Raporlar

Başkan Hürriyet: İBB iş birliği ile sosyal belediyecilik örnekleri sergiledik

Başkan Hürriyet: İBB iş birliği ile sosyal belediyecilik örnekleri sergiledik

Nisan ayı meclis toplantısı 2. Birleşimi 1. Oturumunda 2022 yılı faaliyet raporu sunumunu gerçekleştiren İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, İstanbul Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile sosyal belediyecilik örnekleri sergilediklerini ifade etti – akarhaber

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “Daha önce KİPTAŞ İzmit Çınar Evler’in temelini atmıştık. Çok şükür verilen sürede İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İzmit Belediyesi ve İBB iştiraki KİPTAŞ işbirliğiyle hayata geçirilen KİPTAŞ İzmit Çınar Evler sosyal konut projesinde hak sahiplerinin daireleri kura çekilişiyle yapıldı ve vatandaşlarımıza konutlarının anahtarlarının teslimi gerçekleşti.

“ÖNEMLİ BİR PROJE”

Sosyal konut çalışması kapsamında bizim açımızdan destek alarak yaptığımız önemli bir projeydi. KİPTAŞ “Afet odaklı sosyal konut” projesine Kahramanmaraş depreminden çok çok önce başlamıştı. Ve 28 Aralık 2020’de Akpınar Mahallemizde temeli atılan projeyi, yaklaşık 18 ayda tamamladı. Farkındalık yaratan, vizyon değiştiren, sosyal konutun da vizyonunu değiştiren önemli işlerimizden bir tanesiydi.

“İKİ ŞEHİR TEK KART”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi önemli bir kaynak ve bu iş birliği çok önemli. “İki Şehir Tek Kart” ve “Güçlü Kentin Güçlü Kartı”, vizyonuyla İBB iştiraki BELBİM A.Ş arasında yen bir iş birliği gerçekleştirdik ve yeni bir şehir yaşam kartı olacak Çınar Kart’ın lansman programı Sayın Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirdik. Çınar Kart, İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait İstanbulkart ile aynı özelliklere sahip olacak ve tüm noktalarda İstanbulkartla aynı şekilde kullanılabiliyor.

“MODERN BİR ANLAYIŞLA”

Ayrıca; sosyal belediyeciliğin ayrıcalık kartı olarak tanımlanan Çınar Kart ile ihtiyaç sahibi ailelerin gıda, giyim, kırtasiye ve benzeri tüm ihtiyaçlarını daha modern bir anlayışla karşılama imkânına sahip. Bu proje de İBB ile gerçekleştirdiğimiz önemli bir proje ile 2022 faaliyet raporumuzda yer alıyor” şeklinde konuştu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica