Siyaset

Asya Çağında Hedef; Yine Akdeniz!..

Asya Çağında Hedef; Yine Akdeniz!..

Vatan Partisi Kocaeli İl Başkanı Yalçın Arslan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama mesajı:

Günümüzde, emperyalizmin çete başı ABD’nin diktatörlüğündeki Atlantik Çağı, tek kutuplu dünya düzeni bitmiş ve artık Asya Çağı/Asya Uygarlığı gerçeği başlamıştır.

21’nci yüzyıl Asya Çağı olarak adlandırılmakta ve kamucu, paylaşımcı, insancı değerlerin ortak paydasında ve ülkelerin milli kimliklerine saygılı çok kutuplu bir geleceği müjdelemektedir.

Ve Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, bu tarihsel süreci yıllar önce şöyle dile getirir:

“Doğu’dan şimdi doğacak olan güneşe bakınız. Bugün, günün ağardığını nasıl görüyorsam, uzaktan bütün Doğu Milletlerinin de uyanışlarını öyle görüyorum.

Bağımsızlık ve özgürlüğüne kavuşacak daha çok kardeş millet vardır. Onların yeniden doğuşları, kuşkusuz ki gelişmeye ve refaha yönelik olarak vuku bulacaktır. Bu milletler bütün güçlüklere ve bütün engellere rağmen manileri yenecekler ve kendilerini bekleyen geleceğe ulaşacaklardır.

Sömürgecilik ve emperyalizm yeryüzünden yok olacak ve yerlerine milletler arasında hiçbir renk, din ve ırk farkı gözetmeyen yeni bir ahenk ve iş birliği çağı geçecektir…”

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün tanımlamasıyla da “Biz Asyai Bir Milletiz!”

Dünya tarihinde emperyalizme karşı verilmiş ilk örnek olan İstiklal Savaşımızın sonucu kurulan Türkiye Cumhuriyeti’ne ve yine uluslararası anlaşmalarla Kıbrıs’taki (KKTC) egemenlik haklarımıza ve Türk Milleti realitesine rağmen; ABD, İsrail, Yunanistan ve Güney Kıbrıs’tan ve diğerlerinden oluşan emperyalist çete Anakaramız Anadolu ve Trakya topraklarımızın yanısıra, Mavi Vatanlarımız Ege ve onları denize döktüğümüz Akdeniz’de de kışkırtmalarına ve hak gasplarına devam etmektedir.

Böylesi önemli günlerimizde sadece anma, kutlama ve tarih dersleri tekrarlarıyla yetinmeyip; dünyamızın geldiği tarihsel süreci de iyi analiz etmeli ve arkasındaki/önündeki gelişmeleri iyi okumalıyız.

Başta, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere bu topraklar için canlarını veren tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun.

Türk Milleti’nin, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun!

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica