Siyaset

Başkan Keleş: Sakarya’yı Zehirleyemeyeceksiniz

Başkan Keleş: Sakarya’yı Zehirleyemeyeceksiniz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, Karasu Limanı yanına kurulması planlanan EKO Endüstriyel Yeşil Organize Sanayi Bölgesi projesine tepki göstererek, “Avrupa’nın tüm kimyasalları Sakarya’ya taşınmaya çalışıyor. Daha zengin olmak isteyenler Sakarya’nın suyunu ve toprağını kirletmek istiyor” dedi

CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, Avrupa’nın çöpünün işlenmesi için Sakarya’ya kurulması planlanan EKO Endüstriyel Yeşil Organize Sanayi Bölgesi projesinin Sakarya halkına ihanet olduğu söyledi. Avrupa’nın tüm kimyasallarının Yeşil Organize Sanayi Bölgesi ile Sakarya’ya taşınmasına çalışıldığını ve bunun tehlikeli bir durum olduğunu ifade eden Başkan Keleş, “2 milyarlık yatırımla, binlerce istihdam sağlayacağız ve Organize Sanayi Bölgesi kuruyoruz diye müjde verenler aslında Sakarya halkının sağlığına oynuyor. Sakarya halkı adına soruyoruz. Hiç geri dönüşümün yeşili olur mu? Neden Avrupa’nın çöpünü ve kimyasallarını Sakarya’ya taşımaya çalışıyorsunuz? Neden suyumuzu toprağımızı, suyumuzu kirletmek istiyorsunuz?” dedi.

HAVAYI, SUYU, TOPRAĞI KİRLETECEKLER

Projenin Sakarya’da tarıma, hayvancılığa da büyük zararlar vereceğinin altını çizen Başkan Keleş, “Avrupa temiz hava, temiz su, temiz çevre diyerek neredeyse çıkan gazlar nedeniyle hayvancılığı yasaklamaya kalkacak ama yeşil ismini vererek doğal olduğunu ikna etmek adına gelecek bizim toprağımızda çöp işlemek için tesis kuracak. Organize Sanayi Bölgesinin yeşili olmaz herkes çok iyi biliyor ki üretim olan yerde her zaman kirlilik olur ve bu kirliğin çevreye ve sağlığa yönelik verdiği hasarlarda ortadadır. Sakarya’yı kirletecek olan bu sanayi projesine izin verilmemelidir. Böyle bir proje var mıdır? Sayın Vali’den ve Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan açıklama bekliyoruz. Bu yatırım değil bir kez daha söylüyorum bu bir ihanettir. Sakarya’nın üzerinde pis ellerinizi çekin o pis ellerinizle gerçekleştirmek istediğiniz menfaatlerinizle havamızı, suyumuzu, toprağımızı kirletmeyin. Sakarya’mızı kapitalist sistemin kucağına vermeyeceğiz. Onlar çok para kazanacak diye biz kirli hava solumak, pis su içmek zorunda kalmayacağız. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu işin sonuna kadar takipçisi olacağız” diye konuştu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica