Siyaset

Başkan Hürriyet, muhalefet ilçe başkanlarına seslendi

Başkan Hürriyet, muhalefet ilçe başkanlarına seslendi

“İlçelerinizdeki belediyelerin kiralama ücretlerini sorun”

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, hizmet araçlarının satın alınmasına dair yaptığı basın toplantısında muhalefet ilçe başkanlarına seslenerek, “Bulunduğunuz ilçelerdeki belediyeler 3 yıllık süre boyunca temizlikte kullandıkları, çöp toplamada kullandıkları araçlara ve iş makinelerine kaç para kira ödediler? Bunun lütfen rakamını sorun” dedi

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, geçtiğimiz gün gerçekleştirilen meclis toplantısının ardından genel bir bilgilendirme yapmak ve hizmet araçlarının satın alınmasıyla ilgili izlenecek sürece dair basın toplantısı gerçekleştirdi. Başkan Hürriyet basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Kocaeli’deki diğer belediyelerin temizlikte kullandıkları araçlara kaç para kira ödediklerini tek tek sorun. Buradan bütün muhalefet ilçe başkanlarına sesleniyorum: Bulunduğunuz ilçelerdeki belediyeler 3 yıllık süre boyunca temizlikte kullandıkları, çöp toplamada kullandıkları araçlara ve iş makinelerine kaç para kira ödediler? Bunun lütfen rakamını sorun.

HAKLILIĞIMIZ RAKAMLARLA ORTAYA ÇIKTI

Sonra kalkın bizim 27 milyona satın aldığımız 71 kamyonla karşılaştırın. Haklı olup olmadığımızı bu rakamlar fazlasıyla ortaya çıkaracak. Haklıydık, 2 yıl geçti. Sonrasında diğer alamadığımız, hizmetlerimizin artmasıyla beraber artan araç sayılarımızı ekleyerek yeniden kiralama ihalelerimizin süreleri dolduğu için kiralama ihalesi başlangıcından önce bir kere daha şansımızı deneyelim, satın alma için kredi süreçlerini başlatalım dedik. Yine oturup hesap yaptık.

“RAKAMLAR SÜREKLİ ARTIYOR”

İlk satın alma süreçlerine nisan ayında başlamıştık. Nisan ayında 111 milyon lira gibiydi satın alma rakamları. Bu fiyatlar mayıs-haziran ayında 120 milyon liraya çıktı. Nisan ayından Eylül’e kadar Devlet Malzeme Ofisinden satın almak istediğimiz araçların fiyatları 148 milyon lira oldu. 5 ayda değişen rakamları görebiliyor musunuz?”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica