Siyaset

Vatan Partisi Gebze adayının halkçı belediye projeleri

Vatan Partisi Gebze adayının halkçı belediye projeleri Kadıoğlu; “Bütün taşeron işçilerini kadroya alacağız. Alacağımız elemanlarda, eş dost ilişkisi değil, liyakat arayacağız” dedi. detaylar haberimizde…

Vatan Partisi Gebze adayının halkçı belediye projeleri

Vatan Partisi Kocaeli genelinde Büyükşehir Belediyesi yanında, İzmit, Gebze, Gölcük, Körfez ve Darıca ilçelerinde aday çıkardı.

Vatan Partisinin, Kocaeli’nin en büyük ilçesi Gebze’nin belediye başkan adayı Mimar Orhan Kadıoğlu oldu.

Mimar Orhan Kadıoğlu Vatan Partisi’nin “halkçı belediyeciliğini” hayata geçirecek olan projelerini açıkladı:

Kısa Vadeli Çözümler

Öncelikli olarak öğrencilere, kent içi ulaşımı ücretsiz yapacağız.

Orta ve Uzun Vadeli Çözümler

Gebze‘nin en önemli sorunu çarpık yapılaşma. Çarpık yapılaşmayı önleyeceğiz. Bunun için, TMMOB ile birlikte çalışacağız.

Belediyede çalışan mevcut teknik elemanların sayısını ihtiyaca göre çoğaltacağız.

Ulaşım ve Su

Kent içi ulaşım ve su ücretleri, kademeli olarak düşürülecek, süreç içinde ücretsiz hale getirilecektir. Ana ulaşım metro ile, kent içi ulaşım hafif raylı sistemle sağlanacak. Otobüs çalışması zorunlu olan yerlere özel otobüsler değil, konforlu belediye otobüsleri konulacak.

Yenilebilir Enerji

Günümüzde güneş gerekmeden, gün enerjisi ile çalışan paneller yapılmıştır. Bu panellerin çatılara veya denize montajı ile evlerin elektrik ve sıcak su ihtiyaçları karşılanabilir. Belediye olarak güneş enerjisinden yararlanmak isteyenlere teknik destek sağlanacaktır.

Deniz Taşımacılığı

Eskihisar’dan, İzmit körfezinin karşı yakasını (Gölcük, Karamürsel ile Yalova) ile İzmit, Derince, Körfez, Hereke kıyılarına hızlı, hafif motorlarla yolcu taşımacılığı sağlanacak. Böylece zamandan kazanılmış olacak. Yeni adliye yanından denize dikey, hafif tramvay hattı yapılarak, Eskihisar‘a ulaşım kolaylaşacak. Metro ve tramvaylarda basılan Kent kart, iki saat geçerli olup, dört aktarma yapılabilecek.

Otopark Sorunu ve Çözümü

Çarpık yapılaşmadan kaynaklanan, trafik ve otopark sorununun çözümü için, her binanın altına otoparkı zorunlu hale getireceğiz. Bağdat caddesine, ring şeklinde çalışacak hafif tramvay yapacağız. Kızılay, Şehit Numan Dede, Yıldız ve Millet caddesini atıl durumdan kurtarmak, trafiğin daha iyi işlemesi için yeni düzenlemeler yapacağız. Kaldırımları ve toplu taşıma duraklarını işgalden kurtaracağız. Durak yerleri yeniden belirlenecek. Kesinleşen yerlere kapalı duraklar yapılacak. Duraklara sokak numaraları yerine isimler konulacak. Otopark sorununu çözdükten sonra, caddelere park yapılmasını engelleyeceğiz.

Kaldırımlar düzenlenecek

Kaldırımlar rahatça yürünebilir hale getirilecek. Bina bodrumlarına inişlerin, kaldırıma taşması önlenecek. Mağazaların mallarını kaldırımlarda sergilemelerinin önüne geçilecek. Kaldırımlar yayaların olacak. Kaldırımlarda bulunan ağaçlar, elektrik direkleri, elektrik, telefon ve internet panoları, yayaların geçişini engellemeyecek biçimde düzenlenecek.

Personel politikamız

Belediyemizde, taşeronlaşmaya derhal son vereceğiz. Bütün taşeron işçilerini kadroya alacağız. Alacağımız elemanlarda, eş dost ilişkisi değil, liyakat arayacağız. İşçilerin ve memurların sendikalaşmalarına, sendika seçmelerine kolaylık sağlayacağız.

Kaynaklar

Belediyenin yeteri kadar kaynağı vardır. Doğru yerlere yatırılır ve eşe dosta buharlaştırılmazsa, Gebze‘nin hizmetine yeter. Gebze Belediyesinin bütçesi halka açık olacaktır. Bütçe görüşmeleri halka açık yapılacak. Gelir ve giderler belediyenin kapısına ve meydanlarda bulunan panolara asılacaktır.

Halkla Birlikte Yönetim

Her mahallede, mahalle meclisleri oluşturulacak. Mahalle meclislerinin temsilcilerinden kent meclisi oluşturulacak. Muhtarlar, meslek odaları ve sendika başkanları, kent meclisinin doğal üyeleri olacaklar. Mahallenin sorunlarını mahalle meclisleri, kent çapındaki sorunları kent meclisi belirleyecek. Belediyenin teknik elemanlarının, yapacakları çalışma sonucu gereği yapılacaktır.

Kamulaştırma

Gebze belediyesinde, her alanda özelleştirmeye son verecek. Bu nedenle, belediyenin bütün ihtiyaç malzemelerini kendi elemanları, yeni kurulacak atölye ve fabrikalarda üretecek. Yetersiz teknoloji nedeniyle, dışarıda yapılması gereken hizmetler için açık, şeffaf ihaleler yapılacak. İhale sonuçları kamuoyu önünde açıklanacaktır.

Afet Toplanma Alanları

Gebze askeri kışlası, deprem ve afetlerde toplanma meydanı olarak hazırlanacak. Kamunun malı olarak kalacak ve hiçbir zaman yapılaşmaya açılmayacaktır. Fatih Sultan Mehmet otağı afet toplanma alanı olarak ayrılacak.

Çocuk Köyü

Gebze de çocuk köyü oluşturularak, sokakta çocuk bırakılmayacaktır. Bu köylerdeki çocuklar, öğretmenler tarafından eğitilecek, bahçelerde tarım üretimi yapacaklar.

Sokak Hayvanları

Çocuk köyüne, aynı zamanda sokak hayvanları için bir bölüm yapılacak. Hayvanların bakımını çocuklar yapacaklar. Böylece çocuklarımız, hayvan bakımı ile hayvan sevgisi, tarım ve meyvecilikle uğraşarak doğa sevgisi kazanmış olacaklar.

Eğitim Kampüsü

Mevlana mahallesinde, askeriyenin terk ettiği bölge, eğitim kampüsü olarak ayrılacak. GTÜ ve TSE, Çayırova’daki tarım alanından buraya taşınacak. Boşalan alanda sebze ve meyvecilik yapılacak. Belediye tarafından modern tesislerde üretilen tarım ürünleri mahallelere kurulacak halk manavları (Market) kanalıyla Gebze halkına sunulacak.

Köylerde Tarım ve Hayvancılık

Denizli, Cumaköy ve Kargalı köyü başta olmak üzere, köylerde tarım ve arıcılık için üretici kooperatifleri kurulmasına öncülük edilecek. Ürünler, kurulacak olan organik pazarlarda satılacak. Denizli köyünde bulunan Yörüklerin, hayvancılık, süt ve süt ürünleri üretmelerine destek verilecek.

Organize Sanayi Sayısı Sınırlanacak

Gebze ve çevresinde 18 OSB bulunuyor. Bu kadar OSB bölgemiz için fazla. Nüfus yığılmasına ve göçe neden oluyor. Yeni OSB‘lerin kurulmasına izin verilmeyecek. D-100 Karayolu boyunca faaliyet yürüten fabrikalar OSB’lere kaldırılacak.

Tarihi Eserlerimiz

Eskiçarşı’daki tarihi hanın çevresindeki dükkânlar yıkılarak, han gün yüzüne çıkarılacak. Mustafa Paşa camisinin görüntüsünü bozan yapılar yıkılacak, yanında otopark olarak kullanılan arsa boşaltılacak. Camiye bitişik özel mülkiyet olamaz. Meydana belediye tarafından yapılan, caminin görüntüsünü bozan siyah ucube yıkılacak. Tarihi su dolabına yol açılacak. Tarihi eserlerimiz, turizme kazandırılacaktır. Ülkemizin ilk müze kurucusu Osman Hamdi Bey adına Gebze müzesi açılacak. Ressam olan Osman Hamdi bey‘in konutunun, atölye kısmı resim sanatı için kullanılacak.

Geleceğimiz Gençlerimiz

Öğrenciler için modern yurtlar inşa edilecek, yurtlarda ücretsiz yemek verilecektir.
Mahallelerde özellikle çalışan kadınların çocuklarını bırakabileceği kreşler yapacağız.
Mahallerde kültür evleri, spor salonları yapacağız. Buralarda müzik, tiyatro gibi sosyal faaliyetler ile spor faaliyetleri yapılacak.

Çalışan Kadınlar İçin Kolaylık

Mahallelerde açılacak belediye lokanta ve aşevlerinden, tespit edilen ihtiyaç sahipleri ücretsiz, çalışanlar maliyetine faydalanabilecekler. Böylece çalışan kadınlar, yemek yapmaya zaman harcamayacak. İsteyen, çocuklarıyla gelip lokantada yemeğini yiyebilecek, isteyen kaplara alarak evine götürebilecek.

Kimsesizlerin Kimsesi Olacağız

Şiddet gören kadınlar, kimsesi kalmamış, bakıma muhtaç yaşlılar için, sosyal yaşam evleri açacağız. Sıkılmadan yaşayabilecekleri, gülüp eğlenebilecekleri faaliyetler ve ortam yaratacağız.

Mal Bildirimi Zorunluluğu

Belediye başkanı, meclis üyeleri ve yakın akrabaları göreve gelirken ve görevden ayrılırken mal bildiriminde bulunmak zorundadırlar. Böylece görev süresince ne kadar mal edindiği, ya da edinmediği belli olacaktır.

Saltanata Son

Belediyede çok sayıda kiralanmış araç mevcuttur. Kamu görevi için kiralanmış araçlar özel işlerde de kullanılıyor. Araç kiralamaya ve saltana son verilecek. Belediye araçları özel işlerde kullanılmayacaktır. Belediye kendi ihtiyacı kadar araç satın alacaktır.

Gebze’ye Makro Nazım Planı

Bir kent, plansız yönetilemez. Gebze için uzun vadeli bir plan yok. Yıllardır plansız yönetildiği için, bu günkü karmaşayı yaşıyoruz. 1/100.000, 1/25.000, 1/5000 ölçeğinde 50, 60 yıllık imar planları yapacağız. Yıkılıp ve yeni yapılacak olan binalar bu planlara göre şekillenecek.

Dilimizi Koruyalım

İlçemizde bulunan bütün tabelalarda Türkçe kullanılacak. Türkçe anlamı olmayan tabelalar kaldırılacak.

Tanzim Satış Mağazaları

Atatürk’ün 90 yıl önceki sözü “Ulusal Ekonominin temeli tarımdır. Üreten köylü önemlidir. Köylü Milletin efendisidir” sözü doğrultusunda uhdesindeki tarıma dayalı köylü vatandaşların yanında olacağız. Üretimlerine destek olacağız. Belediye eliyle üretici kooperatifleri ve fabrikalardan doğrudan aldığımız ürünleri, halka ucuza ulaştırmak için tanzim satış mağazaları açacağız. Belli aralıklarla ürünler, köylere de ulaştırılacaktır. Belediye tesislerinde ABD ve İsrail menşeili ürün bulunmayacak. Tanzim satış mağazaları zaman içinde tüketim kooperatiflerine dönüştürülebilinecektir.

El Emeğinin Değerlendirilmesi

Ev kadınlarının evlerinde ürettikleri ürünleri halka sunabilmesi için uygun alanlar oluşturulacak.

Eğlenceli Sokak ve Meydanlar

Gençlerin yeteneklerini sergileyebilmek sokaklarda ve meydanlarda müzik ve gösteriler yapmaları için imkân sağlanacak.

Orhan Kadıoğlu kimdir?

1954 Giresun/Bulancak doğumlu. İlk ve ortaokulu Bulancak Büyükada köyünde okudu. Lise tahsilini Giresun Endüstri Meslek lisesinde, Üniversite tahsilini Konya Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık bölümünü bitirdi. 5 yıl kendine ait mimarlık ofisimde serbest mimarlık yaptı.12 Eylül 1993 yılında Kocaeli Fuar müdürlüğünde işe başladı. 1995 yılı başında Fuar müdürlüğünden Saraybahçe Belediyesi fen işleri müdürlüğüne geçiş yaparak belediyenin çeşitli kademlerinde, Alikahya ve Kirazlıyalı belediyelerinde geçici görevlerde bulundu. 2004 yılı sonunda belediyeden ayrılarak emekli oldu. Ayrıca Kocaeli Mimarlar Odası yönetim ve denetim kurulu ve delegasyonda görev yaptı. Aday olduğu partimin çeşitli kademelerinde görevde bulundu. 26 yıldır Kocaeli’de yaşıyor. Evli ve 3 çocuk babası.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica