Bilim-Teknoloji

Aygüneş: “Vatandaşın Elektrik’te yüklü fatura derdine son”

Aygüneş: “Vatandaşın Elektrik’te yüklü fatura derdine son” … Aygüneş, “Çok ciddi tehlikeler ile karşı karşıya kalabiliriz. Su kaynaklarımız azalıyor, doğalgaz istasyonları ve barajlar kapatılıyor. Alternatif çözümler üretmeliyiz” dedi. detaylar haberimizde…

Aygüneş: “Vatandaşın Elektrik’te yüklü fatura derdine son”

solar enerji
solar enerji

Aygüneş Solar Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Selman Aygüneş; yenilenebilir güneş enerji sistemlerinin yüklü elektrik faturalarına son vereceğini belirterek bu sistemin vatandaşlara maddi açıdan çok avantajlar getireceğini söyledi.

TASARRUF SAĞLAYICI TEDBİRLER

Sistemin güneş enerjisini elektrik enerjisine çevirdiğini söyleyen Selman Aygüneş, fabrika, işyerleri veya evler de yüksek elektrik faturası ödemek yerine, tasarruf sağlayıcı tedbirler ile bunu minimum seviyeler de tutmayı hedeflediklerini, amaçlarının ilerleyen zamanda doğanın gün geçtikçe tahribata uğramasını önlemek olduğunu belirterek şöyle uyarılarda bulundu: “Çok ciddi tehlikeler ile karşı karşıya kalabiliriz. Su kaynaklarımız azalıyor, doğalgaz istasyonları ve barajlar kapatılıyor. Alternatif çözümler üretmeliyiz” dedi.

AYGÜNEŞ: “GÜNEŞ ENERJİSİNİ ELEKTRİĞE ÇEVİRİYORUZ”

Sistemin kullanıcılara maddi açıdan avantajlar sağladığını belirten Selman Aygüneş; güneş enerji sistemi hakkında bilgiler verdi: “Sistemin çalışma şekli tamamen güneş enerjisine bağlı olup, bunu elektrik enerjisine çeviriyoruz. Elektrik enerjiniz kesildiğinde bile ortalama 6-7 saat süreyle elektriği kullanmaya devam edersiniz. Bu konu da Avrupa ülkelerinin çok gerisindeyiz. Sistemin 3 yıl içinde kendini amorti etme özelliği bulunuyor, oldukça kullanışlı ve avantajlı diyebiliriz”

“SON 6 AYLIK MALİYETİ BAZ ALIYORUZ”

Maliyet hesabını kullanıcıların tüketim miktarına göre hesapladıklarını kaydeden Selman Aygüneş; vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için son 6 aylık dönem faturalarını baz aldıklarını dikkati çekerek; “Diyelim ki 10 Kw’lık sistemimiz var ve o ay dönem içinde 7 Kw elektrik kullandığımızı varsayalım. Geriye kalan kullanmadığımız 3 Kw elektrik enerji ücreti tarafınıza vergisiz iadesi sağlanıyor. Kullanıcılar mahsuplaşma versiyona geçtikleri taktirde enerji kuruluşları ile üretilen elektriği sizden almak üzere 10 yıllık sözleşme yapıyorlar. Siz ayrıca bununla birlikte fatura ödememek kaydına geçiyorsunuz. Bu versiyonu tercih etmeyenler ise faturalarını sıfırlama imkanına sahip oluyorlar” diye konuştu.

Aygüneş son olarak bu sistemi tercih eden kullanıcıların tükettikleri enerji miktarına göre bir fiyat belirlediklerini ve güneş enerjisini elektrik enerjisine dönüşmesi ile maddi açıdan oldukça fayda sağlayacağının altını çizdi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica