Genel

Kaşıkçı’nın son sözleri ‘boğuluyorum çıkarın şu poşeti başımdan’

Kaşıkçı’nın son sözleri Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı‘nın öldürülmeden önceki ses kaydında “Boğuluyorum; çıkarın şu poşeti başımdan” dediği belirtildi. Kaşıkçı’nın son sözleri …

Kaşıkçı’nın son sözleri …

2 Ekim’de İstanbul’daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’na girdikten sonra bir daha kendisinden haber alınamayan; Washington Post yazarı Cemal Kaşıkçı‘nın öldürülmesine ilişkin ayrıntılar öne sürülmeye devam ediyor.

“Boğuluyorum, çıkarın şu poşeti başımdan”

Al Jazeera‘nin Daily Sabah‘ta çalışan Nazif Karaman’a dayandırdığı bilgilere göre, Suudi Konsolosluğundaki ses kaydında Cemal Kaşıkçı‘nın son sözlerinde “Boğuluyorum, çıkarın şu poşeti başımdan. Klostrofobiyim” dediği öne sürüldü.

Kayıtlara göre Kaşıkçı’nın öldürülmesinin yaklaşık yedi dakika sürdüğü iddia ediliyor.

Cinayete ilişkin adli soruşturmanın devam ettiğini belirten Karaman, polisin Kaşıkçı’nın cesedini bulmaya çok yaklaştığını aktardı. Ayrıca Kaşıkçı’yı öldüren ekibe ait aletlerin fotoğraflarının da yakında paylaşılacağı belirtildi.

Asit izlerine rastlanılmıştı…

Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından bir kaynak da, yine Al Jazeera‘ye yaptığı açıklamada, konsolosluk rezidansında cesedi yok etmek için kullanıldığına inanılan kimyasal asit izleri bulunduğunu söylemişti.

Erdoğan: “kayıtları diğer ülkelere ulaştırdık”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamada Kaşıkçı cinayetine ilişkin ses kayıtlarını Suudi Arabistan, ABD, Almanya, Fransa ve İngiltere ile paylaştığını belirtmişti.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica