Genel

Odabaş: ‘Beş Dükkanla Pişmaniyeciler Meydanı olmaz’

Odabaş: ‘Beş Dükkanla Pişmaniyeciler Meydanı olmaz’ … Odabaş; “Dün o dükkanları yıkan Nevzat Doğan ortada yok… Yarın Tahir Büyükakın da ortada olmayacak… fakat Nevzat Doğanın tahribatı ortada kaldığı gibi Tahir Büyükakın’ın da eseri ortada kalacak!” dedi. detaylar haberimizde…

Odabaş: ‘Beş Dükkanla Pişmaniyeciler Meydanı olmaz’

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan “Pişmaniyeciler Meydanı” için ilk tepki sivil toplum kuruluşu MARSİAD’tan geldi.

Marsiad genel başkanı Bahri Odabaş yaptığı tepki açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Duyarlı bir sivil toplum kuruluşu olarak doğrulara sahip çıkmaya, yanlışlara da karşı çıkmaya çalışıyoruz.

Geçen gün yine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a hem pişmaniyecilere ve Nevzat Doğan tarafından dükkanları yıkılarak mağdur edilen esnafa sahip çıktığı için teşekkür etmiş… Ve hem de öneride bulunarak beş adet dükkanın pişmaniyecilere yeterli olmadığını, İzmit’te pişmaniye üreten tüm markaların orada olması gerektiğini, bunun dikkate alınarak projede revizeye gidilmesini… Ve MARSİAD olarak önceden hazırlattığımız “pişmaniyeciler çarşısı projesini” kendilerine yararlanmaları için verebileceğimizi ifade etmiştik… fakat hiçbir geri dönüş olmadı.

Dün oradan geçerken pişmaniyeciler meydanı hayırlı olsun tabelasını ve Meydan projesini görünce tekrar uyarma ihtiyacı hissettim.

16 Yıllık Ak Parti yöneticilerinde gördüğüm en büyük yanlış, kimseyi dinlememek, ortak aklı kullanmamak! Oysa Ak Partiye başlangıçta cansiperane verdiğim destek, ortak aklı kullanacağız, kenti ve ülkeyi birlikte yöneteceğiz, herkesin öneri ve uyarısını dikkate alacağız, kimseyi dışlamayacağız vs. söz ve taahhütlerine inandığım içindi.

Ancak maalesef güçlendikçe bu sözlerden ve taahhütlerden uzaklaştılar, gelinen nokta ortada.
Dün o dükkanları yıkan Nevzat Doğan ortada yok… Yarın Tahir Büyükakın da ortada olmayacak… fakat Nevzat Doğanın tahribatı ortada kaldığı gibi Tahir Büyükakın’ın da eseri ortada kalacak!

Bunun için tekrar öneri ve uyarıda bulunuyorum, doğru projeyi eksik hayata geçirmeyin. O bölgede meydandan çok pişmaniyeciler çarşısına ihtiyaç var. Eski Vilayet meydanında kimse dolaşmıyor. Yüz metre ilerde marina var insanlar dinlenmek için orayı tercih ediyor. burası geçiş güzergahı, benin keşfime göre orada 15-20 dükkan rahat sığar. hem pişmaniyeciler çarşısı eksiği giderilmiş olur, hem de su arıtma ve terfi istasyonu kapanmış olur; Ve hem de İzmit’te pişmaniye imalatı yapan firmaların gelişmesine ve rekabet ortamının oluşmasına katkı sunar.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica