Genel

Başkan Soyer’den “;Gediz Ergene, İzmir Marmara Olmayacak” çağrısı

Başkan Soyer’den “;Gediz Ergene, İzmir Marmara Olmayacak” çağrısıİZMİR (İGFA)- İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin web televizyonu İzmirtube'de ” Temiz Gediz Temiz Körfez” belgeseli yayınlandı. Başkan Soyer, Gediz Nehri'nin kirliliğine dikkat çekmek için dört günlük doğa gezisine çıkıp belgesel çekti.

İzmir Körfezi'ne akan Gediz Nehri'nin kirlilik kaynaklarını tespit etmek ” Temiz Gediz Temiz Körfez” sloganı ile 22 dakikalık belgesel çekildi. Belgeselde Gediz'in 401 kilometrelik yatağında incelemeler yapıldı.

Murat Dağı'nda temiz akan Karapınar Şelalesi'nin incelemeleri ile başlayan belgeselde Başkan Soyer 1800 kilometrelik yol kat ediyor. Belgesel İzmir'den denize dökülen Foça eski Gediz yatağında son bulurken Başkan Soyer, Türkiye'ye Gediz'in kurtarılması için çağrıda bulunuyor.

GEDİZ'İN KİRLİLİĞİ İLE BAŞA ÇIKMAK MÜMKÜN DEĞİL

Çevre kirliğine dikkat çekmek için belgeselde yer alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,” Gediz'in kirliliğiyle başa çıkmak mümkün değil. Nasıl temizlenecek? 400 km bir güzergah. Herkes kirletiyor çünkü.”Hayır”. Herkes kirletmeyi bırakacak. Kirlettirmeyeceğiz, koruyacağız. Gediz böyle pırıl pırıl aksa, tertemiz bir İzmir Körfezi olur. Bu muazzam güzelliği görüyoruz ve nasıl kirlendiğini, nasıl zehirle karıştığını ve nasıl bozulduğunu, mahvedildiğini görüyoruz. Buna izin vermemek lazım.” dedi.

 

 

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica