Ekonomi

CHP Kandıra ilçe başkanı Bulgurcu ölüm yolu için çağrı yaptı

CHP Kandıra ilçe başkanı Bulgurcu ölüm yolu için çağrı yaptı CHP kandıra ilçe başkanı Volkan Bulgurcu; “Yüksek sesle trafikte ölmek kaderimiz değildir diye haykıracağız” dedi. CHP Kandıra ilçe başkanı Bulgurcu ölüm yolu için çağrı yaptı detaylar haberimizde…

CHP Kandıra ilçe başkanı Bulgurcu ölüm yolu için çağrı yaptı

‘Ölüm Yolu’ olarak adlandırılan Kandıra-İzmit Yolu’nun birçok kez meclise taşınmasına ve yerel yönetimlere bildirilmesine rağmen yetkililerin hala gerekli adımları atmaması vatandaşları isyan ettirdi. Son olarak geçtiğimiz hafta yaşanan kazada Gökkaya ailesinden 5 kişinin hayatını kaybetmesi ilçeyi yasa boğdu. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kandıra İlçe Başkanı Volkan Bulgurcu konuyla ilgili bir basın açıklaması gerçekleştirerek bu kez yıllardır yaşanan ölümlere göz yuman yetkililere değil Kandıralılara seslendi; “Artık yeter. Kandıralılar olarak hep birlikte ‘Trafikte ölmek kader değildir’ diye yüksek sesle haykırmalı, gerekli yaptırımlar için yerel yönetimleri baskı altına almalıyız” dedi.

“Bu yol kaldırabileceğinden fazlasını taşıyor”

CHP Kandıra İlçe Başkanı Volkan Bulgurcu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Kandıra-İzmit yolu bizler kâbusa dönüştü. Gün geçmiyor ki ölümlü bir kaza haberi daha almayalım. Ölen ve yaralanan insanların acısı henüz yüreklerimizde ve hafızalarımızda tazeyken bir başkası acı haber alıyoruz. Kandıra ilçesi; doğuda Kefken sahili, batıda Şile yolu ve İzmit yolu akışı arasında kavşak noktasındadır. Özellikle bahar ve yaz aylarında yolların kaldırabileceği trafik yükünden çok daha fazlasını taşımak durumda kalmaktadır.

“Şeritler sürücüleri hataya sürüklüyor”

Kış aylarındaki kötü hava koşullarında keskin dönemeç ve yokuş inişleriyle sürücüler için büyük riskler taşımaktadır. 3 şeritli yolda geliş ve gidişin fiziksel olarak bölünmemesi ve bazen İzmit istikametine 2+1 bazen de tersi uygulama olması nedeniyle dikkatsiz sürücülerin hata yapmasına sebep olmakta ve kafa kafaya çarpışmalar, ölümlü kazalara yol açmaktadır. Yolun fiziki durumu ve yetkililerin gerekli önlemleri almaması burayı Ölüm yoluna çevirmiştir.

“…viyadük ve tünel kullanımıyla yollar mümkün olduğunca düz yapılmakta”

Yolun mevcuttaki hali yapım aşamasındayken, 50 yıl önceki güzergâh genel olarak korunmuş, eski teknoloji ile yeryüzünün şeklinden etkilenen inişler çıkışlar ve dönemeçler, bugünün hafif ama süratli araçlarının hata ve kaza yapmasına çok müsaittir. Günümüz yol mühendisliğinde ise viyadük ve tünel kullanımıyla yollar mümkün olduğunca düz yapılmakta, savrulmayı engellemek için virajları keskin olmamaktadır. Yokuş ve iniş açıları belli açılardan fazla olmamakta ve mutlaka emniyetli şekilde bölünmüş yollar olarak yapılmaktadır.

“Yabancılar ölümlü kazalarımızı mı kıskanıyor?”

19 Kasım 2016 da İzmit-Kandıra Duble Yolu’nun temeli dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın katılımıyla atıldı. Bu açılışta Ahmet Arslan Kandıralılara bedeli 218 milyon TL olan bu yatırımın temel atma töreninde ne kadar başarılı olduklarını ve yabancıların kendilerini çok kıskandığını bir müsamere edasıyla anlatmıştı. Yabancılar ölümlü kazalarımızı mı kıskanıyor? Bununla övünürken de müteahhit firma temsilcisiyle yapılan sözde pazarlıkta İzmit-Kandıra çıkışındaki köprülü kavşağın 2018 Ağustos’ta biteceği, yolun ise 2018 kışına girmeden bitirileceğini taahhüt etti.

“Artık Yeterrrrr… 218 milyon lira, Sarayın bir aylık masrafının sadece küsüratı…”

Politika yapmayı vaat etmek ve kandırmak olarak gören, ‘Halk nasıl olsa unutur’ düşüncesi ile yalan üzerine kurulu siyaset yapanların ipliği pazara bir kere daha çıkmıştır. Artık yeter. Kandıralılar olarak hep birlikte “Trafikte ölmek kader değildir” diye yüksek sesle haykırmalı, gerekli yaptırımlar için yerel yönetimleri baskı altına almalıyız. Mevcut yolda ikaz işaret ve kontroller olması gerektiği şekilde yapılmalıdır. Sarayın bir aylık masrafının sadece bir küsuratı olan 218 milyon TL bir an önce müteahhit sağlanarak verilmelidir. Kandıralıların daha fazla ölmesine göz yumulmamalıdır”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica