Siyaset

Emekçiler tarafından AKP iktidardan indirilmeli

Emekçiler tarafından AKP iktidardan indirilmeli ABD’de görülen davada Rıza Sarraf’ın itiraflarını değerlendiren Halkın TKP’si Genel Başkanı Erkan Baş, ABD’nin AKP’ye karşı bir operasyon içerisinde olduğunun doğru olduğuna işaret ederken, bu durumun AKP’nin yolsuzluk ve hırsızlık yaptığı gerçeğini ortadan kaldırmayacağını söyledi. Baş, AKP’nin emekçiler, yoksullar ve geniş halk kesimleri tarafından iktidardan indirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Emekçiler tarafından AKP iktidardan indirilmeli detaylar haberimizde…

Emekçiler tarafından AKP iktidardan indirilmeli

Halkın TKP’si, İstanbul Beşiktaş’ta yeni ilçe binasının açılışını gerçekleştirdi. Açılışa Genel Başkan Erkan Baş’ın yanı sıra Halkın TKP’si Merkez Komite üyeleri Erçin Fırat ve Deniz Gülşen ve parti üyeleri katıldı. Burada konuşan Erkan Baş, “Şunun garantisini veriyoruz, 2019’da emekçiler, yoksullar ve halk seçeneksiz kalmayacak” dedi.

“Zaferlerin tarihini yazacağız”

ABC’den Soner Bahadır’ın haberine göre konuşmasına, Beşiktaş’ın Türkiye’deki işçi sınıfı ve devrimci mücadelesinde tuttuğu önemli yere tarihsel örneklerle vurgu yaparak başlayan Baş, bu durumun en son 2013’te yaşanan Haziran Direnişinde tekrarlandığını hatırlattı. Erkan Baş, yaptıkları bu açılışla Beşiktaş’taki ve buradan başlayarak Türkiye’deki mücadeleci damarı örgütleyerek zaferler tarihi yazmak için yola çıktıklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu’nun Belgeleri ve Sarraf’ın itirafları

Erkan Baş, yakın dönemde gündeme bomba gibi düşen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yakınlarının Man Adası’na para transferi yaptığı ve ABD’de görülen davada itirafçı olan Rıza Sarraf’ın usulsüz işlemlere dair Recep Tayyip Erdoğan’dan talimat aldığına dair itiraflarının da bulunduğu açıklamalarına da değindi.

Baş, bu konularda, ABD’nin Türkiye’ye komplo kurduğu ve bu yüzden AKP’nin arkasında durmak gerektiği ve AKP’yi ABD götürecekse ABD’nin arkasında durmak gibi iki uç yorumlamanın olduğunu belirterek bu iki uç yorumlamanın da yanlışlığına işaret etti.

“ABD’nin AKP’ye karşı bir operasyon içiresinde olduğu doğru”

ABD’nin AKP’ye karşı bir operasyon içerisinde olduğunun doğru olduğuna işaret eden Baş; bu durumun ise AKP’nin yolsuzluk ve hırsızlık yaptığı gerçeğini ortadan kaldırmayacağını söyledi. Baş ayrıca, eğer AKP’yi ABD götürürse yerine gelecek iktidara da ABD’nin karar vereceğine değinerek; AKP’nin emekçiler, yoksullar ve geniş halk kesimleri tarafından iktidardan indirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

“2019’da Emekçiler seçeneksiz kalmayacak”

AKP’yi iktidardan indirmek için halkı örgütleme çabası içerisinde olduklarını belirten Baş; “Şunun garantisini veriyoruz, 2019’da emekçiler, yoksullar ve halk seçeneksiz kalmayacak” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica