Genel

UGC – Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti Depremzedelerin Yanında Olmaya Devam Ediyor

UGC – Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti Depremzedelerin Yanında Olmaya Devam Ediyor

Türkiye’nin 10 il’inde meydana gelen depremin 7. Gününde Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti tarafından açıklamada bulunuldu – akarhaber

Kocaelili Gazeteci Genel Başkan Ahmet Öz yönetiminde Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti UGC-Deprem Kriz Merkezi kuruldu. Marmara depremindeki tecrübelerden faydalanıldı. Sosyal medya paylaşımlarındaki numaralar tek tek teyit etmek için arandı ve yararlı, ulaşabilir olan numaralar tespit edildi.

Uluslararası Gazeteciler Cemiyetinin Depremde Temasları

Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti UGC Genel Başkanı Ahmet Öz, “Mersin Valiliği, Mersin Gençlik Spor Müdürü, Mersin Afad Müdürü, Mersin Öğrenci Yurtlarının Müdürleri, Konya, Karaman ile deprem mağduru 10 il in resmi kuruluşları, AFAD Genel Merkezi Kriz Masası, Sakarya, Kocaeli, Urfa, Mersin, Adana da faaliyet gösteren ve deprem bölgelerine gelen arama kurtarma ekipleri, milletvekilleri, Hatay da görev yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın, Özel Kalem Müdürü ve Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü ile 7 gün içerisinde sürekli cep telefonları ile temas kurduk.

500 ün üzerinde depremzedelerden gelen talepleri değerlendirdik

Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti olarak 450 Hatay, 70 küsur civarında da diğer depremzede 9 il de ikamet eden vatandaşlarımızın ve deprem bölgesinde görevli UGC gazeteci üyelerimizin bize taleplerini, resmî kurumlarla yaptığımız temaslar sonucu yaklaşık yüzde 90 oranında çözmeye çalıştık. İhbar ve istekleri olan kişileri sonra dan arayarak sorunlarının çözülüp çözülmediğini de teyit ettik.

Vatandaşlardan gelen talepler,

Yüzde 80- enkazdan çıkarılması için arama kurtarma ekip talepleri,
Yüzde 20- gıda, yemek, cenaze aracı, konaklama, ambulans, ulaşım, lojistik v.b olmuştur.
Dünya genelinde faaliyet gösteren Türk ve yabancı gazetecilere hizmet veren bir sivil toplum örgütü Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti olarak, depremzede kardeşlerimize 7 gün içerisinde doğru dürüst uyumadan yardımcı olmaya çalıştık ve yardımcı olmaya da devam edeceğiz.

Türkiye’m Geçmiş Olsun

Deprem de hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica