Raporlar

ABD’nin Türk SİHA’sı Düşürmesine TGB’den tepki

ABD’nin Türk SİHA’sı Düşürmesine TGB’den tepki

ABD Büyükelçiliği önünde Türk SİHA’sının düşürülmesine karşı eylem yapan Türkiye Gençlik Birliği (TGB), “Yoksa ekonomide küresel merkezlere el açmanın faturası mıdır bu sessizlik?” diye sordu.- akarhaber

TGB, Bölgesel işbirliğinin altını çizerek hükümete “Mehmetçik üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor. Siz de üzerinize düşeni yapın, doğru siyaset ve strateji ile Mehmetçiğe zafer yolunu açın” sözleriyle seslendi

Türkiye Gençlik Birliği (TGB), terörle mücadele kapsamında YPG/ PKK’ya karşı harekâtta olan bir Türk SİHA’sının ABD tarafından düşürülmesini protesto etti. ABD’nin Ankara Büyükelçiliği önünde açıklama yapan TGB Genel Başkanı Kayahan Çetin, “İşgalci ABD Türkiye’ye düşmanlığını bir kez daha, hiçbir yoruma yer bırakmayacak şekilde ilan etti.” dedi. Hükümetin sessizliğini eleştiren Çetin, “Yoksa ekonomide küresel merkezlere el açmanın faturası mıdır bu sessizlik?” diye sordu. “Bu açık tehditlere verilecek cevap belli. Türkiye, Suriye, Rusya, İran ortak harekat yapacak ve ABD’nin beslediği terör silinip gidecek. İşte ABD’nin korktuğu ve engellemeye çalıştığı çözüm budur” ifadelerini kullandı.

“Kahrolsun Amerikan emperyalizmi”, “Üslere el konsun, Amerika def olsun” sloganları atan gençler Türk ordusunun ve Mehmetçiğin yanından olduklarını bildirerek üstün başarı dilediler. Kayahan Çetin’in açıklamasında öne çıkan vurgular şöyle:

‘TÜRKİYE DÜŞMANLIĞINI İLAN ETTİ’

“Geçtiğimiz günlerde bir Türk SİHA’sı Suriye’nin kuzeyinde PKK terör örgütünün hedeflerine yönelik bir operasyon içindeyken ABD savaş uçağı tarafından düşürüldü. İşgalci ABD Türkiye’ye düşmanlığını bir kez daha, hiçbir yoruma yer bırakmayacak şekilde ilan etti. 1992’de Muavenet’i vurduğu gibi, 2003’te Mehmetçiğimizin başına çuval geçirdiği gibi bu olay da ne bir kazaydı ne bir yanlış anlama. Her şey açık: Bugün Türkiye’yi tehdit eden, namlularını vatanımıza çevirmiş ne kadar piyon varsa hepsinin şahı ABD!

Türkiye’ye dönük tüm namluların sahibi ABD! Doğu Akdeniz ve Ege’de adaları silahla donatan, askeri üsler kuran, sınıra görülmemiş bir askeri yığınak yapan ABD! Suriye ve Irak’ın kuzeyinde PKK’yı devletçik yapan, petrol sahalarından besleyen, silah veren, eğiten yine ABD! Kıbrıs’ta Güney Kıbrıs’ı silahlandıran yine ABD! Kafkasya’da Ermenistan’ı Türkiye ve Azerbaycan’ın üstüne süren yine ABD! 15 Temmuz’da şehirlerimizi bombalayan FETÖ’ye emri veren, darbeyi İncirlik’ten yöneten yine ABD! Terörle mücadele operasyonu yapan Türk SİHA’sını vurup düşüren yine ABD!..

‘PENTAGON KÜSTAH, HÜKÜMET SESSİZ’

Peki bu küstahça Türkiye düşmanlığını, SİHA’mızın vurulup düşürüldüğünü kimden öğreniyoruz? Hükümet çıkıp söylemiyor, bizim SİHA’mız değildi diyor, ABD çıkıp ben vurdum, Türk SİHA’sıydı diyor! Hükümet de bu sefer “farklı teknik değerlendirmeler”den dolayı düştü diyor. Pentagon Küstah, Hükümet Sessiz! Neden sessiz kalınıyor, neden ABD’yi incitmemek için bin dereden su getiriliyor? Kör göze parmak Türkiye’ye düşmanlık eden ABD’yi görmüyor musunuz? Sağır sultan duydu siz duymuyor musunuz?

Sadece SİHA’mızı düşürmedi ABD. TBMM’nin açılacağı gün İçişleri Bakanlığımızın önünde o canlı bombayı patlatan da ABD’ydi. Türkiye’ye uyarıydı o saldırı: Sakın Suriye ve Irak’ta benim çizdiğim sınırların dışına çıkma, üzerine terörü salarım uyarısı.

‘SÜPÜRME DEĞİL YOK ETME’

Bu açık tehditlere verilecek cevap belli. Türkiye ve Suriye el ele verecek, Suriye’nin ve Türkiye’nin vatan bütünlüğünü tehdit eden bölücü ve yobaz terörü, ABD’nin teröristlerini birlikte ezecek! Türkiye, Suriye, Rusya, İran ortak harekat yapacak ve ABD’nin beslediği terör silinip gidecek. İşte ABD’nin korktuğu ve engellemeye çalıştığı çözüm budur. PKK’yı güneye doğru süpürmek çözüm değil, yok etmek gerekir! İşte dün gördük; Türkiye PKK’yı vururken Suriye güçleri de İdlib’te HTŞ terör örgütünü vuruyordu. PKK sadece Türkiye’ye değil; Suriye’ye, Irak’a, İran’a tehdit.

Türkiye kuzeyden, Suriye güneyden girecek; PKK yok edilecek, ABD kovulacak! Türkiye’nin güvenliği için başka yol yoktur. Vatan bütünlüğümüz için, Suriye’deki PKK kamplarından sızan teröristlerin canımızı yakmaması, ocağımıza ateş düşürmemesi için gereken budur!

‘ABD’YE TAVİZ MEHMETÇİĞE İHANETTİR’

Daha Suriye ve Irak’ta ABD’den ne bekliyoruz, ne beklentimiz var düşmanlıktan başka? Yoksa ekonomide küresel merkezlere el açmanın faturası mıdır bu sessizlik? Mehmetçik kahramanca çarpışıyor. Uçaklarımız terörü ininde bitiriyor. Mehmetçik üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor. Siz de üzerinize düşeni yapın, doğru siyaset ve stratejiyle Mehmetçiğe zafer yolunu açın! ABD’ye verilecek her taviz, Mehmetçiğe ihanettir, herkes bunu iyi bilsin! Mehmetçiğimizin ayağına taş değmesin, zaferler onlarla olsun.

Bir çift söz de NATO’severlere: Medyanın baş köşelerindeler, her yerde onlar var. ‘NATO şemsiyesi Türkiye’yi koruyormuş’, ‘NATO’dan çıkarsak ABD bizi vururmuş’, ‘ABD ile savaşmamak için NATO’da kalmak lazımmış’… İşte dostunuz, NATO müttefikiniz ABD! Düşmanlığını saklamıyor. Ama siz bu milletin düşmanını gizlemeye kalkıyorsunuz. ABD’nin sözde müttefiklerini tahakküm altına alma örgütü NATO’dan Türkiye’ye beladan başka bir şey gelmedi, gelmeyecek! Türkiye’nin bağımsız, başı dik, onurlu geleceğinde de NATO’dan çıkmaktan başka bir seçenek yok ve olmayacak! Mehmetçiğimize gerçek bir zaferin yolunu açmak için, ABD saldırganlığına gereken cevabı vermek için: Türkiye, Suriye, Rusya, İran el ele versin; PKK yol edilsin, ABD kovulsun!”

Açıklama şu sekilde:

“Bugün ABD Büyükelçiliği önünde toplandık. Geçtiğimiz günlerde bir Türk SİHA’sı Suriye’nin kuzeyinde PKK terör örgütünün hedeflerine yönelik bir operasyon içindeyken ABD savaş uçağı tarafından düşürüldü.

İşgalci ABD Türkiye’ye düşmanlığını bir kez daha, hiçbir yoruma yer bırakmayacak şekilde ilan etti. 1992’de Muavenet’i vurduğu gibi, 2003’te Mehmetçiğimizin başına çuval geçirdiği gibi bu olay da ne bir kazaydı ne bir yanlış anlama.

Her şey açık:
*-Bugün Türkiye’yi tehdit eden, namlularını vatanımıza çevirmiş ne kadar piyon varsa hepsinin şahı ABD! Türkiye’ye dönük tüm namluların sahibi ABD!
*-Doğu Akdeniz ve Ege’de adaları silahla donatan, askeri üsler kuran, sınıra görülmemiş bir askeri yığınak yapan ABD!
*-Suriye ve Irak’ın kuzeyinde PKK’yı devletçik yapan, petrol sahalarından besleyen, silah veren, eğiten yine ABD!
*-Kıbrıs’ta Güney Kıbrıs’ı silahlandıran yine ABD! Kafkasya’da Ermenistan’ı Türkiye ve Azerbaycan’ın üstüne süren yine ABD!
*-15 Temmuz’da şehirlerimizi bombalayan FETÖ’ye emri veren, darbeyi İncirlik’ten yöneten yine ABD!
Terörle mücadele operasyonu yapan Türk SİHA’sını vurup düşüren yine ABD!

Peki bu küstahça Türkiye düşmanlığını, SİHA’mızın vurulup düşürüldüğünü kimden öğreniyoruz? Hükümet çıkıp söylemiyor, bizim SİHA’mız değildi diyor, ABD çıkıp ben vurdum, Türk SİHA’sıydı diyor!

Hükümet de bu sefer “farklı teknik değerlendirmeler”den dolayı düştü diyor.

Pentagon Küstah, Hükümet Sessiz!

Neden sessiz kalınıyor, neden ABD’yi incitmemek için bin dereden su getiriliyor? Kör göze parmak Türkiye’ye düşmanlık eden ABD’yi görmüyor musunuz? Sağır sultan duydu siz duymuyor musunuz?

Sadece SİHA’mızı düşürmedi ABD. TBMM’nin açılacağı gün İçişleri Bakanlığımızın önünde o canlı bombayı patlatan da ABD’ydi. Türkiye’ye uyarıydı o saldırı: Sakın Suriye ve Irak’ta benim çizdiğim sınırların dışına çıkma, üzerine terörü salarım uyarısı. Bu açık tehditlere verilecek cevap belli. Türkiye ve Suriye el ele verecek, Suriye’nin ve Türkiye’nin vatan bütünlüğünü tehdit eden bölücü ve yobaz terörü, ABD’nin teröristlerini birlikte ezecek!

Türkiye, Suriye, Rusya, İran ortak harekat yapacak ve ABD’nin beslediği terör silinip gidecek. İşte ABD’nin korktuğu ve engellemeye çalıştığı çözüm budur.

PKK’yı güneye doğru süpürmek çözüm değil, yok etmek gerekir! İşte dün gördük; Türkiye PKK’yı vururken Suriye güçleri de İdlib’te HTŞ terör örgütünü vuruyordu. PKK sadece Türkiye’ye değil; Suriye’ye, Irak’a, İran’a tehdit.

Türkiye kuzeyden, Suriye güneyden girecek; PKK yok edilecek, ABD kovulacak! Türkiye’nin güvenliği için başka yol yoktur. Vatan bütünlüğümüz için, Suriye’deki PKK kamplarından sızan teröristlerin canımızı yakmaması, ocağımıza ateş düşürmemesi için gereken budur!

Daha Suriye ve Irak’ta ABD’den ne bekliyoruz, ne beklentimiz var düşmanlıktan başka? Yoksa ekonomide küresel merkezlere el açmanın faturası mıdır bu sessizlik?

Mehmetçik kahramanca çarpışıyor. Uçaklarımız terörü ininde bitiriyor. Mehmetçik üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor. Siz de üzerinize düşeni yapın, doğru siyaset ve stratejiyle Mehmetçiğe zafer yolunu açın!

ABD’ye verilecek her taviz, Mehmetçiğe ihanettir, herkes bunu iyi bilsin! Mehmetçiğimizin ayağına taş değmesin, zaferler onlarla olsun.

Bir çift söz de NATO’severlere: Medyanın baş köşelerindeler, her yerde onlar var. “NATO şemsiyesi Türkiye’yi koruyormuş”, “NATO’dan çıkarsak ABD bizi vururmuş”, “ABD ile savaşmamak için NATO’da kalmak lazımmış”.

İşte dostunuz, NATO müttefikiniz ABD! Düşmanlığını saklamıyor. Ama siz bu milletin düşmanını gizlemeye kalkıyorsunuz. ABD’nin sözde müttefiklerini tahakküm altına alma örgütü NATO’dan Türkiye’ye beladan başka bir şey gelmedi, gelmeyecek!

Türkiye’nin bağımsız, başı dik, onurlu geleceğinde de
NATO’dan çıkmaktan başka bir seçenek yok ve olmayacak!
Mehmetçiğimize gerçek bir zaferin yolunu açmak için,
ABD saldırganlığına gereken cevabı vermek için:
Türkiye, Suriye, Rusya, İran el ele versin;
PKK yol edilsin, ABD kovulsun!”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica