Raporlar

CHP Karamürsel Kongresi’nde 2 aday yarıştı

CHP Karamürsel Kongresi’nde 2 aday yarıştı … Zeynel Emre, “Türkiye bir demokrasi krizi içinde. Siyasi partilerin kendi içerisindeki demokrasi süreci ilerisi için bir teminattır. Biz Türkiye’nin en eski dünyanın en eski 3. Partisiyiz” dedi. detaylar haberimizde…

CHP Karamürsel Kongresi’nde 2 aday yarıştı

Zeynel Emre
Zeynel Emre

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karamürsel İlçe Örgütü, geçici kurulun bir aylık görev süresini tamamlamasının ardından 2 adaylı kongresini gerçekleştirdi. Geçmiş dönem ilçe yöneticisi Anıl Aksu ve geçmiş dönem belediye meclis üyesi Emel Kabataş’ın başkan adaylıklarını açıkladığı kongrenin divan başkanlığını CHP Parti Meclisi üyesi İstanbul Milletvekili Zeynel Emre yürüttü. Kongre, CHP Karamürsel İlçe Geçici Kurul Başkanı Şinasi Yazar ve yönetiminin ev sahipliğinde Karamürsel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

GENİŞ KATILIM

Kongreye CHP Parti Meclisi üyesi İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, CHP Parti Meclisi üyesi Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı, il yönetim kurulu üyeleri, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Zeki Karakadılar, CHP Gençlik Kolları MYK üyesi Caner Arduç, geçmiş dönem CHP İl Başkanları Bozkurt Uslu, Cengiz Sarıbay, geçmiş dönem CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Andız, geçmiş dönem Karamürsel İlçe Başkanları Suat Ülkü, Ali kara, Aydın Yetkincan, Zeki Dalay, Fedai Uğurlu, Bilgutay Bağdat, meclis üyeleri ve partinin önde gelen birçok ismi katıldı.

Şinasi Yazar
Şinasi Yazar

HERKESİN DESTEĞİ İLE KONGRE SÜRECİ

Toplantı öncesinde herkesi selamlayan geçici kurul başkanı Şinasi Yazar, “Aday olan iki isimde çok kıymetli isimler. Bir aylık görev süresi boyunca bana yardımcı olan tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Bu iş kolay değil. Bu sebeple tüm üyelerimizden yardım istedim. Kadın kollarımıza, gençlik kollarımıza çok teşekkür ediyorum. Ben burada güzel bir seçim olmasını diliyorum. Hepiniz hoş geldiniz” dedi. Divan kurulunun belirlenmesinin ardından Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunularak ardından İstiklal Marşı okundu.

EN SAYGI DUYDUĞUM GÖREV

Tahsin Tarhan
Tahsin Tarhan

Divan başkanı CHP Parti Meclisi üyesi İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, yapmış olduğu görevler içerisinde en saygı duyduğu görevlerden birinin divan başkanlığı olduğunu ifade etti. Emre, “Çünkü partimizin güvenini almak ve hakemliğini yapmak benim için büyük bir kıvanç. Çok teşekkür ediyorum. Türkiye bir demokrasi krizi içinde. Siyasi partilerin kendi içerisindeki demokrasi süreci ilerisi için bir teminattır. Biz Türkiye’nin en eski dünyanın en eski 3. Partisiyiz. Kendi içimizde eksikliklerimiz olabilir. Bugün Türkiye’de gerçek anlamda, kendi içerisinde demokrasiyi uygulayan seçimler yapan tek parti var. Kendi içerisindeki demokrasiyi uygulayan bir geleneğe sahip bir parti daha yok.” dedi

Harun Yıldızlı
Harun Yıldızlı

BİR DAHA Kİ GELİŞİMDE CHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANIMIZ KARŞILAYACAK

Emre konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Eksikliklerimizi daha iyi ne yapabiliriz diyerek tamamlamaya ileri ki süreçte devam edeceğiz. Son 2 seçim büyük bir dönemeçti. Sizler kadar bizlerin başarısını bekleyen 25-30 yıldır iktidar yüzü görmemiş bir parti olarak kaleyi terk etmeyen kadrolarla çalışıyoruz. CHP büyük uğraşlar sonucu büyük bir başarı elde ettik. Kıl payı Karamürsel’i kaçırmışız. Bir daha Karamürsel’e geldiğimde umarım bizleri burada CHP’li belediye başkanı karşılayacak. Türkiye dünyanın en güzel ülkelerinden biri ancak çok kötü yönetiliyor.

Karamürsel ilçe Kongresinden
CHP Karamürsel ilçe Kongresinden

TÜRKİYE HAK ETTİĞİ GİBİ YÖNETİLECEK

Emel Kabataş
Emel Kabataş

23 milyon icra dosyası olduğu, 10 milyon işsizin, 12 milyonun asgari ücretle geçindiği bir Türkiye’deyiz. Genel başkanımızın söylediği gibi dostlarımızı büyüteceğiz, ittifakı genişleteceğiz. Türkiye’de yeni oyuncuların olduğu yeni kurallara Türkiye’yi hak ettiği şekilde yöneteceğiz. Ben bugüne kadar Karamürsel’de görev yapan tüm arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyor, görev yapacak arkadaşlara başarılar diliyorum. Bu kongrede tüzüğümüzde yönetmeliğimiz de ne yer alıyor uygulanacağında şüpheniz olmasın. Kongremizin hayırlı olmasını diliyorum.”

Anıl Aksu
Anıl Aksu

VATANDAŞ SANDIK İSTİYOR

Katılımcılara hitap eden CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “10 yöneticimizin istifası etmesi sonrası bugün Karamürsel ilçemizde kongreye gidiyoruz. Ülkemiz çok büyük bir ekonomik buhrandan geçiyor. Geçtiğimiz hafta pazardaydık. Yarım kilo pırasa alan, portakalı adetle alan insanlar gördük. Saraydakiler işçinin emeklinin halini hiç görmüyor. Pazara giderken basın mensuplarımızı da davet ettik. Hepsi kamerada kayıtlı. Vatandaş erken seçim istiyor. Daha dün berbere gittim. Ülke gündemini en yakın almak istiyorsanız ya berbere ya kahveye gitmelisiniz. Koltuğa oturur oturmaz berberim bin 100 gelen elektrik faturasının 2 bin 100 TL geldiğini söyledi. Daha da sandık gelmezse durum vahim dedi.

BÜYÜKAKIN MİNİBÜSÇÜLERE VERDİĞİN SÖZÜ TUT

Anıl Aksu - Şinasi Yazar - Emel Kabataş
Anıl Aksu – Şinasi Yazar – Emel Kabataş

Oradan çıktım, benzinliğe yanaştım. 350 liraya dolan depo 950’ye doluyor. Şimdi minibüsçüler isyanda büyükşehir meclisin verilen kararlar uygulanmıyor. Buradan büyükşehir belediye başkanı Tahir Büyükakın’a sesleniyorum. Sözünü tut. Minibüsçü lastik alamıyor, mazot alamıyor. Ya söz verme ya da sözünü tut. Kocaeli’nin en büyük sorunlarından biri ulaşım. Buradan yola çıktığınızda İzmit’e çıktığınızda 1 saatte yola çıkamıyorsunuz. Edebiyat var icraat yok. Cumhuriyetin 2. Yüzyılındayız. Bizim için çok önemli bir dönemeç var. Kıymetli Parti Meclisi üyem dedi ki Karamürsel’i almak istiyoruz. Biz Türkiye’yi almak istiyoruz. Önce genel seçim var. Önce Türkiye’yi alacağız sonra tüm belediyeleri alacağız. Bu son dönemeçte Sayın Genel Başkanımızın izinde Millet İttifakı’nın kazanması için elimizden geleni yapmalıyız.

İLÇE BAŞKANINA İLK GÖREV

Kırgınlıklar dargınlıklar olabilir. Ancak bunları bir kenara bırakıp iktidara yürümeliyiz. Siyasetin diline dikkat etmemiz gerekiyor. Çünkü insanlara dokunmak, fikirlerimizi anlat, irtibat kurabilmek için kullanacağımız dil çok önemli. Enerjimizi CHP’li olmayanlar irtibat kurmak için harcamamız gerekiyor. Genel başkanıma ilk adaylık fikrimi söylediğimde gönlüm gençlerden yana demişti. Bugün de bir genç ve bir kadın adayımız var. Ne mutlu bize. Karamürsel’de üyesi olmayan 3 mahallemiz var. Akpınar, Senayiye, Osmaniye. Seçilecek olan başkanımıza ilk 1 aylık görevini şimdiden vermiş olayım. Bu 3 mahallede üye istiyorum. Geçici kurulda görev yapan Şinasi başkanıma ve yönetimine ilçemizi bugün kongreye taşıdıkları için verdikleri emeklerden dolayı teşekkür ediyorum.”

CHP Karamürsel ilçe Kongresinden

ÜLKE YANIYOR GÜNDEM DEĞİŞTİRİYORLAR

CHP Parti Meclisi üyesi Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan ise katılımcılara şu sözlerle hitap etti; bugünkü durumu izah etmeye kalksak tüm gün sorar. CHP milletvekilleri olarak prensip olarak bundan sonra CHP’nin iktidar yolundaki çalışmalarını anlatmaya çalışıyoruz. O kadar zor süreçten geçiyoruz ki yoksulluğu anlatacak kelime yok. Mutfakta yangın var. Son günlerde izliyorsunuz elektrik ve doğalgazda kısıtlamaya gidiliyor. Gündemde bu sıkıntılar varken belediye başkanımızın yediği yemeği gündeme getirerek gündemi değiştirmeye çalışıyor. Genel başkanımız ihaledeki yolsuzlukları gündeme getiriyor ve gündemi değiştirmek için dava açılıyor. Yeni gündemler yaratmak için eleştirdiğimiz TÜİK başkanından, adalet bakanına kadar değişimler yaşanıyor.

TEK TEK ANLATACAĞIZ

Bu hafta mecliste teröristler ile fotoğraf çektiren bir milletvekili gündeme gelecek. Buradan sormak istiyorum, her platformda peki FETÖ’yü savunan Adalet Bakanı’nı tartışacak mıyız? Zor bir süreçten geçiyoruz. Bu sebeple Cumhuriyet Halk Partisi’ne büyük sorumluluk düşüyor. Genel Başkanımız Türkiye’nin her yanında. Bugün de Kocaeli’de olacak. CHP olarak tek başımıza değiliz. Ortaklarımız var. Bu ülkede demokrasi, adalet isteyenlerle, yoksullukla yolsuzlukla mücadele etmek isteyenlerle yürüyeceğiz. Bu süreç önemli bir süreç. Halka giderek yeni anayasayı anlatacağız. Tek tek anlatacağız.

SEÇİMİ YENİLİYORUZ

CHP kadrolarına büyük sorumluluk düşüyor. Karamürsel’de yeni bir seçim yapacağız. Karamürsel ilçe danışma kurulunda en mutlu olduğum ilçenin burası olduğunu söylemiştim. Ama danışma kurulunda büyük eleştiri aldım. Çok uzun süre geçmeden yönetim düştü. CHP çok büyük bir parti. Demokrasi burada sandık burada. Şimdi Karamürsel’de seçimi yeniliyoruz. Bir genç ve bir kadın adayımız var. Buradan kimse kaybederek çıkmayacak. Burada CHP kazanacak. Bu salondan CHP kazanarak çıkacak. Bugüne kadar partimize hizmet vermiş tüm arkadaşlarımıza özellikle son seçimlerde birlikte çalıştığımız Suat Ülkü’ye çok teşekkür ediyorum. Yeni seçilecek arkadaşımıza da her zaman yanında olacağımızı söylüyor ve başarılar diliyorum.”

EMEL KABATAŞ KİMDİR

Adaylardan ilk konuşma yapan isim Emel Kabataş oldu. Kabataş konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Ben Emel Kabataş. 1976 Karamürsel doğumluyum. 99 yıldır her türlü zorluğa rağmen dimdik ayakta duran, Cumhuriyetimizin teminatı Cumhuriyet Halk Partisi ile tanışmam 1992 yılında gençlik kollarında görev almam ile başladı. Bu zaman zarfı içerisinde Gençlik Kolları, 3 dönem Kadın Kolları, 2 dönem ana kademe İlçe Yönetim Kurulu’nda görev aldıktan sonra 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde örgütümün desteği, Karamürsel halkının takdiriyle Belediye Meclis Üyesi seçildim. Bir Cumhuriyet kadını olarak demokrasi mücadelemi sürdürürken “Tarlada izi olmayanın, harmanda yüzü olmazmış” sözünü her zaman şiar edindim.

HER GÖREVİ ÜSTLENDİM

Bu sebeple partimin verdiği her görevi aynı sorumluluk bilinciyle üstlendim. Hak, hukuk, adalet diyerek Ankara’dan İstanbul’a yürüyen, parti içi demokrasi ve birliği sağladıktan sonra genelde ve yerelde Millet İttifakını tesis ederek İstanbul, Ankara, Adana, Mersin, Bolu gibi büyükşehir belediyelerini ve sayısız belediyeyi kazanmamızı sağlayan sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde, iktidara emin adımlarla yürürken gönül isterdi ki örgütümüzle birlik, beraberlik içerisinde ve şölen havasında bir kongreyi hep birlikte gerçekleştirelim.

30 YILA YAKIN MÜCADELE

Bu süreçte; 30 yıla yakın süredir verdiğim mücadele sonucu kendimde hissettiğim sorumluluk gereği ve tabi ki delegelerin desteğinin, üyelerimizin inanç ve sevgisinin yanımda olduğunu hissetmem karşısında, Belediye Meclis Üyeliği’nden istifa ederek Cumhuriyet Halk Partisi Karamürsel İlçe Başkanlığı’na aday oldum. Parti ideolojilerini özümsemiş, donanımlı, tecrübeli, heyecanlı, birlik ve beraberliği hedeflemiş arkadaşlarımla yola çıktık. Davamız asla koltuk davası değil. Erken seçimin gündemde olduğu ve yarın bir genel seçim olacakmışçasına hazırlıklı olmamız gereken bir dönemdeyiz.

HATA LÜKSÜMÜZ YOK

Böylesi kritik bir dönemden geçerken ve iktidara bu kadar yaklaşmışken örgütümüzün bir hata yapma lüksü söz konusu değildir. Gün ayrışma günü değil sevgili yoldaşlar, gün dostluk, sevgi, barış ve dayanışma günü. Gün Cumhuriyet Halk Partisini iktidara taşıyacak yolda el ele, omuz omuza verme, birlik olma günüdür. Bu yüzden; parti içindeki tüm kırgınlıkları gidermek için adayız. Kendi içindeki problemleri tamamıyla çözmüş, dışa dönük, güçlü bir örgütü inşa etmek için adayız. Kadınlarımızı ve gençlerimizi siyasette daha etkin ve önemli yerlere taşımak için adayız.

ÇÖZÜM ÜRETECEĞİZ

Karamürsel’de partimizi genel seçimlerde birinci parti, yerel seçimlerde ise iktidar yapmak için adayız. Partimizi katılımcı ve çoğulcu bir anlayışla yönetmeye adayız. Liyakatli, samimi, adil olacağımıza buradan arkadaşlarım adına da söz veriyorum. Yerel seçimlerde, olası aday belirleme sürecinde ön seçim olmazsa olmazımız olacak. Dereköy’den Fulacık’a, Fulacık’tan Ereğli’ye, Karamürsel’de sıkmadık el, çalmadık kapı, girmedik ev bırakmayıncaya kadar çalışmaya kararlıyız. İşçiden çiftçiye, esnaftan emekliye, genci, yaşlısı, ev kadını her kesime ulaşacağız. Özel günlerinde, zor günlerinde, düğünde cenazede hemşerilerimizi yalnız bırakmayacağız. Sorunlarını dinleyip çözüm üretmeye çalışacağız.

KATKILAR GÜÇ VERECEK

Derneklerden sivil toplum örgütlerine, odalardan birliklere her alanda olacağız. Parti içi eğitimlere öncelik tanıyarak sahada ikna edici ve etkin olmak için çabalayacak Aile Sigortasından EYT’ye seçim bildirgelerimizi ve parti politikalarımızı herkese anlatacağız. Seminer ve panellerle hem üyelerimizi hem halkımızı toplumun sevilen kişileriyle buluşturacağız. Tek elle alkış tutulmaz. Sizlerin önerileri, katkıları da bizlere güç verecek. Bu zamana kadar partimize emek vermiş herkesin tecrübe ve fikirleri bize yol gösterecek.

HESAP VERECEĞİZ

Bu bağlamda her 3 ayda bir ilçe danışma kurulu toplantıları gerçekleştirerek sizlerin öneri ve eleştirilerine açık olacak, icraatlarımızla ilgili sizlere hesap vereceğiz. Değerli üyeler ve delegeler, saymış olduğum bu maddeler benim ve yönetim kurulu arkadaşlarımın anayasasıdır. Olmazsa olmaz ilkelerimizdir. Cumhuriyet Halk Partisi’ne her kademede hizmet etmekten daima onur duydum. Önemli olan siyasi hırs ve beklentilerden uzak, önyargılardan arınmış, iktidara odaklanmış, partimize yakışan bir örgüt yapısını tesis edebilmek.

BAHANE KALMADI

Ak Parti iktidarının baskı ve dayatmalarının en üst seviyeye geldiğini, bağımsız yargının ortadan kaldırılarak adaletin yok edildiğini, demokrasinin askıya alındığını, muhalefete ve farklı seslere tahammüllerinin kalmadığını, çalışan ve emekli her kesimden insanın daha da yoksullaştığını, hayat pahalılığının dayanılamaz boyutlara ulaştığını, eğitimin bitme noktasına geldiğini, sağlık konusunda da iktidarın sınıfta kaldığını en net gördüğümüz bir dönemde altı oka duyulan ihtiyaç gün gibi ortadadır. Ekonomiden hukuka, eğitimden sağlığa her konuda başarısız bir iktidarla karşı karşıya iken artık muhalefet bayrağını iktidara taşımamamız için hiçbir bahane kalmamıştır.

ÖZEN GÖSTERDİM

Yönetim kurulu arkadaşlarımızla üzerimize çok büyük bir görev düştüğünü biliyor ve gayretle çalışacağımıza söz veriyoruz. Bu arada adaylığımı açıkladıktan sonra beni son derece üzen ve inciten iki konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum. Birincisi; bildiğiniz gibi yakın tarihte önemli bir hastalığı yendim. Tedavi sürecimde dahi partime karşı olan sorumluluk bilinciyle hareket ederek; Belediye meclisi grup toplantıları başta olmak üzere, parti içi etkinlikler çerçevesinde Kızderbent’te taşocağı eyleminden, sabah 5’te Ereğli balık mezatına, en uç noktadan en yakın mesafeye kadar örgütümün yanında olmaya özen gösterdim.

KADIN HER ALANDA EŞİT

Hastalığımı bahane etmeyip bunca özverili olduğum bir dönemde her etkinliğe katılmış iken benim kadar özveri göstermeyip bu etkinliklerin bir çoğuna katılmamış arkadaşlarım yazıktır ki hastalığım nedeniyle ilçe başkanlığı görevini yerine getiremeyeceğim yönünde söylemlerde bulunarak siyasi rant elde etme gafleti içine düşmüşlerdir. Yarına kimin çıkacağını hiçbirimiz bilemeyiz ama ben bugün gayet sağlıklı ve kararlı bir şekilde sizlerin huzurundayım. Beni derinden üzen ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin hiçbir mensubuna yakıştıramadığım diğer konu ise “Emel Kabataş ilçe başkanı olur ise kadın olduğu için kahveye giremez” gibi siyasette kadına sınır çizen ucuz söylemler olmuştur. Mustafa Kemal Atatürk’ün “Dünyada her şey kadının eseridir.” Diyerek tüm medeni ülkelerden önce kadına seçme ve seçilme hakkı tanıdığı, kadın ile erkeği her alanda eşit kılmayı hedeflediği unutulmamalıdır.

CUMHURİYET KADINLARI

Tarihimiz Nene Hatun, Kara Fatma, Halide Onbaşı, Halime Çavuş gibi milli mücadele kahramanı kadınlar ile doluyken, ilk kadın belediye başkanı rahmetli Leyla Atakan’ı da mı duymamıştır bu söylem sahipleri? Bugün ittifak ortağımız İyi Parti’nin genel başkanı sayın Meral Akşener, dünya metropolü İstanbul’un Cumhuriyet Halk Partisi il başkanı sayın Canan Kaftancıoğlu, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Özlem Çerçioğlu, göz bebeğimiz İzmit’in belediye başkanı sayın Fatma Kaplan Hürriyet başarılı kadın siyasetçilerimizin en yakın örnekleridir. Cumhuriyet kadını yeri geldiğinde cephede yeri geldiğinde siyasette her yerde vardır.”

6 MİLYON YENİ SEÇMEN

Kongrenin diğer adayı Anıl Aksu ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Bugün burada karşınıza; başarıya giden yolu gösteren, yol haritasını belirlemiş, planını yapmış bir aday olarak çıkıyorum. Çünkü ihtiyacımız olan başarılı bir plan, doğru bir yol haritası.

Siyaset bilimdir, siyaset felsefedir, siyaset istatistiktir. Ve propaganda yöntemleri artık değişiyor. Z kuşağıyla birlikte önümüzdeki genel seçimde 6 milyon yeni seçmen geliyor. Gençler gümbür gümbür geliyor ve bilginin, bilimin gücüne inanıyor. Genel merkezimiz de bu değişimin farkında, siyaseti bilimsel veriler ışığında yapıyor. Yapmamız gereken aslında çok kolay. Genel merkezimizle uyum içinde çalışarak, veriler üzerinden propaganda geliştireceğiz.

AYRIM YAPMADAN

Gençleri sosyal medya dâhil tüm iletişim yöntemlerini en iyi şekilde kullanarak yakalayacağız. Siyaseti üreterek, güler yüzle, kibarlıkla sadece seçim zamanı değil her zaman insanımızın ayağına giderek yapacağız. Zaman durma değil, dinamik olma zamanı, zaman siyaseti hissederek yapma zamanı. Karamürsel’imizin 27 mahallesini sokak sokak arşınlayacak, mahalle köy ayrımı yapmadan halka dokunacağız. Esnafla, köylüyle, emekçiyle yani halkla daha sık buluşacağız, buluşmak zorundayız. Şuan fırsat bizim elimizde, rüzgâr bizim arkamızda, bu fırsatı kaçırırsak ikinci bir şansı bulamayabiliriz. Önümüzdeki genel seçimde kesinlikle ve kesinlikle partimizi birinciliğe taşımak zorundayız.

KARAMÜRSEL HALKIMIZI CUMHURİYET HALK PARTİSİ’NDE BİRLEŞTİRECEĞİZ

Karamürsel’de 44 yıldır Cumhuriyet halk partisi iktidar olamamış, şimdi hedefe bu kadar yaklaşmışken vakit çalışma vakti, sokak sokak, kapı kapı dolaşma vakti. Bunu hep birlikte yapacak enerjimiz de var, bilgimiz de var. Partimizin kapısı herkese açık olacak, her gelen içerde güler yüz, dostluk ve sıcak aile ortamı bulacak. Sizler de biliyorsunuz ki gönüllülük esası ile işleyen siyaset makamında gönül kırmamak esastır, kimseye küsmeden, kırmadan, üzmeden, kibarlıkla, sevgi ile dostluk ile hep birlikte tüm Karamürsellimizi kucaklayacağız. Hayallerimiz büyük, hedeflerimiz büyük, içimiz sevgi dolu. Biz sadece partilimizi değil tüm Karamürsel halkımızı Cumhuriyet Halk Partisi’nde birleştireceğiz.

SOKAĞA ÇIKMAYA YÜZÜ OLMAYAN İKTİDAR

Görüyoruz ki, sokağa çıkacak yüzü olmaması gerekenler dolar 13-14 lira olmuşken ve insanlarımız dar boğazın içinde yaşam mücadelesi verirken esnaf dolaşıyor, kapılara gidiyor, kovulsa da girmeye çalışıyorlar. Hâlbuki İnsanlar bizi bekliyor, insanlar çare bekliyor.

Ülkenin kurucu partisi Cumhuriyet halk partisi, zor şartlarda kurulan bu ülkeyi Sanayi, tarım ve eğitimle nasıl ayakları üzerine kaldırdıysa, aynı ruhla bugünkü dar boğazdan da kurtaracaktır. Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetine sahip çıkan çocukları olarak bu gücü, damarlarımızda, kalbimizde hissediyoruz.

EY TÜRK GENÇLİĞİ

Ulu önderimiz Atatürk’ün sözlerini hayatına düstur edinmiş bir cumhuriyet genci olarak, gençliğe hitabesindeki “Ey Türk gençliği! Birinci vazifen; Türk istiklalini, Türk cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin en kıymetli hazinendir” sözlerini Her zaman emir telaki ettim etmeye de devam edeceğim. Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda olmak demek, bilginin yolunda olmak demek, bilimin ışığında yürümek demek, tecrübeye olduğu kadar gençlere de değer vermek demektir. Biz oturmak istemiyoruz.

KAZANAN KARAMÜRSEL OLACAK

Köy kahvelerinde köylümüz dertliyken biz oturmak istemiyoruz. Emeklimiz ay sonunu zor çıkartırken biz oturmak istemiyoruz. Esnafımız kepenk kapatırken biz oturmak istemiyoruz. Çalışacağız yılmadan, yorulmadan tüm enerjimizle girmedik kahve, esnaf, ev bırakmadan çalışacağız. İnsanların derdine çare olmak için çabalayacağız. Elbet bunları yaparken tecrübenin gücünden de yararlanacağız. Partimize birikimlerini samimiyetle aktarmak isteyen büyüklerimizle gençleri bir araya getireceğiz, genç kuşakla tecrübeli kuşak arasında hafıza akışı sağlayacağız. İnanıyorum ki Bilgi, Bilim, kibarlık, tecrübe ile harmanlanacak, kazanan Cumhuriyet halk partisi olacak kazanan Karamürsel olacak.”

Emel Kabataş’ın listesi
Anıl Aksu’nun listesi
Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica