Bilim-Teknoloji

‘adrese teslim’ kadro ilanı iddiası

‘adrese teslim’ kadro ilanı iddiası

CHP‘li İlgezdi, Sağlık Bilimleri Üniversitesi‘nin 408 öğretim üyesi için çıktığı ilanda yer alan kriterlerin, ‘nokta atışı belirli isimler’ için hazırlandığını söyledi ve örnekler verdi

CHP Sağlıktan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, 19 Ağustos’ta yayımlanan Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin 408 öğretim üye ilanında belirtilen şartların, ‘kişiye özel kadro’ oluşturulması için hazırlandığını ileri sürdü.

“Öğretim üyesi için aranan şartlar bölümleri tüm kadrolarda belli bir kişi için tanımlanmış.” diyen İlgezdi iddiaları ile ilgili örnekler verdi ve ilan edilen şartların “kadroyu adrese teslim etmek” olduğunu söyledi.

“Örneğin Hamidiye Diş Hekimliği Fakültesi Diş Tedavisi Bölümü için açılan ilanda ‘Farklı kalınlıklarda yüksek ve yarı translusent zirkonya üzerine kaplama ve hidrotermal yaşlanmanın etkisi konusunda çalışması olmak’ şartı eklenmiş. Bir kişinin yaptığı çalışmanın ya da tezinin tam adını vermek, kadroyu adrese teslim etmek değil de nedir?”

ONKOLOJİ BÖLÜMÜ İÇİN ‘SOSYAL MEDYA BAĞIMLILIĞI KONUSUNDA ÇALIŞMA’ YAPMA ŞARTI

İlgezdi, ‘kişiye özel’ olarak hazırlandığını iddia ettiği kadro ilanları ile ilgili farklı örnekleri de sıraladı:

“Gülhane Hemşirelik Fakültesi Hemşirelik Bilimleri Bölümü Onkoloji Hemşireliği Anabilim Dalına alınacak bir doktor öğretim üyesi için, “Hemşirelik öğrencilerinin sosyal medya bağımlılığı konusunda çalışması olmak” şartı aranıyor. Kanser ile sosyal medyanın ne ilgisi var? Onkoloji bölümü için bu şartın hiçbir ilgisi yok.”

“Gülhane Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Toplum Beslenmesi Anabilim Dalı’na alınacak doktor öğretim üyesi için, “Gebelerin ve doğurganlık yaşında olanların folik asit ve folat alımı konusunda farkındalıkları ve bilgi düzeylerinin değerlendirilmesi konusunda çalışması olmak” şartları aranıyor. Fakülte gebe beslenmesi konusunda çalışma yapan birini yetiştirmek istiyor olabilir ancak, spesifik, nokta atışı bir çalışma şartı getirilerek kadronun kişiye özel olduğunu kanıtlıyor.”

“Göğüs Cerrahisi kadrosu için ‘Covid-19’da spontan pnömomediastinumun (göğüs boşluğu içinde hava bulunması olarak tarif edilir. Oldukça nadir görülen klinik bir durumdur.) tanı faktörü olarak kullanılabilirliği konusunda çalışması olmak’ şartı mevcut. Tıpta dahi nadir görülen bu durumun uzmanını aramanın amacı nedir? Üstelik bu şartın göğüs cerrahisi ile ilgisi bile yok.”

‘YANDAŞA ÖZEL UYDURULMUŞ PERSONEL İLANI’

“408 öğretim üyesi için çıkılan ilanda, bir tek kadro sahibinin isimleri yazılmamış. Kişiye özel kadro şartları oluşturulmuş. Aranan şartlar ile ilan edilen kadronun ilgisi yok.” diyen “yandaşa özel uydurulmuş kadrolarla dolu personel ilanı, yine bir AKP klasiği dedirtti” şeklinde konuştu.

CHP’li Akkuş İlgezdi, yaşananları ‘iktidarın giderayak son çırpınışlarına’ örnek olarak nitelendirdi:

“Sağlık Bilimleri Üniversitesi kişiye özel kadrolarla 408 öğretim üyesi alacak. İktidar giderayak kamu kurum ve kuruluşlarını yandaşla dolduruyor. Heybelerini doldurdular. Dünyalıklarını yaptılar. Şimdi sıra çevrelerinin çevrelerinde. İktidara geldikleri günden bu yana üniversiteleri arka bahçelerine çevirdiler, çevirmeye de devam ediyorlar. Fakat bu ilan artık kör göze parmak. Seçime bu kadar az kalmışken 408 isme özel kadro açmaları giderayak son çırpınışlarıdır.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica