Siyaset

Yıldızlı: “iktidar eliyle çocuklarımıza psikolojik şiddet uygulanıyor”

Yıldızlı: “iktidar eliyle çocuklarımıza psikolojik şiddet uygulanıyor” … Daha ilk EBA uygulamasında sistemin çökmesini ‘Memnuniyet verici’ olarak tabir eden MEB Bakanı’nın yeni açıklamaları ise hepimizi isyan ettirdi. detaylar haberimizde…

Yıldızlı: “iktidar eliyle çocuklarımıza psikolojik şiddet uygulanıyor”

Başkan Yıldızlı, “Yanlış eğitim uygulamaları ile çocuklarımıza ve ailelerine iktidar eliyle psikolojik şiddet uygulanıyor” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı, Milli Eğitim Bakanlığı’nın geçtiğimiz günlerde yayınladığı ilkokul, ortaokul ve liselere yönelik sınav düzenlemesine ilişkin bir açıklama yaptı. Başkan Yıldızlı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Koronavirüs süreci ile hayat adeta durma noktasına geldi. Bu zor günlerde geleceğimizin mimarı olan çocuklarımızın eğitimini de iktidar yine yanlış uygulamalarla adeta eline yüzüne bulaştırdı. Daha ilk EBA uygulamasında sistemin çökmesini ‘Memnuniyet verici’ olarak tabir eden MEB Bakanı’nın yeni açıklamaları ise hepimizi isyan ettirdi.

İlkokul öğrencileri online derslere katılımları üzerinden karne notu alacak. Ortaokul ve lise öğrencileri ise birçok okulda henüz tamamlanan dönem sonu sınavları üzerinden değerlendirilecek. Bu sınavlara katılamayan öğrencilerin hangi notlar üzerinden değerlendirileceği henüz meçhul. Yani kimi öğrenci okula sınava girerek, kimi öğrenci derslere katılımları değerlendirilmeye alınacak. Böyle adaletsiz bir tablo ile notlandırılma yapılacak.

Öte yandan birçok öğrenci online ortamda verilen derslere materyal eksikliğinden katılamadı. Daha öğrencilere pandemi döneminde eğitim materyallerini sağlayamayan, Kocaeli’de de sıkça karşılaştığımız internet alt yapısı sorununu çözemeyen, eğitimde fırsat eşitliğini sunmayan iktidar sahipleri bu tutumlarıyla, oldu bittiye getirdikleri anlayışla adeta çocuklarımızın gelecekleri ile oynamaktadır.

Online derslere imkansızları sebebi ile katılamayan, işlemedikleri konular üzerinden sınavlara tabi tutulan çocuklarımızın psikolojik olarak sürüklendikleri nokta vehamet vericidir. Yanlış eğitim uygulamaları çocuklarımızı ve çocuklarımızın ailelerine iktidar eliyle yapılan psikolojik şiddettir. Derhal bu yanlışlardan dönülerek eğitimdeki fırsat eşitliğinin sağlanması, tüm çocuklarımızı eşit bir şekilde kapsayacak eğitim sistemi uygulanması için yetkilileri göreve davet ediyoruz” diye konuştu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica