Raporlar

Başkan Hürriyet: AKP’liler birilerini kiralama ihalesine mi hazırlıyor?

Başkan Hürriyet: AKP’liler birilerini kiralama ihalesine mi hazırlıyor?

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet basın toplantısında, sürekli ve ısrarla belediyeyi kiralama yöntemine zorlayan AKP ve MHP’li üyeler için, “Acaba birilerini ihaleye mi hazırlıyorlar?” diye sordu

AKP’li ve MHP’li meclis üyelerinin açık bir şekilde kamu yararı gözeten araç alımı yerine çok daha masraflı ve ranta uygun araç kiralama yönteminde diretmesi ile ilgili farklı tespitlerde bulunan Hürriyet şu ifadeleri kullandı, “Ne yazık ki AK Partili arkadaşların rakam oyunlarıyla işte yok onu vermediniz yok bu evrakı alamadık yok bu bilgiyi alamadık diyerek hatta ve hatta son dakika bir dilekçe veriyorlar. Bir gün sonra meclis var 15 gün önceden 1 ay önceden meclis belli. Meclisten 1 gün önce saat 14:52’de bir dilekçe veriyorlar. Öyle bilgiler istiyorlar ki, mesela kiralanan araçların plaka bazında görevlendirildikleri müdürlükler ve ruhsatlarını istiyorlar. Bunları görmedikleri için kiralama mı satın alma mı göremediklerini söylüyorlar.

“YOK BÖYLE BİR ALGI YÖNETİMİ”

Yok böyle bir oyun yok böyle bir algı yönetimi. Kiralama ya da satın alma kararı verirken araçların hangi müdürlüklerde görevlendirildiği ve ruhsatların ne alakası var? Bugüne kadar istedikleri bütün belgeleri araç kiralamalarına ilişkin belgelerin dökümü, sözleşme bedelleri, son 3 yıllık araç kiralama giderlerine ilişkin tutarlar, araçların cins ve müdürlük bazında dökümleri, 46 ve 125 milyonluk krediler için örnek kredi taksit tablosu, her bir ihaledeki araç listeleri gibi ne istiyorlarsa hepsini verdik bütün komisyon görüşmelerinde.

“SİNSİ SİNSİ ÇABALARLA UĞRAŞIYORUZ”

Ne hikmetse son dakika meclisten bir gün önce saat 15:00’te dilekçe veriyorlar, dilekçenin şeklide enteresan, saçma ve özensiz el yazısıyla, tarihi olmayan neden istedikleri belli olmayan ama biliyoruz ki nedenini uzatmak, biz istedik siz vermediniz ondan süre istiyoruz demek adına kendilerine gerekçe oluştursunlar diye içeriğine doğru dürüst bir şey yazamadıkları bir dilekçe veriyorlar. Sinsi sinsi davranışlarla uğraşıyoruz. Sinsi sinsi çabalarla uğraşıyoruz. İşin özünü konuşamıyoruz. Satın alma kamunun lehinedir konusunu konuşamıyoruz başka taraflara çekiyorlar, başka hikaye anlatıyorlar.

“BU ISRARIN SEBEBİ NE ACABA?”

Tabi şöyle bir kaygımızda var; arkadaşlar bizi zorla kiralamaya itiyorlar. Satın almayın kiralayın. Acaba bunda başka bir plan mı var? Başka bir organizasyon mu var? Israrla da sürekli bedel istiyorlar. Acaba birilerini ihaleye mi hazırlıyorlar? Biliyoruz ki bu araç filoları herkeste bulunmuyor. Bu ihaleleri özellikle diğer belediyelerde alan firmalar belli. Acaba seçime mi hazırlık yapıyorlar? Seçim sonrası araç değiştirmekte çok zorlandık. Kolay olmuyor o kamyonları bir anda getirttirmek.

“MİLLETE NASIL HİZMET GÖTÜRECEĞİZ”

Seçim dönemi düşünün, hani bunun bile organizasyonunu yaptılarsa eğer firmanın kafasına göre keyfi olarak çekiyorum araçları dediğini, keyfi olarak battım ben dediğini ticari müşküle düştüm gerekli cezayı da ödeyeceğim dediğini düşünün. Yaşayacağımız sıkıntıyı düşünsenize, sahada hizmet götürmekte yaşayacağımız sıkıntıları. Bu ekonomiden kaynaklı firmanın düştüğü zorluktan da olabilir. Millete nasıl hizmet götüreceğiz. Eski ihaleye fes etmeden yenisini de yapamıyorsun. Yani acaba böyle bir sabote, bir düşünce var mı onu da bilemiyoruz açıkçası. Öyle anlatıyoruz olmuyor, böyle anlatıyoruz olmuyor.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica