Genel

Irak ile ortak bakanlar kurulu toplantısı yapacağız

Irak ile ortak bakanlar kurulu toplantısı yapacağız “Yanlış hesap Bağdat’tan dönmüştür” diyen Binali Yıldırım, Irak hükümetinin ülkenin toprak bütünlüğü için attığı adımları takdir ettiğini dile getirdi. Habur Sınır Kapısı ile petrol boru hatlarının Irak hükümetinin kontrolüne geçmesi için destek vereceklerini dile getirdi. Irak ile ortak bakanlar kurulu toplantısı yapacağız detaylar haberimizin içinde yer almaktadır…

Irak ile ortak bakanlar kurulu toplantısı yapacağız

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi’nin Ankara ziyaretinde ilk durağı Cumhurbaşkanlığı Sarayı oldu. El-İbadi’nin Ankara ziyaretinde görüşülecek en önemli gündem maddesi Kuzey Irak’ta yapılan bağımsızlık referandumu olacak. Alınan tedbirler masaya yatırılacak ve izlenecek yol haritası üzerinde görüşülecek. Özellikle Türkmenlerin durumu ile ilgili Türkiye’nin hassasiyetleri üzerinde durulacağı belirtiliyor.

Heyetler arası toplantıda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile diğer yetkililer hazır bulundu.

İbadi ve Yıldırım görüştü

Erdoğan’la ortak basın toplantısının ardından Irak Başbakanı İbadi, Başbakan Binali Yıldırım’la görüşmek için Çankaya Köşkü’ne geçti. İbadi için Başbakanlık tarafından karşılama töreni düzenlendi.

Yıldırım: ortak bakanlar kurulu toplantısı yapacağız

Başbakanlar arasındaki görüşme tamamlandı. Görüşmenin ardından İbadi ile Yıldırım ortak basın toplantısı düzenledi. IKBY’nin bağımsızlık referandumunu kast ederek “Yanlış hesap Bağdat’tan dönmüştür” diyen Binali Yıldırım, Irak hükümetinin ülkenin toprak bütünlüğü için attığı adımları takdir ettiğini dile getirdi. Habur Sınır Kapısı ile petrol boru hatlarının Irak hükümetinin kontrolüne geçmesi için destek vereceklerini dile getiren Yıldırım, Irak ve Türkiye hükümetlerinin ortak bir bakanlar kurulu toplantısı yapmaları için de anlaştıklarını duyurdu.

Yıldırım’ın ardından sözü İbadi aldı. “Türkiye’yle ilişkilerimizi en üst düzeye çıkarmak için buradayız” diyen İbadi, ülkenin toprak bütünlüğü ve anayasal düzenin sürmesi için çalıştıklarını söyledi. “İşbirliği halinde olmalı, ziyaretlerimizi yoğun bir şekilde sürdürmeliyiz” diyen İbadi, terörle mücadele hakkında da konuştu. Irak halkının terörden büyük zarar gördüğünü vurgulayan İbadi, “Iraklılar teröre karşı durma kararı aldılar ve bu duruşla bu başarıyı sağlamış oldular” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica