Raporlar

Gergerlioğlu: “Depremde kaybolan çocuklar nerede?”

Gergerlioğlu: “Depremde kaybolan çocuklar nerede?”

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ve DEM Parti tarafından desteklenen İYİ Parti’nin depremde kaybolan çocuklar araştırılsın” önerisi AK Parti ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi- akarhaber

İYİ Parti’nin “depremde kaybolan çocuklar araştırılsın” önerisi üzerine konuşan DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Önergeyi desteklediklerini söyleyerek kayıp çocukların nerede olduğunu sordu. Genel kurulda yapılan oylamada İYİ Parti’nin depremde kaybolan çocuklar araştırılsın” önerisi AK Parti ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

FİKRİYE AYBÜKE KÖRÜK HASTANEDE KAYBOLDU

Depremzede ailelerin dertli olduğunu ve kaybolan çocuklarını sorduklarını belirten Gergerlioğlu, Eski Aile Bakanı diyor ki: “Kaybolan çocuklar herhâlde sağlık kuruluşlarındadır.” Yeni Aile Bakanı da diyor ki: “Kayıp çocuk yok.” ama yüzlerce çocuk ve insan kayıp. “Bu devlet nerede?” diye aileler soruyor, iktidardan çıt yok. Bakın, işte size bir vaka anlatacağım: Fadime Gökçe Kahramanmaraş’ta kızını arıyor. Kızı eşiyle birlikteydi deprem gecesi kayboluyor. Sonrasında eşi Barış Gökçe’nin cenazesi, Ebrar Sitesinin enkazında bulundu. Fikriye Aybüke Körük bulunamadı. Fadime Gökçe günlerce kızını enkazın başında bekledi fakat çıkmadı. Annesi Fadime Gökçe her yere sordu “Kızım nerede” diye. Sonunda nerede çıktı biliyor musunuz? O gece İzmir Tepecik Hastanesine Kahramanmaraş’tan 52 kişi gönderildi, aralarında Aybüke de varmış. Sonra ne oldu? Hastaneye giriş, yoğun bakıma giriş görüntüleri var. Her şey delilli ve hastane kayıtları da burada, hepsini belgeledik. Peki, Fikriye Aybüke Körük nerede? Niye cevap verilmiyor? İktidar yetkililerinden bu konuda cevap bekliyoruz. Tek bir cevap veren yok. Anne Fadime Gökçe, “Biz yaşamıyoruz, sabah oluyor, gece oluyor, biz aynı karanlık içerisindeyiz. Ben Kahramanmaraş’ta üşümeyi de unuttum, buraya geldim ama ruhum hâlen orada. Evimin penceresinden her baktığımda enkaz gözümün önüne geliyor. Ben o enkazla her yere gidiyorum” diyor. Ama kızı yok, buharlaştı mı, uçtu mu ne oldu? Tek bir cevap veren yok, aileler çok tedirgin” ifadelerini kullandı.

AİLELER KAYBOLAN YAKINLARININ SİSTEME ÖLÜ DİYE KAYDEDİLECEĞİNDEN ENDİŞELİ

Yüzlerce bu şekilde kayıp insan olduğunu vurgulayan Gergerlioğlu, “Meryem Özgül ve çocuğu Esila Özgül deprem anından beri kayıp. Eğer ölmüş olsalardı Rönesans Apartmanı’ndan bu cesetlerin çıkması gerekiyordu. iki ceset de çıkmadı. Bir iki hafta sonra bu Meclis’te hepimiz “Deprem, deprem.” deyip bir sürü nutuklar atacağız ama ailelerin sesini hâlen duymuyor iktidar yetkilileri. Aileler depremin birinci yılı dolacağı için kayıp statüsündeki yakınları için öldü kaydı düşülmesinden çok endişeliler. “Bizim hâlâ umudumuz var.” diyorlar. İktidarın umurunda değil ama” şeklinde konuştu.

“BİR ORGAN MESELESİ Mİ VAR?”

Deprem Mağdurları ve Kayıp Yakınlarıyla Dayanışma Derneği’nin Meclise geldiğini söyleyen Gergerlioğlu, “Bakanlıklarla ve hükümet yetkilileriyle görüşüyorlar fakat kimseden bir cevap alamıyorlar. Bakın, sordukları soru şu; hiçbir kayıp çocuğumuz yoksa Rönesans Sitesi’ndeki 2 yaşındaki Esila, 1 yaşındaki Mehmet Akif Koşar, Kahramanmaraş Ebrar Sitesi’ndeki 3 yaşındaki Alya Doğa Kılınç, Antakya İlke Apartmanı’ndaki 8 yaşındaki Ebrar ve 4 yaşındaki Cansu Erva Dönmez nerede? Daha sayamadığım yüzlerce cenaze nerede? Niye cevabınız yok, sayın iktidar yetkilileri? AK Parti’lilere, MHP’lilere soruyorum buradan, niye cevabınız yok? Ne oldu bu cenazelere? Bakın, aileler diyorlar ki: “Bir organ meselesi mi var?” Çünkü yakınları hastaneden yok olmuş. Bunun cevabı verilebilir mi arkadaşlar? Nerede bu? Enkazlarda da yok, hiçbir yerde yok, hiçbir izine rastlanmıyor ve iktidar yetkilileri susuyor. Üç beş gün sonra da “Deprem, deprem.” deyip duracaklar. Cevap bekliyoruz ve önergeyi destekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica