Raporlar

Gergerlioğlu: “30 üniversite öğrencisi genç kıza çıplak arama yapıldı”

Gergerlioğlu; "Bakanlıkta Sayın Abdulhamit Gül'ü ziyaret ettim ve sorunları ayrıntılı bir şekilde anlattım. Cezaevinde ölen hasta mahpuslar, hamile kadınlar; ayrıntılı bir şekilde anlattım. Ben sorunlara bir çözüm beklerken Sayın Bakan bana unutamayacağım bir cevap verdi, her şeyi ortaya koyan bir cevaptı bu: "Ömer Bey, sen cezaevlerini beş yıldızlı otel mi sanıyorsun?"

Gergerlioğlu: “30 üniversite öğrencisi genç kıza çıplak arama yapıldı” … Gergerlioğlu; “Şu yirmi sekiz yaşındaki genç kız yüzde 96 engellidir ve mahkeme ona 6-3 terör örgütü üyeliğinden ceza vermiş” dedi. detaylar haberimizde…

Gergerlioğlu: “30 üniversite öğrencisi genç kıza çıplak arama yapıldı”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Ömer Faruk Gergerlioğlu TBMM Genel Kurulda İhlalleri Anlatmıştır!

Dr. Gergerlioğlu: Uşak Emniyet Müdürlüğünde 30 üniversite öğrencisi genç kadına “Külotunuzu çıkarın, oturun kalkın bakalım.” dendi.

BAKANLIKTA SAYIN ABDULHAMİT GÜL’Ü ZİYARET EDİP CEZAEVLERİNİNİN DURUMUNU ANLATTIM! BANA: “ÖMER BEY, SEN CEZAEVLERİNİ BEŞ YILDIZLI OTEL Mİ SANIYORSUN?” DEDİ

Değerli arkadaşlar, biz cezaevleriyle ilgili sorunları Sayın Adalet Bakanına defalarca yazılı soru önergeleriyle götürdük, doğru dürüst cevap vermediler. Peki, o zaman makamınızda sizi ziyaret ederek birebir… Belki ulaşmamıştır. İki yıl öncesinde Bakanlıkta Sayın Abdulhamit Gül’ü ziyaret ettim ve sorunları ayrıntılı bir şekilde anlattım. Cezaevinde ölen hasta mahpuslar, hamile kadınlar; ayrıntılı bir şekilde anlattım. Ben sorunlara bir çözüm beklerken Sayın Bakan bana unutamayacağım bir cevap verdi, her şeyi ortaya koyan bir cevaptı bu: “Ömer Bey, sen cezaevlerini beş yıldızlı otel mi sanıyorsun?” Ben inanılmaz ihlaller anlatıyorum, kendisi bana bunu söylüyor. Peki, o zaman biz kendisine o beş yıldızlı otellerden bazı örnekler verelim.

MUSTAFA KABAKÇIOĞLU İÇİN 2 MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRDİ AMA ÖLÜMÜN ÜZERİNDEN ÜÇ BUÇUK AY GEÇTİ, HÂLEN ADALET BAKANLIĞI BİR AÇIKLAMA YAPMIYOR

Bakın, dün burada anlatmıştım Muhammed Ali Taş’ı, bugün savcı açıklama yaptı. Anneyle ve avukatla saatlerce konuşan birisi olarak savcının yeni bir yalanıyla karşılaştım. Bunlar araştırılmıyor arkadaşlar. Bakın, başka ne araştırılmıyor? Biz savcı yalanı diye niye rahatlıkla söylüyoruz? Bakın, size bir fotoğraf, daha önceden de göstermiştim; skandal bir fotoğraftı bu, tüm Türkiye bu fotoğrafı konuşmuştu. Gümüşhane Cezaevinden Mustafa Kabakçıoğlu karantina hücresinde tek başına plastik beyaz bir hücrede ölüsü bulunmuştu. Biz bunu Gümüşhane Savcılığına sormuştuk, kırk sekiz gün açıklama yapmamıştı. Bu fotoğraf ortaya çıktığında yalan yanlış bir açıklama yapmıştı. Arkadaşlar, açıklamasına Adalet Bakanı da inanmamıştı. 2 müfettiş görevlendirdi ama o da aradan üç buçuk ay geçti ölümün üzerinden, hâlen bir açıklama yapmıyor. Bakanın yüzüne 2 defa söyledim, üçüncü defa da burada söylüyorum, hâlâ bir açıklama yapmıyor.

KESKİN CEZAEVİNDEN HÜSAMETTİN UĞUR’A ‘BURADAN CESEDİN ÇIKACAK’ DİYORLAR

Bakın, bitmedi, Keskin Cezaevinden Hüsamettin Uğur, yine aynı savcı ve yönetim yalanları. Kızı göndermiş bana, “17 Şubat tarihinde talebi olmamasına rağmen baş memur görüşmesine çağrılıyor, mevcut 4 gardiyan tarafından bir saat boyunca dövülüyor, tehdit ediliyor; yere yıkılan, hâli kalmayan babamı bıraktıklarında baş gardiyan ‘Buradan cesedin çıkacak.’ diyor.” Ben bunun için yazılı soru önergesi verdim, verdiğimin ertesi günü Cezaevi tüm kamera görüntülerini silmiş. O yüzden bir cevap gelmiyor.

BANA MEKTUP GÖNDEREN HARUN ÇÜMEN’İN MEKTUP GÖNDERME HAKKI KISITLANDI CEZAEVİ TARAFINDAN. YARGI REFORMU YAPACAK ADALET BAKANLIĞININ CEZAEVLERİNDEKİ HÂLİ BU

Bitmedi, bakın, Balıkesir Kepsut Cezaevi -size söylemiştim- oradan gelen bir mektubu okuyayım, inanılmaz bir mektup, dikkatle dinleyin. “45 kişiyiz, lağım tıkanıyor, ortalık pislik, sular kesik, fare çok. Koğuşta 25 fare öldürdük, infaz koruma memurlarına bunu söyleyince bizimle dalga geçerek diyorlar ki: ‘Niye öldürüyorsunuz? Besleyin.’ Doktor yok, hastalık inleyerek geçiyor, herkese bulaşıyor, yemekler kötü, çıldırmak üzereyiz.” Ben bunu kamuoyuna deklare ettim, sonra ne oldu biliyor musunuz? Bana mektup gönderen Harun Çümen’in mektup gönderme hakkı kısıtlandı Cezaevi tarafından. Yargı reformu yapacak Adalet Bakanlığının cezaevlerindeki hâli bu arkadaşlar.

FERHAT DEMİRBAŞ, BİR KÜRT MAHPUS BANA MEKTUP GÖNDERMİŞ, ERTESİ GÜN DİSİPLİN CEZASI VERİLMİŞ

Yine, bakın, Kayseri’de Ferhat Demirbaş, bir Kürt mahpus bana mektup göndermiş, ertesi gün disiplin cezası, bir daha mektup gönderemiyor, görüşler yasak.

ASLIHAN GENÇAY ÇIPLAK ARAMAYA MARUZ KALDI, ARAMAYI REDDETTİ

Aslıhan Gençay, bir gazeteci. Bakın, Sivas Cezaevine girerken açık cezaevine giriyordu, çıplak aramaya maruz kaldı, reddetti, bunun üzerine kapalı cezaevine gönderildi ve hakaretlere uğradı, itiraz etti, itirazı da kabul edilmedi.

UŞAK EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDE 30 ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ GENÇ KADINA “KÜLOTUNUZU ÇIKARIN, OTURUN KALKIN BAKALIM” DENDİ.

Bitmedi ama bu çıplak arama meseleleri. Uşak Emniyet Müdürlüğünde ne oldu biliyor musunuz? 30 üniversite öğrencisi genç kadın çıplak aramaya maruz tutuldu. Açık söyleyeyim, emniyette “Külotunuzu çıkarın, oturun kalkın bakalım.” dendi ve yaptırdılar, yazıklar olsun.

MEHMET SIDDIK MEŞE’Yİ FALAKAYA ÇEKMİŞLER, HER TARAFI MOSMOR DURUMDA

Bitmedi, bakın, devam ediyoruz; şu anda Diyarbakır Barosunun “web” sitesine bakın, dünkü açıklaması var. Mehmet Sıddık Meşe… Bu dün Diyarbakır’da yaşandı, falakaya çekmişler, her tarafı mosmor durumda, kremlerle gidermeye çalışmışlar. Bir haftadır adli rapor alınmıyor, bir haftadır mahpusun ifadesi alınmıyor ve Diyarbakır Barosu açıklama yaptı, hiç kimse bir açıklama yapmıyor. Bakın, Türkiye böyle bir yer arkadaşlar.

ANAYASA MAHKEMESİ BAŞKANI ZÜHTÜ ARSLAN’IN DA ARASINDA OLDUĞU “İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ” KİTABI DİYARBAKIR CEZAEVİNE ALINMADI

Bakın, şunu gösteriyorum, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan’ın da arasında olduğu “İfade Özgürlüğü” kitabı Diyarbakır Cezaevine alınmadı, biliyor musunuz? 2006 yılında çözüm süreci sırasında el üstünde tutulan bir kitaptı, 2020’de terörist kitabı oldu. Gerekçeye baktım, cezaevi gözlem kurulu diyor ki: “Bu terörist bir kitaptır, yasalara göre de terörist kitaplar cezaevine giremez.” Ee, o zaman 2010’da nasıl terörist kitabı değildi? Şu saçmalığa bakın.

ŞAKRAN CEZAEVİNDEN ANNE: “ÜÇ BUÇUK YAŞINDAKİ KIZIMA PSİKİYATRİ İLAÇLARI BAŞLANMIŞ, YEMİYORMUŞ ÇOK ÇARESİZ VE ACILIYIM”

Bakın, arkadaşlar, cezaevlerinde yüzlerce çocuk var, çocuk; görün bunları. Bu Şakran Cezaevinden bir fotoğraf, 13 anne var ve bir koğuşta 12 çocuk var. Bitmedi… Yüzlerce anne bu durumda bakın, o annelerden birisinin mesajı “311 gündür mahpusum kızımı 2 defa gördüm, çok ağlıyordu, camın arkasından beni görüyor ama dokunamıyordu, ikimizin de psikoloji bozuldu üç buçuk yaşındaki kızıma psikiyatri ilaçları başlanmış, yemiyormuş çok çaresiz ve acılıyım.” diyor, Hülya Bayden. İşte boynu bükük bıraktığınız çocuklar, iktidarınızın çocukları bunlar.

ADALET YERİNİ BULMADI VE KIYAMET KOPTU DİYORUM SAYIN ADALET BAKANINA

Yine, son olarak bakın, şunu da göstermek isterim, Aydın Mahkemesinin skandal bir kararıdır. Şu yirmi sekiz yaşındaki genç kız yüzde 96 engellidir ve mahkeme ona 6-3 terör örgütü üyeliğinden ceza vermiş. Bu kız diyor ki: “Ben işimi yapacak durumda değilim, ben nasıl terör örgütü üyesi olurum.” İşte böyle skandallarla dolu bir Bakanlık var. Adalet yerini bulmadı ve kıyamet koptu diyorum Sayın Bakana.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica