Siyaset

Başkan Tütüncü: Rüzgar Gülü Projesi İle Yoksulluğu Azaltacağız!

Başkan Tütüncü: Rüzgar Gülü Projesi İle Yoksulluğu Azaltacağız!

İYİ Parti iktidarlığında yoksulluğu yok edeceklerini belirten Edirne İl Başkanı Serpil Tütüncü, “Sosyal devlet anlayışı neymiş halk bizle görecek” dedi

Başkan Tütüncü mesajında şu ifadeleri kullandı; “İnsanların yaşaması için gerekli olan mal ve hizmetlere sahip olamaması yoksulluk olarak tanımlanırken, bu insanların, yiyecek, barınma, eğitim, sağlık gibi hayati ihtiyaçlarını karşılamada güçlük çekerken, hastalıklara, ekonomik krizlere ve doğal felaketlere karşı savunmasız kalmaktadırlar.

Dünya nüfusunun yaklaşık yarısı 2 dolarlık yoksulluk sınırının altında yaşamaktadır. Dünya nüfusunun en zenginini oluşturan %10’luk kesim şu anda gelirin %52’sine sahiptir. Dünya nüfusunun en yoksul yarısı ise sadece %8’lik bir geliri paylaşmaktadır. Dünyadaki 47 kişinin serveti, 3,7 milyar insanın servetinin toplamına eşittir.

Yoksulluk, Türkiye’de de göz ardı edilemeyecek bir sorundur. Kırsal yoksulluk, tarım sektörünün zayıflaması ile gizli işsizliğin açık işsizliğe dönüşmektedir. Özelleştirme ile pek fabrika satılmış, istihdamın azalması yoksulluğu tetiklemiştir.

“TÜRKİYE GELİRİ AZ ÜLKELERİ ÜÇE KATLADI”

TÜRK-İŞ’in raporuna göre Eylül 2022’de açlık sınırı 7 bin 245 Türk Lirası ve yoksulluk sınırı 23 bin 600 TL oldu. 5 bin 500 TL olan asgari ücret, açlık sınırının bin 745 TL altında kalırken, dört kişilik bir ailede herkes asgari ücretle çalışsa dahi, hane geliri yoksulluk sınırını geçinememektedir. 2022 yılı için Türkiye’de sefalet endeksi son iki yılda katlanarak artmıştır. 2015 yılına göre 6 yılda 4,2 kat artış göstermiştir. Türkiye, Güney Afrika’yı ikiye Brezilya’yı da üçe katlamıştır.

İYİ Parti iktidarında; Bir daha hiçbir çocuğumuz, sağlığını, açlığı, yoksulluğu, adaletsizliği düşünmek zorunda kalmayacak. Rüzgârgülü Projesi ile çocuklarımızın doğru beslenmesini sağlayarak; okul öncesi çağda, 235 bin, okul çağında ise tam 2 milyon çocuğumuzu hastalıklara karşı korumamız mümkün olacak.

“RÜZGAR GÜLÜ PROJESİ İLE AZALTACAĞIZ”

Rüzgârgülü Projesi’ni uygulamaya geçirdiğimiz anda 303 bin yeni iş imkânı ortaya çıkacak. Bu yeni iş imkânlarının, yüzde 78’inde, kadınları istihdam ettiğimizdeyse şu an işsiz olan, 236 bin kadın, iş sahibi olacak. Ülkemizde aileler, artan gelir eşitsizliği ve yoksulluk altında çocuklarını okutmaya çalışıyor. Türkiye’de, her 3 çocuktan 1’i, yoksullukla ve yoksunlukla mücadele ediyor. Rüzgârgülü Projesi’yle, yoksulluğu ve gelir eşitsizliğini de azaltacağız” şeklinde konuştu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica