Raporlar

Merdan Yanardağ’dan Erdoğan’a: Mustafa Kemal’i mi yargılayacaksınız?

Merdan Yanardağ’dan Erdoğan’a: Mustafa Kemal’i mi yargılayacaksınız?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisini hedef alan sözleriyle ilgili açıklama yapan Merdan Yanardağ, “Gerçekler tehdit ve baskıyla değiştirilemez” dedi

Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Zirvesi dönüşü iktidara yakın basın mensuplarının sorularını yanıtlarken İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer ve gazeteci Merdan Yanardağ’ı hedef alarak “Ecdadımıza eğer layık olacaksak bunlara hukuk çerçevesinde gereğini yapmamız lazım” diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Merdan Yanardağ’dan tepki geldi.

Gazeteci Merdan Yanardağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisini hedef alan sözlerine yanıt vererek “Gerçekler tehdit ve baskıyla değiştirilemez” dedi.

‘OSMANLI BİR MİLLETİN DEĞİL BİR AİLENİN ADI’

“Osmanlı bir milletin değil, bir ailenin adıdır” diyen Yanardağ, Twitter hesabından şu açıklamada bulundu:

“Osmanlı bütün milletin, Türk ulusunun ecdadı yerine konulamaz. Hakaret yok, bilimsel tarih tartışması var. Bu konuda Atatürk’ün sözleri ve TBMM’nin Vahdettin hakkındaki kararları açıktır. Gerçekler tehdit ve baskıyla değiştirilemez.”

‘MUSTAFA KEMAL’İ Mİ YARGILAYACAKSINIZ?’

Yanardağ açıklamasına şöyle devam etti:

“1- M. Kemal Atatürk, Nutuk’da şöyle diyor: “Osmanoğulları, Türk Milletinin hakimiyet ve saltanatına zorla el koymuşlardı (vaziülyed olmuşlardı). Bu tasallutlarını altı asırdan beri idame eylemişlerdir. Şimdi de, Türk Milleti bu mütecavizlerin hadlerini ihtar ederek… ”

2- Atatürk, Nutuk’da şöyle diyor: “… hakimiyet ve saltanatını isyan ederek bilfiil eline almış bulunuyor. Mevzubahis olan, millette hakimiyet ve saltanatını bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız meselesi değildir. Mesele zaten emrivaki olmuş bir hakikatti ifadeden ibarettir.”

3- Mustafa Kemal Atatürk, Son Osmanlı Padişahı Vahdettin’i ve Damat Ferit iktidarını ise çok ağır bir dille, kanıtlarını ortaya koyarak eleştiriyor. Ona “hain” ve “sefil” diyor. Mustafa Kemal’i mi yargılayacaksınız?”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica