Raporlar

AKP ve MHP Nikomedia Vakfı’na HAYIR dedi

AKP ve MHP Nikomedia Vakfı’na HAYIR dedi

Üç bin yıllık miras Nikomedia Çukurbağ kurtarma kazıları hakkında geçtiğimiz yıl Kültür Bakanlığı, İzmit Belediyesi, Kocaeli Müze Müdürlüğü arasında yapılan anlaşmanın ardından kurulan, İzmit turizminde sıçrama yaratacak Nikomedia Kazıları İzmit Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı ile İzmit Belediyesinin işbirliği protokolüne İzmit Belediyesi AKP ve MHP meclis üyeleri hayır dedi

İzmit’in tarihine ışık tutmak ve kente katma değer katmak adına kurulan Nikomedia Kazıları İzmit Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı ile İzmit Belediyesinin işbirliği protokolü yapabilmesi için İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’e yetki verilmesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen maddeye Cumhur İttifakı üyeleri AKP ve MHP’li meclis üyelerince muhalefet şerhi konuldu. İzmit turizminin kalkınması, İzmit’in ticari ve kültür hayatına şerh koyan AKP ve MHP’li meclis üyelerinin bu tavrı, İzmit Belediye meclisinde büyük tepki çekti.

İZMİT KALKANMASINA ZARAR VERİLİYOR

AKP ve MHP’li meclis üyelerinin anlamsız tavrına üzerine konuşan İzmit Belediye Meclis Üyesi ve Meclis Başkan Vekili Yaşar Kardaş, “Bizim İzmit’in tarihine ve kültürüne değer katmaya çalıştığımız bu projeye karşı çıkmanızı unutmayacağız. İzmit Belediyesi bu projenin sponsoru. Kültür Bakanlığı İzmit Belediyesinin proje ortağı. Siz ise İzmit’in turizminin kalkınmasına zarar veriyorsunuz” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica