Genel

Zeytin Dalı Harekatında yaralılarımız ve gazilerimiz var

Zeytin Dalı Harekatında yaralılarımız ve gazilerimiz var Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Afrin’deki ‘Zeytin Dalı’ Harekatına ilişkin, “Sivil ve masum kişilerin zarar görmemesi için de her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilecektir. Şu anda bile bazı yaralılarımız, gazilerimiz var. Onlara da saygılarımızı, şükranlarımızı sunuyor acil şifalar diliyorum” dedi. Zeytin Dalı Harekatında yaralılarımız ve gazilerimiz var detaylar haberimizde…

Zeytin Dalı Harekatında yaralılarımız ve gazilerimiz var

Hulusi Akar, Genelkurmay Harekat Merkezi’nde açıklama yaptı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Genelkurmay Harekat Merkezi’nde Afrin’deki ‘Zeytin Dalı’ Harekatına ilişkin açıklamada bulundu.

Başbakan Yıldırım’a yetkililer bilgi verdiler

Başbakan Binali Yıldırım da, Genelkurmay Harekat Merkezi’nde Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve diğer yetkililerden Afrin’e yönelik ‘Zeytin Dalı’ harekatına ilişkin bilgi aldı.

Akar Afrin’e yönelik harekât için şu ifadeleri kullandı:

“Bölgede istikrarı sağlamak maksadıyla Afrin bölgesinde PKK, KCK, PYD, DEAŞ mensubu teröristleri etkisiz hale getirmek amaçlı bir operasyon”

“TSK, hudutlarımızda ve bölgede istikrarı sağlamak maksadıyla Afrin bölgesinde PKK, KCK, PYD, DEAŞ mensubu teröristleri etkisiz hale getirmek dost ve kardeş bölge halkının bunların baskı ve zulmünden kurtulmasını sağlamak üzere ‘Zeytin Dalı’ harekatını icra etmeye başlıyoruz.

“Harekat Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olacak şekilde icra edilecek”

Harekat, ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, BM Güvenlik Konseyi’nin kararları, Güvenlik Konseyi’nin terörle mücadele konusundaki aldığı terörle mücadeleye yönelik özel kararlar ve BM Sözleşmesi’nin 51. maddesindeki yer alan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde fakat Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olacak şekilde bu faaliyet icra edilecektir.

“Sadece ama sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, bina, silah, araç gereç vesaire hedef alınacak”

“Harekâtın planlama ve icrasında sadece ama sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, bina, silah, araç gereç vesaire hedef alınacak. Sivil ve masum kişilerin zarar görmemesi için de her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilecektir. Şu anda bile bazı yaralılarımız, gazilerimiz var. Onlara da saygılarımızı, şükranlarımızı sunuyor acil şifalar diliyorum. Bu görevden de alnımızın akıyla çıkacağınıza inancım, inancımız tamdır. Yolunuz, bahtınız açık olsun.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica