Raporlar

Başkan Hürriyet: “Ambarcı Camii’ni Kadir Gecesi’nde açacağız”

Başkan Hürriyet: “Ambarcı Camii’ni Kadir Gecesi’nde açacağız”

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Nisan Ayı Meclis Toplantısı ikinci birleşiminin birinci oturumunda 2022 yılı faaliyet raporunun sunumunu gerçekleştirdi – akarhaber

Başkan Hürriyet, “Ambarcı Camii’mizi de Kadir Gecesi’nde halkımız ile yapacağımız iftar sonrasında açmayı planlıyoruz” dedi

İzmit Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısının ikinci birleşiminin birinci oturumu gerçekleşti. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in başkanlığında gerçekleşen meclis toplantısında 2022 yılına ait faaliyet raporları kamuoyuna sunuldu.

“KURUÇEŞME YAŞAM MERKEZİ, TAM KAPSAMLI OLARAK PLANLANDI”

Devam eden çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Hürriyet, “Kuruçeşme Yaşam Merkezi, bu merkezimizin de çalışmalarını 2022 yılında başlatmış şimdi de sonuna geldik. Büyük ihtimalle bu Cuma gününden itibaren de aktif bir şekilde kullanıma başlıyoruz. Kuruçeşme bölgesinde yaşayan yurttaşların sosyal imkanlarını artıracak; kültürden sanata, sağlıktan spora birçok alanda hizmet verecek Kuruçeşme Yaşam Merkezi, tam kapsamlı olarak planlandı.

“KURUÇEŞME YAŞAM MERKEZİNİN TADİLATINDA SONA GELİNDİ”

Merkezde psikolog hizmeti ve diyetisyen hizmetinin yanı sıra çocuklar için çocuk oyun alanı, gençler için etüt odası ve eğitim salonu yer alacak. Merkezde, ev kadınlarının sosyal olarak daha aktif olabilmeleri amacıyla atölyeler ve spor salonu bulanacak. Merkezde bulunan dans salonlarında ise halk oyunları ve bale dersleri verilecek. 4 Müdürlük bünyesinde yürütülen hizmetlerin yer alacağı çok fonksiyonlu Yaşam Merkezinin tadilatında sona gelindi. İnşallah en kısa zamanda hizmete sokmayı amaçlıyoruz.

“CUMHURİYET PARKI KAFETERYA VE AİLE ÇAY BAHÇESİ YAKIN ZAMANDA AÇILACAK”

Geçtiğimiz Mayıs ayında başlattığımız kafeterya yenileme projesi bildiğiniz gibi Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nün; Gazi Lisesinin koruma alanına dahil etmesi sonucu Haziran ayında tadilat çalışmasını durdurmuştu. Hem Koruma Kurulu hem de Bakanlık nezdinde girişimlerini sürdürdük ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünün kararı ile 27 Ekim 2022’de basit tadilat ve tamirat çalışmalarının yeniden başlaması kararı verildikten sonra çalışmalara yeniden başlayabildik. Tadilat çalışmalarının ardından geçici kabul aşamasına geldi. Yenilenen yüzüyle İzmit’e yakışır bir hale getirilen Cumhuriyet Çocuk Parkı Kafeterya ve Aile Çay Bahçesinin, kabul işlemlerinin ardından yakın zamanda yeniden açılması planlanıyor.

“MANAV DERNEKLERİ YERLEŞKESİ TAMAMLANMAK ÜZERE”

Sepetçi’de şimdiye kadar etkin bir şekilde kullanılmayan, boş duran mahalle konağının Manav Dernekleri Yerleşkesine dönüşümü de tamamlanmak üzere. Manav Kültürünün tanıtılacağı, yöresel yemeklerin manav restoranı ile sunulacağı, yöresel ürünlerin satış ve tanıtımının yapılacağı yerleşke binası bulunacak ve vatandaşlarımızın kır düğünü gibi etkinliklerin yapılması planlanan 172 m2 etkinlik alanı bulunuyor.

“AMBARCI CAMİİ KADİR GECESİ’NDE AÇILACAK”

Ambarcı Mahallesi Tepebaşı Merkez Camii’nde çalışmalar neredeyse tamamlandı. 337 metre kare kapalı, toplamda 415 metrekare alanda yapılan Ambarcı Camii’mizi de Kadir Gecesi’nde halkımız ile yapacağımız iftar sonrasında açmayı planlıyoruz.

“GÜZELLEŞTİRİLEN YAŞAM ALANLARI”

Arızlı hizmet binası tadilatı yapım işi, Yahyakaptan mah. Pazar alanı, Bıçkıdere göleti çevresi bakım onarım ve yapım işi, Alikahya Fatih Sultan Mehmet Bulvarı, Turan Güneş Caddesi, Karabaş Mahallesi İstiklal Caddesi, Alikahya Fatih Mahallesi İshak Paşa Caddesi, Yeşilova Turan Güneş Caddesi, Cumhuriyet Mah. Sahilyolu Sokak, Karabaş Mahallesi İstiklal Caddesi, Alikahya Atatürk Mah. Turgut Reis Caddesi, Hatipköy Mah. Sağlamlar – Duhan – Arpalık – Nato Caddesi, Arpalık İhsaniye Muhtarlık Binası, Sekbanlı Hizmet Binası, Nebihoca Mah. Kalemcioğlu Mevki Küme Evler, Kabaoğlu Mah. Kırlangıç – Kartal – Doğan Sokak, geçtiğimiz sene güzelleştirdiğimiz yaşam alanlarından birkaçı oldu.

“FEN İŞLERİ ATÖLYELERİMİZDE ÖZ KAYNAKLARIMIZLA ÜRETİM YAPARAK, SATIN ALIMLARI ÖNEMLİ ÖLÇÜDE AZALTTIK”

Önce kendi CNC makinemizi ürettik ardından bu makineden çıkan tabela, dekoratif ürünler ve oturma bankı yazıları gibi ürünleri kentimizin dört bir yanında kullanmaya başladık. Öz kaynaklarımız ile üretilen bu ürünleri de güncel piyasa fiyatlarının dörtte biri fiyatına mal etmeye başladık. Yine burada bulunan kaynak atölyelerimiz ve Ağaç İşleri Atölyemizle arkadaşlarımız gerçekten harikalar yaratıyor. Gülümse Kafelerimizde, kütüphanelerimizde, tüm sosyal alanlarımızda Fen İşleri Müdürlüğümüzün atölyelerinden çıkan işleri görmek mümkün” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica