İGF

Bakan Akar NATO Karargâhı’nda

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Savunma Bakanları Toplantısı için NATO Karargâhında bulunuyor.

ANKARA (İGFA) – Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, NATO Savunma Bakanları Toplantısı’na katılmak üzere gittiği Brüksel’de toplantının yapılacağı NATO Karargâhına ulaştı.

Türkiye’nin NATO Daimi Temsilcisi Büyükelçi Basat Öztürk, TMR Başkanı Korgeneral İsmail Üner ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Bakan Akar, NATO Daimi Temsilciliği ile Türk Askerî Temsilciliğini ziyaret etti.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada buradaki çalışmalara ilişkin bilgi alan Bakan Akar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde uluslararası alanda bir özne hâline gelen Türkiye’nin çok önemli çalışmalar yaptığını, ciddi başarılar sağladığını belirtti. Bakan Akar, farklı faktörler nedeniyle hassas bir dönemden geçildiğini ifade ederek gerek Türkiye’nin savunma ve güvenliği gerekse ittifakın faaliyetleri kapsamında çalışmaların daha büyük hassasiyetle devam etmesinin önemini vurguladı.

Öte yandan Bakan Akar, NATO Karargâhına gelişinde NATO Savunma Bakanları Toplantısı’nın bir bölümüne davetli olarak katılacak Ukrayna’nın Savunma Bakanı Oleksii Reznikov ile karşılaştı.

Bakan Akar ile Bakan Reznikov arasında ayaküstü samimi bir görüşme gerçekleşti.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica