Ekonomi

Flormar’da direnen kadınların 297 gün sonra 8 Mart zaferi

Flormar’da direnen kadınların 297 gün sonra 8 Mart zaferi Sendikalaştıkları için işten atılan işçiler kıdem ve ihbar tazminatlarını alacak. İşçilere 4+12 maaş bekleme ve sendikal tazminat ödenecek. detaylar haberimizde…

Flormar’da direnen kadınların 297 gün sonra 8 Mart zaferi

Flormar’da 297 gündür direnen işçiler işverenin teklifini kabul ederek eylemi sona erdirdi. Sendikalaştıkları için işten atılan işçiler kıdem ve ihbar tazminatlarını alacak. İşçilere 4+12 maaş bekleme ve sendikal tazminat ödenecek.

Tam 297 gün direndiler ve kazandılar

Petrol-İş Sendikası’na üye oldukları için işten atılan Flormar işçileri direnişinin 297. gününde işverenle anlaşma sağladı. Flormar işçileri, bugün itibariyle direnişe son verdi.

İşçiler, oylamayla teklifi kabul ettiler

Flormar yönetimi 6 Mart günü Petrol-İş Sendikası’na teklif gönderdi. 7 Mart’ta direnişteki işçilerle teklifi değerlendiren sendika yönetimi direnişçi işçilerle oylama yaptı. İşçiler, oy çokluğuyla teklifin kabul edilmesine karar verdi.

işçiler çalışmadıkları 10 ay boyunda işsizlik maaşı alabilecek

Bugün itibariyle Flormar işçileri fabrika önündeki eylemini sonlandırdı. Kabul edilen teklife göre; işçiler; kıdem ve ihbar tazminatlarını alacak. İşçilere 4+12 maaş bekleme ve sendikal tazminat ödenecek. İş Kanununun 25/2 maddesinden çıkartılan işçiler başta olmak üzere çıkarılma maddeleri 18. madde olarak değiştirilecek ve işçiler çalışmadıkları 10 ay boyunda işsizlik maaşı alabilecek. Sendika yönetimi bugün saat 13.00’te düzenleyeceği 8 Mart buluşmasında anlaşmaya ilişkin açıklama yapacak.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica