Raporlar

Gergerlioğlu: “Kocaeli’de halk gelecek ekmek zammını konuşuyor”

Gergerlioğlu: “Kocaeli’de halk gelecek ekmek zammını konuşuyor”

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, basın toplantısında gündemi değerlendirdi:

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, özel halk otobüsleri sorununu, Plastik fabrikasında çıkan bir yangını, Vadi Besicilik Gölcük’te sahile hayvan dışkısı döktüğü yönünde iddialarını, Kocaeli’de ekmek zammı konusunu, İzmit Halkevi binası restorasyonu ihalesini, Derince Çınarlı ormanları, Küçük Yakup’un hayatını kaybetmesiyle ilgili İzmit Belediyesi Sn. Başkan Fatma Kaplan Hürriyet’in cevap vermemesini, servis eczane sorunlarını, BBP İl Başkanı Remzi Kaya açıklamalarını basın toplantısında gündeme getirdi

Kocaeli’de halk gelecek ekmek zammı konuşuyor

Kocaeli’de bugünlerde ekmek zammı konuşuluyor, Valiyi öncesinde de uyarmıştık, bakın ekmeğe tekrar yüksek zam yapmayın Kocaeli Valiliği, buradan tekrar uyarıyorum sizi, yine pahalı ekmek yedirmeyin Kocaeli halkına, belki fırıncılar ısrar ediyor, evet un fiyatları arttı ama bu uygun bir şekilde olmalı. Vatandaşı koruyan bir zam oranı olmalı! Fırıncının da hakkı çiğnenmesin ama vatandaşın korunması çok önemli.

Kocaeli’de Özel Halk Otobüslerinin çoğu bakımsız

Kocaeli’de Özel Halk Otobüslerinin çoğu bakımsız. Biz bunu soru önergesi ile sorduk, vatandaşlar ulaşım için aylık bir dünya para ödüyor ama kumaşı yırtılmış koltuklarda yolculuk yapmaya mecbur tutuluyor ve bu durum halen düzeltilmiş değil. Şikayetleri görmezden geliyorlar ve çoğunlukla vatandaşlar kötü otobüslerin koltukları olan otobüslerde seyahat etmek zorunda kalıyor.

Plastik fabrikasında çıkan bir yangının atıkları sıfır atık haline getiremeyen bir fabrikanın kendisi tarafından yakıldığı iddiaları var

Kocaeli’de bazı şaibeli yangınlar da çıkabiliyor. Plastik fabrikasında çıkan bir yangının atıkları sıfır atık haline getiremeyen bir fabrikanın kendisi tarafından yakıldığı iddiaları var biz de bunu İçişleri Bakanlığı’na sorduk, bütün bu atık ile ilgili iddiaların değerlendirilmesi lazım, birçok ilden bu tür başvurular alıyoruz, üstüne atık alarak atık ithal ediyor firma, atıkları sıfır atık haline getiremiyor elinde kalıyor, bakıyorsunuz fabrikada yangın çıkmış. Ne oldu? Belli ki şaibeli bir iş dönmüş fabrikadaki atıkları yakarak temizliyorlar! Bu tür iddiaları da İçişleri Bakanlığı tarafından ciddi bir şekilde araştırılması gerekiyor.

Vadi Besicilik Gölcük’te sahile hayvan dışkısı döktüğü yönünde iddialar devam ediyor

Kocaeli’de önemli sıkıntılar yaşanıyor. Vadi Besicilik Gölcük’te sahile hayvan dışkısı döktüğü yönünde öncesinde de basın toplantısında gündem etmiştim ve baskın yapılması gerektiğini söylemiştik, sonunda jandarma yetkilileri baskın yaptı ve tutanak düzenlendi. Tutanakta: “Hayvan dışkısı değil insan dışkısı.” döktük dedi, dışkı dökmüşsün kardeşim, hayvan veya insan ne farkı var! Yaptığın yasadışı bir iş daha neyin açıklamasını yapıyorsun utanmadan?

Bu işleri beceremiyorsanız bırakın başka birisi yapsın!

İzmit Halkevi binası restorasyon ve güçlendirme işinin ihalesi 3. Kez iptal edilmiş, Kocaeli Valiliği ne yapıyorsun? Ne oluyor? Ne bitiyor? Tarihi Halkevi binamız! Yıkılacak yerine yeni bir şey yapılacak. 3. Kez ihale yapılmış iptal edilmiş, ne dolaplar dönüyor bir açıklar mısınız? Ne oluyor ne bitiyor? Bu işleri beceremiyorsanız bırakın başka birisi yapsın!

Kocaeli yeşil bir kent fakat gittikçe betonlaşmaya başlıyor, bu betonlaşmayı da kabul edemiyoruz

Derince Çınarlı ormanlarının orman vasfından çıkarıldığını geçen haftalarda eleştirmiştim, şimdi yine ormanlar katlediliyor. Ne olmuş? Kent Konut A.Ş.’ye devredilecek, Kent Konut ne yapıyor? Bina yapıyor. 94 Bin metrekare ormanlık alanın işletim hakkı Kent Konut’a veriliyormuş. Yine bir rant peşinde maalesef belediye. Bütün bunların da açıklanması, böyle bir teklif yapılmış daha halen orman işletme hakkı teklifi verilmiş, bu gündemde. Daha devredilmiş değil, onu da söyleyelim Kent Konut’a devredilmesi gündemde, biz bunları çok tehlikeli görüyoruz. Kocaeli yeşil bir kent fakat gittikçe betonlaşmaya başlıyor, bu betonlaşmayı da kabul edemiyoruz.

Küçük Yakup’un hayatını kaybetmesiyle ilgili İzmit Belediyesi Sn. Başkan Fatma Kaplan Hürriyet hala bize cevap vermiyor!

Anne ve baba ile konuştum. İzmit Serdar Mahallesi’nde İzmit Belediyesi’ni de uyardık ve halen İzmit Belediyesi Sn. Başkan Fatma Kaplan Hürriyet hala bize cevap vermiyor! Bir çöp konteynerinin doğru bir şekilde yerinde durmaması ve iş güvenliğine aykırı bir şekilde durması sonucu bir çocuk o konteyner ile oynuyor ve konteyner üzerine devriliyor ve çocuk hayatını kaybediyor! Küçük Yakup hayatını kaybetti! Biz anne ve baba ile konuştuk, Osman Sevgili ve anne Müjde Sevgili ile konuştum, taziyelerimi bildirdim. Çok şikayetçiler, “İzmit Belediyesi bizimle konuşsun bir açıklama yapsın.” Diye bekliyorlar, bunu buradan belediyeye aktarmış olayım, açıklama yaptılar mı ben göremedim, yapmışlarsa bana da göndersinler lütfen ama bu anne babaya bir şekilde açıklama yapmak durumundasınız! Bunu söylemiş olalım.

Kocaeli’de eczaneler kapanma noktasına geldi

Eczacıların sorunları büyüyor Kocaeli’de eczaneler de kapanma noktasına geldi. Eczacılar diyor ki: “48 yıllık eczacıyız ne böyle bir zam gördüm ne böyle bir ilaç krizi.” İlaçlar bulunmuyor, korkunç zamlar ve eczacılar büyük bir dar boğazda. Gelirler azalmış, giderler artmış. Eczanelerini kapatmak üzereler. Büyük bir sıkıntı yaşıyorlar.

3600 ek gösterge Kocaeli halkının da gündeminde!

3600 ek gösterge meselesinde çok önemli tartışmalar var. Erdal Karakuş arkadaşımız TÜM BEL-SEN Kocaeli Başkanı, Erdal bey bir açıklama yapmış diyor ki: “Palavranız sadece 3 gün sürdü, bize 3600 ek gösterge vermiyorsunuz.” Diyerek bir eleştiri yapmış! Sadece bazı sektörlerde verildiği açıklandı ve alamayanlar bundan son derece şikayetçi ve alınan miktarda maalesef ki çok düşük.

Kocaeli Valiliği’ne soruyoruz: Servis otobüsleri denetlenmiyor mu?

Kocaeli’de maalesef servis kazaları da oluyor. Kursiyerleri taşıyan servis otobüsü devrildi. Eski ve ne kadar arızası olan bir otobüs, bunlar denetlenmiyor mu? Ahbap, çavuş ilişkileri mi dönüyor? Nasıl ruhsat alıyor? Bütün bunların sorgulanması gerekir, Kocaeli Valiliği’ne soruyoruz. Kursiyerleri taşıyan otobüs devrildi 17 kişi yaralandı bu otobüste.

Gerçekten utanmanın U’su da kalmadı memlekette! BBP Kocaeli İl Başkanı Remzi Kaya Apaçık böyle bir açıklama yapmış! Olacak iş mi?

Utanç verici bir açıklamayı açıklıyorum size, şu şahıs BBP Kocaeli İl Başkanı Remzi Kaya, Remzi Kaya ne demiş biliyor musunuz? Akıllara durgunluk veren bir açıklama yapmış. Bir protokol töreninde BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’ye protokol de ismi anılmamış, bunun üzerine Kocaeli İl Başkanı Remzi Kaya celallenmiş ve şunu söylemiş iktidara: “Her türlü hırsızlığa rağmen devletin yönetimi CHP-HDP bloğunun kontrolüne geçmesin diye din, devlet, vatan, millet için Cumhur İttifakı’nda yer alıyoruz bize hala bunu yapıyorsunuz.” diyor. Adam açıkça diyor ki: “Hırsızlığa göz yumuyoruz. Bütün yaptıklarınıza göz yumuyoruz hala bizi saymıyorsunuz.” Bu da böyle tarihe trajikomik bir olay olarak geçiyor arkadaşlar, görün bu olayı! Gerçekten utanmanın U’su da kalmadı memlekette! Apaçık böyle bir açıklama yapmış! Olacak iş mi?

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica