Siyaset

Yuvacık Barajı’yla ilgili laf söyleyenler vatan hainidir

Yuvacık Barajı’yla ilgili laf söyleyenler vatan hainidir CHP Kocaeli Milletvekilleri Fatma Kaplan Hürriyet, Haydar Akar ve Tahsin Tarhan ortak bir basın toplantısı düzenledi. CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Yuvacık Barajı’yla ilgili konuştu. “Aldıkları abdest bile Yuvacık Barajı’ndan. Osmangazi Köprüsü’nü yapan Yuvacık Barajı’nın adını ağzına alamaz” dedi. Yuvacık Barajı’yla ilgili laf söyleyenler vatan hainidir detaylar haberimizde…

Yuvacık Barajı’yla ilgili laf söyleyenler vatan hainidir

“iktidar milletvekillerinin Yemin dışında konuşmaları yok”

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, “CHP’nin Kocaeli milletvekilleri yalnızca Kocaeli milletvekili değil. Türkiye’nin milletvekili gibi çalışıyor. Yalnızca Fatma Hanım 82 soru önergesi vermiş. Tahsin bey 70’in üzerinde soru önergesi vermiş keza ben de. Bunun yanın sıra onlarca genel kurul konuşmaları var. Türkiye’de kangren haline dönüşmüş sorunlar hakkında soru önergeleri verdik. Bir muhalefet milletvekillerinin yapması gereken her şeyi yapmışız. Kocaeli’nin iktidar milletvekillerine bakalım. Yemin dışında konuşmaları yok. Soru önergeleri yok, kanun teklifleri yok. Ama nedense haksızca muhalefet milletvekilleri eleştiriliyor. Bu etkisiz vekillerle ilgili tek bir yazı yazan yok. Nedense bizi yazıyorlar” dedi.

“Karaosmanoğlu ‘Atıcılık’ sporunda çok iyi”

Akar, “Büyükşehir Belediye Başkanı var bu kentin. Yürüyüş dışında ya da protokol ağırlama dışında gören var mı? Geçen bir de çıkmış ‘Onların 25 günde yürüdüğü yolu ben 2 günde yürürüm’ demiş. O 2 günde Düzce’ye kadar yürüsün ben milletvekilliğini bırakırım. Yürüyemezse o da başkanlığı bıraksın. Geçtiğimiz günlerde yine bir demeç vererek Büyükşehir Belediyesi olarak CHP’nin yarım bıraktığı projeleri yüzde 70’ini bitirdik şeklinde ifade kullanmış. Yahu bunlar yalan söylüyor yalan. Daha kendi projelerini bitiremediler. Anladığım kadarıyla Karaosmanoğlu ‘Atıcılık’ sporunda çok iyi. Kocaeli’nin birincisi” dedi.

“…bize laf söyleyen herkes vatan hainidir”

Sözlerini devam ettiren Akar, “Bakan Veysel Eroğlu’nun Yuvacık Barajı’yla ilgili sarf ettiği sözleri eleştiren Akar, “Yuvacık Barajı faizleriyle beraber Kocaeli’ye 2,3 milyar dolara mal oldu. Yapım maliyetinin dört katı miktarı ödendi. Yuvacık Barajı’yla ilgili bize laf söyleyen herkes vatan hainidir. Çünkü gidin Osmangazi Köprüsü’ne bakın. Yapım maliyetinin 11 katı para ödenecek. Bir buçuk iki yılda köprünün maliyeti çıkıyor. Devletin 40 bin araç geçmezse ödeyeceği parayla her yıl bir Osmangazi Köprüsü yaparsın. Bu sebeple bunlar Yuvacık Barajı’nın adını ağzına alamaz. O konuşurken aldıkları abdestleri bile Yuvacık Barajı’nın suyuyla alıyorlar” dedi.

“AKP’nin vizyonsuz yönetiminden belediyelerimizi…”

Yerel seçimlere ilişkin de konuşan Akar, “2019 yılında gerçekleştirilecek yerel seçimlerin en az yarısında CHP’li isimler kazanacaklar. Yani onarın artık tüm belediyeleri almaları imkansız. Artık AKP’nin vizyonsuz yönetiminden belediyelerimizi kurtarmamız lazım. İnanıyorum ki halkımız bunu görecek. Bunların belediyelerin yarısını bile kazanamaması lazım. Yine aynı şekilde milletvekilleri çıkaramaması gerekiyor. Çünkü performansları ortada” ifadelerini kullandı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica