Bilim-Teknoloji

TUS başvurusu nasıl yapılır

TUS başvurusu nasıl yapılır. 2017 yılı Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) Sonbahar Dönemi, 27 Ağustos 2017 tarihinde gerçekleştirilecek. Sınava girecek olan adaylar, 5 Temmuz ve 12 Temmuz tarihleri arasında başvuru işlemlerini yapabilecekler. Başvuru işlemini yapan adaylar, sınav ücretini de ödeyerek işlemlerini tamamlamış olacak. Detaylı haberimizde, TUS başvurusu nasıl yapılır, sorusunun cevabını net bir biçimde alabileceksiniz.

TUS başvurusu nasıl yapılır

ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek olan TUS, ilkbahar dönemi ve sonbahar dönemi olmak üzere yılda iki defa düzenleniyor. TUS sonbahar dönemi için başvuru işlemleri başladı. Temel Tıp Bilimleri Testi ve Klinik Tıp Bilimleri testi olarak iki alt sınavdan oluşan TUS için başvurular, ÖSYM’nin aday işlemleri sistemi kullanılarak yapılacak. Sınav başvurusu yapan ancak başvuru ücretini belirlenen süre içinde ödemeyen adayların başvuru işlemleri de geçersiz sayılacak.

TUS BAŞVURU İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

27 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek olan 2017-TUS sonbahar dönemi başvuru işlemleri, 5-12 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Adaylar, TUS başvuru kılavuzunu inceledikten sonra T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM’nin aday işlemleri sistemine girerek başvurularını yapabilecekler. Başvuru yapıldıktan sonra da belirlenen ödeme seçenekleri kullanılarak başvuru ücreti ödemesi yapılacak.

Başvuru için gerekli olan aday şifresini unutan adaylar, ÖSYM tarafından yayınlanan kılavuzda yer alan başvuru merkezleri aracılığı ile de sınav için başvuru yapabilirler.

Belirlenen süre içerisinde TUS için başvuru yapamayan adaylar, kılavuzda belirtilen geç başvuru günü olan 26 Temmuz 2017 tarihinde de bir gün süre ile başvurularını yapabilirler. Geç başvuru gününde adayların bir gün içinde başvurularını tamamlayıp, başvuru ücretlerini ödemeleri gerekiyor. Geç başvuru gününde başvuru işlemi yapan adaylar, sınava sadece Ankara’da girebilirler.

TUS BAŞVURU ÜCRETİ

TUS için ÖSYM tarafından belirlenen başvuru ücretleri;
Temel Tıp Bilimleri sınavı – 150 Türk Lirası
Klinik Tıp Bilimleri sınavı – 150 Türk Lirası

26 Temmuz’da yani geç başvuru gününde TUS başvurusu yapan adaylar, sınav ücreti olarak Temel Tıp Bilimleri ve Klinik Tıp Bilimleri sınavları için 225 Türk Lirası ödeme yapacaklar.

ÖSYM’nin yayınladığı TUS kılavuzunun son kısmında bulunan, TUS ücreti ödemesi yapılabilecek olan bankalar ve ödeme seçenekleri şunlardır;

-Akbank tüm ATM’leri, şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuru yapacak adaylar hariç)
-Albaraka Türk Katılım Bankası tüm ATM’leri, şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuru yapacak adaylar hariç)
-Finansbank tüm ATM’leri, şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuru yapacak adaylar hariç)
-Kuveyt Türk Katılım Bankası tüm şubeleri, internet bankacılığı (KKTC’den başvuru yapacak adaylar hariç)
– Halkbank tüm ATM’leri, şubeleri ve internet bankacılığı
-Türk Ekonomi Bankası tüm şubeleri, internet bankacılığı
-Ziraat Bankası mobil bankacılık ve internet bankacılığı (ATM’lerden ve şubelerden ücret ödemesi yapılmaz.)
Bu banka ödeme seçenekleri dışında, ÖSYM’nin ‘’Ödemeler’’ alanından da banka kartı veya kredi kartı ile de sınav ücreti yatırılabilir.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica