Genel

Volvo sadece elektrikli araç üretecek

Volvo sadece elektrikli araç üretecek. İsveçli otomotiv devi Volvo, 2019’dan itibaren yalnızca elektrikli araç üreteceğini duyurdu. Açıklanan habere göre, Volvo sadece elektrikli araç üretecek.

Volvo sadece elektrikli araç üretecek

Otomotiv sektöründe 90 yılı geride bırakan Volvo, 2019’dan itibaren içten yanmalı motor üretimini durdurup, tamamen elektrikli motorlara geçeceğini açıkladı.

“Bu müşteriyle alakalı” diyen Volvo CEO’su Håkan Samuelsson; “Elektrikli otomobillere talep giderek artıyor ve biz müşterilerimizin bu taleplerine bir yanıt vermek istiyoruz” dedi. Samuelsson 2025 yılına kadar toplamda 1 milyon elektrikli otomobil satmayı hedeflediklerini söyledi.

İsveçli otomotiv devi, öncelikle tamamen elektrikli, şarjlı hibrit ve ılımlı hibrit olmak modellerden oluşan bir portfolyo, daha sonra, 2019-2021 yılları arasında tamamen elektikrli beş aracını tanıtacak.

Volvo, üst düzey elektrikli modellerini Tesla ve Mercedes AMG gibi lüks otomobillerin alternatifi olma hedefi ile yola çıkan Polestar markası altında kullanıma sunacak.

Elektrikli Araba Önerileri Artıları Eksileri Tercih Nedenleri

Elektrikli Araba Önerileri, Elektrikli Araçların Tercih Nedenleri, Elektrikli Araba Fiyat Ve Performansları, Elektrikli Otomobillerin Yakıt Tüketimleri; Elektrikli Arabaların Artıları ve Eksileri, Hangi Elektrikli Araba Tercih Edilmeli.

Elektrikli Araçların Tercih Nedenleri

Günde 150 km den çok yol yapmıyorsanız daha az ödemek yakıt yakmak istiyorsanız, elektrikli araçları tercih edebilirsiniz. Popülaritesi gün geçtikçe artan elektrikli araçlar az bir mesafe kat etseler de ekonomik ve çevresel kriterlere uygun, çevreye duyarlı, sessiz ve ekonomik araçlar olarak karşımıza çıkmaktalar. %80’e varan enerji tasarrufu sağlayan elektrikli araçlar enerjinin daha ucuz olacağı saatlerde gece, ya da hafta sonunda şarj edilmesi halinde enerjinin kullanımını daha dengeli hale gelmesini çok daha çevreci bir geleceğe ulaşmamıza katkıda bulunmaktadır. Satış fiyatının ekonomik olduğu kadar, çevre dostu olan elektrikli araçlar kullanıcısına daha kolay ve daha konforlu bir şekilde teknolojiyi kullanmalarına imkânı sağlamaktadır.

Türkiye ‘de Elektrikli Araçlarda Hangi Model Tercih Edilmeli?

Renault Twizzy, Renault Fluence ZE, Renault Zoe, Renault Kangoo ZE, modelleri gibi öncelikli modelleri git gide daha da çok görmeye başlayacağız. Elektrikli Araçların Türkiye’de vergilendirilmesi konusuna gelince; elektrikli araçlar hem ÖTV hem de MTV açısından Resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren kanun gereği vergilendirilmeye teşvik edilmektedir. İlk etapta pahalı gibi görünen ve üretimi Bursa’da yapılan Elektrikli Renault Fluence’ in fiyatının Avrupa’daki satış fiyatı ile aynı oranda satılmaktadır.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica