Genel

Vural Ege Sanatta eskimeyen vefakâr bir soluk

Vural Ege Sanatta eskimeyen vefakâr bir soluk Sevgili okurlar Akar haber (Kocaeli) gazetemizde Sanatın Dili Köşem de bu haftaki konuğum: Değerli dostum, Tiyatro, Dizi, Sinema Oyuncusu ve birçok Reklam filmlerimizin aranan ismi sevgili Vural Ege… Vural Ege Sanatta eskimeyen vefakâr bir soluk röportaj/haber

Vural Ege Sanatta eskimeyen vefakâr bir soluk

Mustafa Göksel: Öncelikle hoş geldin değerli dostum. Bizlere biraz kendinden bahseder misin?

Vural Ege: Bendeniz Vural EGE 28 Eylül 1978 Kocaeli İzmit doğumluyum. İlkokulu İzmit Ulugazi İlköğretim okulunda, ortaokulu İzmit’te devam ettim. Liseyi de İzmit Mimar Lisesinde tamamlayarak büyüyüp yetiştiğim bu şehrimde yaşamımı sürdürüyorum.

Mustafa Göksel: Peki dostum sanatla ne zaman yolun kesişti ve ne şekilde tanıştın anlatır mısın?

Vural Ege: Sanatla tanışmam çok küçük yaşta başladı. 10 yaşında seyirci olarak gittiğim bir çocuk oyununda, tesadüf eseri okuduğum bir Barış Manço parçası ile kendimi sahnede buldum. Sahne ile tanıştığım o günden itibaren yuttuğum o sahne tozu beni bugünlere kadar getirdi.

Mustafa Göksel: Peki Tiyatroda eğitimlerini nerelerde aldın ve ne gibi faaliyetlerde bulundun?

Vural Ege: 1990 yılında Kocaeli Bölge Tiyatrosunun açmış olduğu temel tiyatro ve oyunculuk bölümünde eğitimlerimi alarak tiyatro hayatıma başladım.

Mustafa Göksel: Yetişmende emeği ve payı olan isimler kimler peki?

Vural Ege: Hocalarım Handan Karaadam, Burhan Akçin ve Taner Büyükharman gibi büyük hocalardan eğitim aldım.

Mustafa Göksel: Eğitim döneminden sonra ne gibi çalışmaların oldu? Yer aldığın eserleri ve oyunları da öğrenmek isteriz.

Vural Ege: Kocaeli Bölge Tiyatrosu sonrasında Halk Eğitim Tiyatrosu ve Oyun İstasyonu gibi topluluklarda çalıştım ve faaliyetlerim devam etti.

Ali ile Veli’nin Sihirli Sandığı
Çürük Elma
Palyaçolar Ülkesi gibi çocuk oyunlarının yanı sıra
Hayal Perdesi
Resimli Osmanlı Tarihi Magbeth
Ladesci ve Para gibi birçok doğaçlama ve büyük oyunlarda yer aldım. Bu oyunlarda çok güzel ve kaliteli ekiplerle çalıştık.

Vural Ege sanatın eskimeyen yıldızı

Mustafa Göksel: Sevgili dostum yıllar sonra bile hala bitmeyen bu sanat aşkı takdire şayan. Peki, tiyatro ile ilgili beklentilerin neler?

Vural Ege: Tiyatro kültürümüzün daha geniş kitlelere yayılması ve tiyatroya olan ilgini artması her daim en büyük beklentimiz.

Mustafa Göksel: Tiyatroda görmüş olduğun sorunlar var mı ? Çözüm önerilerini alabilir miyiz?

Vural Ege: Tiyatro ile ilgili sıkıntımız salonlarımızın eksikliği ve mevcut salonların yetersiz kalması en büyük sorun. Diğer bir sorunda teknik ve maddi bazı imkansızlıklar… Daha yeni ve modern salonlarımızla… Çeşitli kültür merkezlerine ihtiyacımız var.

Mustafa Göksel: Tiyatrodaki faaliyetlerin dışında seni ekranlardan da yeterince tanıyoruz. Dizi, Reklam ve sinema bazında ne gibi projelerin oldu?

Vural Ege: Çeşitli büyük dev marka ve kuruluşların reklam filmlerinde rol aldım. Bunların yanında;
Çakallarla Dans 2
4.Osman
İki Dünya Arasında gibi çeşitli dizi ve sinema projelerinde Bölüm Oyunculuğu, Konuk Oyunculuk ve Karakter rolleri oldu. Ekranlarda çeşitli portföylerde birçok yapımlarla çalışmalar yaptık.

Mustafa Göksel: Peki sektördeki gördüğün sıkıntılar neler bize biraz bahseder misin?

Vural Ege: Yaşadığımız en büyük sıkıntı yeni nesildeki star kavramı taşıyan arkadaşların önceliğe alınarak, biz eski köklü tiyatroculara gerekli ehemmiyetin verilmemesi. Herhangi bir projeden uygun bir senaryo, güzel bir karakter ve makul teklifler geldiğinde değerlendiriyoruz fakat bizde özümüzde sahnenin yükünü çekerek hizmet eden birer emektarız.

Mustafa Göksel: Gelecekte ve yaşamının bundan sonraki kısmında sanat anlamında kendini nerede görüyorsun ve hedeflerin neler dostum?

Vural Ege: Hedefim benimde kendi tiyatromu kürara, yeni nesile sanat adına faydalı güzel miraslar bırakmak istiyorum.

Mustafa Göksel: Sevgili dostum bizde Akar haber (Kocaeli) ailesi olarak şahsım ve kurumum adına bize vakit ayırdığın için şükranlarımı sunuyorum, sanat hayatında başarılar diliyoruz.

Vural Ege: Bende size bu keyifli röportajda bana yer verdiğiniz için teşekkürlerimi sunuyor ve başarılı bir yayın hayatı diliyorum.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica