Siyaset

Başkan Akbaş: TÜİK Ne Derse Desin Çankırı Kan Ağlıyor!

Başkan Akbaş: TÜİK Ne Derse Desin Çankırı Kan Ağlıyor!

İYİ Parti Çankırı İl Başkanı Aydın Akbaş, TÜİK‘in son açıkladığı enflasyon verilerine ilişkin değerlendirmede bulundu. Diğer araştırma şirketi ile TÜİK verilerinin arasında büyük bir uçurum olduğunu kaydeden Başkan Akbaş; “TÜİK’e göre eylülde tüketici fiyatları aylık yüzde 3.08, yıllık yüzde 83,45 arttı. ENAG‘a göre ise artış aylık yüzde 5.30, yıllık yüzde 186,27 oldu” dedi

Verilerinin gerçekçi olmadığı yönünde şiddetle eleştirilen Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), eylül ayı Tüketici Fiyat Endeksi’ni (TÜFE) açıkladı. TÜİK verilerine göre enflasyon 16 aydır aralıksız yükselmeye devam ediyor. Enflayson eylülde aylık yüzde 3,08 yıllık ise yüzde 83,45 arttı. Gıda enflasyonu ise 3 haneli rakamlara biraz daha yaklaştı. Asgari ücretlilerinin, alt gelir gruplarının en önemli gider kalemlerinden birini oluşturan gıda enflasyonu yıllık yüzde 93,05 oldu. Gıda enflasyonu ağustosta yüzde 90,25’ti.

“TÜİK NE DERSE DESİN ÇANKIRI SOKAKLARI HER ŞEYİ BELLİ EDİYOR”

Verilere ilişkin açıklamada bulunan Başkan Akbaş; “TÜİK Eylül ayı enflasyon verilerini açıkladı. Buna nazaran diğer bir araştırma şirketi ENAG’da verilerini açıkladı. İkisinin arasındaki fark ise yine gözler önüne serildi.

TÜİK’e göre eylülde tüketici fiyatları aylık yüzde 3.08, yıllık yüzde 83,45 arttı. ENAG’a göre ise artış aylık yüzde 5.30, yıllık yüzde 186,27 oldu. Arada tam yüzde 103 oranında fark var. TÜİK ne derse desin, ne tür bir veri açıklarsa açıklasın pazar ve carşıdaki enflasyon ortada. Her gün hemen hemen her ürüne yüzde yüz oranında zam geliyor. İnsanlar 20 TL ile bir öğün olacak şekilde karnını doyuramıyor. Çankırı’da esnaf kan ağlıyor. Elektrik ve doğalgaza gelen zamlar hem hanelerin hem de esnafın kurum ve kuruluşların canını yakıyor. İnsanlar iş arıyor. Tarım desteklenmediği için yavaş yavaş köreliyor. Sokaklar her şeyi belli ediyor. İnsanlar fahiş zamlardan dolayı bunalımda fakat TÜİK hiç hicap duymadan siyasilerin gölgesinde veri açıklamaya devam ediyor. TÜİK ne derse desin, iktidar ne derse desin halk sandığı bekliyor. Halk bizim iktidar olduğumuz Türkiye’yi, 2023 seçimini iple çekiyor” şeklinde konuştu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica