Kültür-Sanat-Tarih-Turizm

Başkan Kocaman’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Başkan Kocaman’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Kartepe Belediye Başkanı Av.M. Mustafa Kocaman, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı

Başkan Kocaman mesajında;

Aziz Türk milletinin bağımsızlık ve istiklaline olan inancını bütün dünyaya haykırdığı, milli ruhunu ve onurunu yücelttiği, egemenliğin kayıtsız ve şartsız millete ait olduğunu gösteren Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu müjdeleyen 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı, 100. yıl dönümünde milletçe gurur ve coşkuyla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

BİN YIL GEÇSE DE UNUTTURMAYACAĞIZ

30 Ağustos 1922’de Atatürk’ün başkumandanlığında kahraman Türk ordusunun “Ya İstiklal, ya Ölüm” diyerek kazandığı bu emsalsiz zafer, necip milletimizin, söz konusu vatan olduğunda her şeyi göze alabildiğini, ferasetini, cesaretini tüm dünyaya gösterdi. Bize düşen en büyük sorumluluk, bu büyük zaferimizi ve kahraman Türk Ordumuzun destan yazdığı tüm zaferlerimizi, 1000 yıl geçse de unutmayacak, aynı gurur ve coşkuyla kutlayacak yeni nesiller yetiştirmek.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum, tüm hemşehrilerimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı gururla kutluyorum.

KARTEPE’DE 100. YIL FENER ALAYI ve KORTEJ

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yılı Kartepe’de coşkuyla kutlanacak. 30 Ağustos 2022 Salı günü saat 20.30’da Ataevler Mahallesi İsmetpaşa Caddesi’nde meşalelerle kortej yürüyüşü yapılacak. Kortej yürüyüşü Kartepe Kent Meydan’ında havai fişek eşliğinde 30 Ağustos Zafer Bayramımız coşkuyla kutlanarak sona erecek.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica