Genel

Kocaeli Büyükşehir üstgeçit ismi yanlışını inatla sürüdürüyor

Kocaeli Büyükşehir üstgeçit ismi yanlışını inatla sürüdürüyor … Geçtiğimiz aylarda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi meclisinde Cumhur İttifakının oylarıyla belediye tarafından yeniden inşa edilen üst geçide, İzmit’in eski belediye başkanlarından Erol Köse’nin adı verilmişti. detaylar haberimizde…

Kocaeli Büyükşehir üstgeçit ismi yanlışını inatla sürüdürüyor

Dönemin belediye başkanı Sefa Sirmen’in girişimleriyle İstanbul Motor Piston Fabrikası tarafından İzmit Yenidoğan Mahallesinde bir üst geçit yaptırılmış ve adı hunharca katledilen gazeteci- yazar Çetin Emeç adı verilmişti. Geçtiğimiz aylarda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi meclisinde Cumhur İttifakının oylarıyla belediye tarafından yeniden inşa edilen üst geçide, İzmit’in eski belediye başkanlarından Erol Köse’nin adı verilmişti.

Çetin Emeç ismini silmeye kararlılar!..

Başta Erol Köse olmak üzere bir çok STK, kurum ve dernek buna itiraz etmiş ve konu ulusal medyaya taşınmıştı. Bunun üzerine harekete geçen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, apar topar Erol Köse’nin  adını kaldırıp yerine Yenidoğan Üst Geçidi harflerini yerleştirdi. İzmit ve Kocaeli’ye sayısız hizmetleri olan efsane başkan Sefa Sirmen’in yaptıklarını ve hizmetlerini unutturma çabasında olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin üst geçide Çetin Emeç adı yerine Yenidoğan adını vermesi ayrı bir tartışma konusu oldu.

Halkımız şaşkınlık içinde…

Durum böyle olunca Büyükşehir belediyesinin halk nezdinde zihniyeti tartışılmaya başlandı. Halk bir türlü Büyükşehir Belediye Meclisinde çoğunluğu elinde tutan cumhur ittifakının; Çetin Emeç düşmanlığının nereden geldiği konusunda yaptıklarını anlayamadıklarını ifade ediyorlar. Halkımız hiç vakit geçirmeden Büyükşehir Meclisinin yaptığı yanlıştan bir an önce dönmesini bekliyor. Meclis ise başkanlık makamı ve meclis gurubundan teklif bekliyor.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica