem              Av. Mehmet Cengiz            Av. Ali Cafer Baş
Av. Hasan Fırat Kayaönü   Av. Merve Ayvalı

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica